fbpx

Frida från Bromma

Registrerade sig hos valutamäklaren Safello för 3 minuter sedan.

» Prova Safello du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

De senaste månadernas “lika för lika” beskattningar av exportvaror mellan USA och Kina är kanske bara början på en förlängd ekonomisk konflikt. Trots nya kungöranden sent förra veckan om mer beskattning har bägge ländernas aktiebörser stigit.

Analyser säger att avgifterna inte är så stora som handlarna förväntat sig, och att det fortfarande finns hopp för en lösning. Men verkligheten kan visa sig vara raka motsatsen. Dessa två, USA och Kina, är världens två största ekonomier och bägge försöker förstärka sin egna ekonomiska utveckling.

Avdelningschefen för den Asiatiska Stillahavsregionen på den amerikanska storbanken J.P. Morgan Chase, Jing Ulrich, säger: “Vi måste börja överväga ifall det rådande handelskriget kan eskalera till ett ekonomiskt kallt krig. Vi hoppas att det inte händer”.

Mer beskattning i handelskriget mellan USA och Kina

Den allra senaste vågen av beskattning av kinesiska varor som exporteras till USA är till ett värde av 200 miljarder dollar. Dessa kinesiska exporter till USA börjar gälla den 24e september och innebär till en början en skattesats om 10%, för att sedan ändras till 25% den 1a januari.jp morgan chase trading

Kina planerar motsatt beskattning till ett värde av 60 miljarder dollar på amerikanska importer, med lite lägre skattesatser på först 10% och sedan 5%. Förra veckan rapporterade analytiker på J.P. Morgan Chase att dessa avgifter kommer att sänka Kinas BNP med 0.6%. Detta innebär ett större tryck på den kinesiska ekonomin, något som inte sitter bra i tiden då Kina försöker förändra sin ekonomiska struktur.

Det var under en diskussionspanel på konferensen World Economic Forum i Tianjin som Jing Ulrich svarade på frågor. Hon fortsatte ovanstående citat med: “Det finns fortfarande en chans att bägge parter kan mötas vid förhandlingsbordet… Och det finns fortfarande en chans att en lösning kan nås. Vi alla känner till att det blir en förlust-förlust situation om handelskriget fortgår. Ingen i hela världen vinner på det”.

Hon menar att Kina inte kommer att ändras deras inrikespolitik p.g.a tryck utifrån. Det verkliga problemet ligger i den teknologiska sfären, där bägge nationer vill vara världsledande. Men Kina är givetvis redan väldigt välutvecklat och ligger före USA på många fronter.

Peking befinner sig mitt i ett projekt för att få landet att förlita sig på konsumtionsbaserad tillväxt istället för tillverkning.

Teknologisk utveckling av ekonomin

Kina är mitt i en process där de försöker förändra sin ekonomiska modell. Från deras traditionella ekonomiska modell, som är baserad på produktion, ska de nu implementera en konsumtionsbaserad ekonomi.

Som en del för att få det hela att gå ihop har den kinesiska regeringen har iscensatt en plan, “Made in China 2025”, för att uppmuntra teknologisk innovation på inhemsk nivå. Kina ligger redan 5 år före USA när det gäller digitaliseringen av ekonomin, men USA ligger fortfarande före när det gäller utvecklingen av Artificiell Intelligens. Japan ligger dock före bägge länderna i detta anséende, precis som utvecklingen av industriella robotar.

Hur detta kommer påverkas av kryptovalutors utveckling återstår att se. Än så länge har Kina varit en av de största motståndarna till kryptos.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.