fbpx

Greg från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 18 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Natten mot torsdag korsade ryska trupper gränsen mot Ukraina och en militär invasion är därmed påbörjad. Som ett resultat sjönk priset på flera stora kryptovalutor kraftigt – däribland Bitcoin och Ethereum som bägge sägs kunna vara på väg på den lägsta noteringen på flera år. Går du in och blankar, eller tror du att köpläge kan uppstå snart?

Händelseutvecklingen i Ukraina skapar oro världen över noterar Valutahandel.se. Som ett resultat av det lyser kryptomarknaden – liksom flera andra börser – rejält rött. Nyheten om att Ryssland under natten mot idag inlett en väpnad operation mot grannlandet Ukraina fick såväl Bitcoin som Ethereum att dyka rejält i pris runt småtimmarna inatt. En fortsatt negativ händelseutveckling i Ukraina kan leda till att såväl enskilda valutor som kryptomarknaden som helhet når sitt lägsta marknadsvärde på mycket lång tid. I dagsläget är kryptomarknadens totala börsvärde ned över 5% från igår.

Bitcoin och Ethereum tappar flera procent

Kryptomarknadens respons på Vladimir Putins beslut att fortskrida med en invasion kom nästintill omedelbart. Vid tretiden inatt sjönk Bitcoin kraftigt – från 347 895 SEK per BTC till 333 455 SEK per BTC – liksom Ethereum och flera andra coins därtill. Under se senaste tjugofyra timmarna har Bitcoin tappat 3,04%. Än mer dyster ser kurvan ut för Ethereum, som sjunkit med totalt 12,24% bara det senaste dygnet.

Senare under morgonen och förmiddagen har viss återhämtning skett för bägge valutorna. Den är emellertid mycket marginell och med situationen i Ukraina ännu under utveckling, råder fortfarande stor oro.

Exempel på andra kryptotillgångar som tappat markant i pris det senaste dygnet – och då främst efter midnatt och framåt – är Solana som sjunkit 8,34%, Litecoin med 8,26% samt Metaverse-valutan The Sandbox, som tappat hela 16,1%.

Ras även på Europas och Asiens börser – men uppåt för oljan

Förutom kraftiga ras på kryptomarknaden, skapar Putins agerande stor oreda även på världens börser. De asiatiska aktiemarknaderna öppnade på rött inatt svensk tid, liksom Stockholmsbörsen kl 9 imorse (breda index ned med totalt 2,5%) och övriga europeiska börser. Än värre ser det ut för Moskvabörsen, vilken i det närmaste har kollapsat efter en nedgång på hela 45%. Nästan hälften av den ryska aktiemarknadens börsvärde är därmed borta. Raset beror framförallt på rädsla för hur eventuella sanktioner kan komma att drabba ryska företag, samt att risken för att utländska investerare flyr den ryska marknaden som reaktion på händelseutvecklingen.

En av få tillgångar vars pris tvärtemot trenden har stigit det senaste dygnet är oljan. En utveckling som kan härledas till att Ryssland är en av världens största oljeproducenter, vilka under normala omständigheter levererar såväl råolja som naturgas till stora delar av övriga världen. Många företag och länder har med omedelbar verkan nu valt att stoppa importen av rysk olja, varför tillgången kommer att minska och priset därmed sticker iväg. Under torsdagsmorgonen hade priset för Nordsjöolja stigit med runt fem procent, och var för första gången sedan 2014 uppe på en nivå över 100 dollar. Ett fat råolja från Nordsjön kostar i skrivande stund 102 dollar.

Hur ska man tänka om man har kapital placerat i krypto?

Såväl kryptoinvesterare som de med tillgångar på vanliga börsen står inför en osäker tid framgent. Huruvida det är läge att ha is i magen och sitta stilla i båten, eller om avyttring är rätt väg att gå, kan se olika ut från individ till individ. Den som har tillgångar i Bitcoin eller andra kryptovalutor och som avser använda dem inom en inte alltför lång framtid, kanske bör fundera över en eventuell försäljning för att inte riskera ytterligare förluster. Samtidigt realiseras inte en förlust förrän man säljer.

Valutahandel rekommenderar att noggrant följa situationen och se hur händelseutvecklingen fortsatt påverkar värdet på investeringar. Precis som vid alla börskriser är det viktigt att göra en egen avvägning om vilket agerande som är mest lämpligt utifrån de förutsättningar man har.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla krypto med en säker, skandinavisk sajt. Lägst spread bland CFD-mäklare och du kan välja mellan flera olika plattformar. Registrera dig för ett demokonto hos Skilling idag!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Ethereums medgrundare kritiserar Putin

Putins offensiva agerande har mötts av ilsken kritik och bestörtning från såväl världsledare och fredsorganisationer, som företrädare inom kryptosfären. En av dem som uttalat sig starkt kritiskt är Vitalik Buterin, medgrundare till kryptonätverket Ethereum och av rysk börd.

Via sitt konto på Twitter fördömde Buterin Putin för hans beslut att, till synes oprovocerat, gå vidare med en militär invasion av Ukraina. Han menar att det är ett brott mot såväl det ukrainska folket som det ryska, och önskar fred och säkerhet till alla de som kan komma att drabbas. Han avslutar sin tweet med att distansera sina egna åsikter om situationen från Ethereum som varumärke, med en påminnelse om att Ethereum som nätverk och produkt är neutralt, men att han själv inte är det.

Valutahandel rapporterar om händelseutvecklingen valutamarknaden, kryptomarknaden och börsen

På Valutahandel.se hittar du alltid de senaste marknadsnyheterna om krypto, forex, råvaror och övriga börser. För att hålla dig ajour med hur situationen i Ukraina fortsatt påverkar de finansiella marknaderna, tipsar vi om att följa vår rapportering och våra nyhetsflashar.

För information om olika kryptovalutor samt tips om mäklare – spana in kategorin Crypto samt topplista för kryptomäklare.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Handla USD/RUB på en säker sajt. Låg spread, copy trading och flexibel hävstång. Registrera dig för ett demokonto hos eToro idag!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.



Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.