fbpx

Algot från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 30 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
89% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Om det inte sker något meningsfullt makroekonomiskt ingripande i Trinidad & Tobago's ekonomin, så riskerar landet att tappa sina valutareserver. Detta avslöjade ekonomen Marla Dukharan i sin rapport med titeln: Trinidad & Tobago Balance of Payments Risk: Why T&T could be heading to default and a balance of payments crisis by end-2022”.

I rapporten skriver Dukharan: ”Våra sjunkande valutareserver (och Heritage and Stabilization Fund) i samband med stigande skulder och ihållande svaghet i vår export, visar att vi vid något tillfälle får slut på utländsk valuta, om ingenting görs.”

Dukharan förklarade i sin rapport att ett lands konto i betalningsbalansen fångar alla transaktioner i utländsk valuta som ett land gör med resten av världen, vilket inkluderar men inte är begränsat till import, export, överföringar och utländska direktinvesteringar. Se live kurser för de största valutorna här.

Hon hävdade: ”Nettoeffekten av alla dessa valutatransaktioner återspeglas i förändringen av nivån på valutareserverna i centralbanken – om vi tjänar utländsk valuta ökar valutareserven, om vi förlorar utländsk valuta, faller valutareserven. ”

När inträffar en betalningsbalanskris?

Dukharan framhöll en betalningsbalanskris inträffar när ett land inte har tillräckligt med utländsk valuta för att uppfylla sina förpliktelser i utländsk valuta, varken skuld eller annat. Hon säger att Trinidad & Tobago är en av de svåraste platserna i Karibien att köpa USD.

Dukharan påpekade också att även om Heritage and Stabilization Fund (HSF) aldrig var utformad för att användas för att försvara växelkursen, tillåter den senaste lagändringen finansministern att få tillgång till fonden upp till 1,5 miljarder USD i en kris. Med andra ord, med hjälp av valutahandel sker en växling från Trinidad och Tobago-dollar (TTD) till USD.

Ekonomen beräknade vidare att eftersom det inte fanns ”någon lagstadgad gräns för frekvensen på 1,5 miljarder USD-uttag”, råder det ingen tvekan om att HSF kommer att användas för att öka nivån på valutareserverna. Enligt Dukharan har regeringens kumulativa bidrag till HSF endast varit 2,5 miljarder USD sedan starten, och resten tjänades in av fondförvaltaren.

Saldot på HSF är för närvarande cirka 6 miljarder USD, vilket ger cirka sju månaders importtäckning, men Dukharan uttryckte att inga nya statliga bidrag har gjorts under de senaste sex räkenskapsåren, vilket innebär att fonden endast har vuxit genom portföljens eget resultat.

Hon angav: ”Kombinerat ger HSF och nivån på valutareserverna för närvarande cirka 14–15 månaders importtäckning, och som argumenteras nedan, såvida inte regeringens politiska inställning förändras, kan T&T få slut på utländsk valuta inom två år ”

Exporten överstiger importen, men likväl blir betalningsbalansen negativ

Under 2019, trots att T&T exporterade mer än det importerade, hävdade Dukharan att nettoutflödet av kapital lämnade T&T med en negativ nettoställning på betalningsbalanskontot och därmed en nedgång i valutareserven.

Dukharan hävdade att valutareserverna har minskat stadigt sedan december 2014, då den nådde en högsta nivå på USD 11,5 miljarder eller 13 månaders importtäckning. Hon konstaterade att den nuvarande nivån på valutareserven nu ligger på cirka 7,2 miljarder USD, vilket återgår till nivån februari/mars 2008, efter en uppgång från obligationsemissionen på 500 miljoner USD i juni 2020.

Hon uttryckte att denna nivå på 7,2 miljarder USD motsvarar en nedgång på 37% från rekordhöga nivån i december 2014. Enligt Dukharan: ”Om vi backar upp effekten av 500 miljoner USD i skuld som utfärdades i juni 2020 och tittar på vad som har tjänat organiskt av vår ekonomi kan vi se att vi i genomsnitt har tappat över 70 miljoner USD per månad i över fem år. ”

Ekonomen hävdade att detta inte är en hållbar situation, och det kommer att sluta i fallissemang eller en betalningsbalanskris i T&T om den upprätthålls.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Sugen på trading med USD? Börja med Skilling idag!

Riskvarning: 89% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.