fbpx

Tina från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 39 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Kinesiska ledare har varit snabba med att leva upp till sitt löfte som uttryckets under det senaste
G20 mötet. Trots en fallande tillväxt lovar Peking att valutan kommer hållas stark. Vice Premiärminister Liu He och guvernören för centralbanken lyckades skapa lite andrum för Kinas aktiemarknad efter sex månader av fallande priser. Det markerar ett avbräck i raset som har kapat mer än en tredjedel av värdet på Shanghai-listade företag.

Den ekonomiska tillväxten i Kina kan komma att vara en viktig faktor som kan både skapa och förhindra en dominoeffekt för världens ekonomi.

Kinas ekonomiska tillväxt

Handelskriget i Stilla Havet har sett till att framtiden för världens ekonomiska tillväxt ser mörkare ut än på ett decennium. Samma situation gäller för Kinas ekonomi, och nyligen har Kina vidtagit åtgärder för att motverka en försämrad tillväxt.

Tillväxten i Kinas BNP har nu minskat med 0.2% ner till 6.5%, det lägsta resultatet sedan tidigt 2009. En stor del av detta skylldes på Pekings kreditkontroller som implementerades 2017 i ett försök att öka belåningen (en metod för att inflera värde). Resultat fick dock lite motsatt effekt då konsumentförtroendet skakades. Både bostadsmarknaden och bilindustrin har noterat markant lägre resultat.

Officiella Kinesiska siffror, dem som har varit kritiserade för och anklagade för att vara inflerade, visar att exporten har ökat. Detta tyder på att många avtal redan fanns på plats innan USA satte extra skatter på Kinesiska varor. Vissa analytiker menar att effekterna av handelskriget har blivit förskjutna och att Kinas tillväxt kan fortsätta att sjunka under kommande kvartal.

En svagare Yuan

De ökade handelsskatterna verkar ha skakat Kinas valuta, åtminstone utifrån sett. Enligt vissa analytiker blir Kina allt mer ovilliga att fortsätta antagonisera President Trump. Under handelskriget med USA har Washington satt extra skatter på varor till ett värde av 200 miljarder dollar. Det kan resultera i att värdet på Yuan sjunker med 15-20 procent mot USD, något som neutraliserar den direkta påverkan av Trumps skatter.
handla cny på forex
Om vi ser på det från andra sidan så är den sjunkande Yuanen precis vad Kina själva vill. De har blivit anklagade för att manipulera värdet för att hålla det lågt, nu får de precis som de vill.

Internt säger Kinas centralbank att den fundamentala plattformen för Yuan är bra. Effekten från Trumps handelskrig har knappt påverkat självförtroendet. När den ena dörren börjar stängas öppnar de upp nya dörrar mot Europa och Afrika. Vill du veta mer om vad som påverkar valutahandel? Kolla då in vår guide till valutahandel på blott 5 minuter.

USAs oro

Kina har en statsledd utveckling inom robotik och andra nya teknologier. Målsättningen är att vara världsledande i fältet, och det är tänkt att teknologin ska hjälpa landet uppnå sin långsiktiga plan. Kina är mitt uppe i en ekonomisk reform där teknik är en drivande faktor i hur saker görs.

Detta är något som USA är oroliga för, och återigen ropar USA om att Kina bryter internationella regler. När ska någon kunna få vett i Trump och få honom att inse vad han själv gör för att upprätthålla eller bryta lagar.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.