fbpx

Magnus från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 28 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
73% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Idag tar Valutahandel.se upp 4 anledningar till att USD/JPY kan fortsätta att försvagas, medan US dollarn har haft en bra månad på slutet. Valutahandel.se diskuterar även yenens svaghet och möjligheterna framöver för Japan.

Den japanska yenen har sjunkit till sin lägsta nivå gentemot den amerikanska dollarn sedan slutet av 2018. Japan lider av de stigande energipriserna på grund av dess stora beroende av import. Bank of Japans penningpolitik jämfört med jämförbara kollegor ser väldigt lös ut med räntor på -0,1 procent.

Idag är den japanska yenen den starkaste av de stora valutorna, men om man zoomar ut lite är den faktiskt den svagaste stora valutan under den senaste månaden, och tappade mer än 4 procent av sitt värde mot den amerikanska dollarn.

Faktum är att USD/JPY testade sin högsta nivå på mer än 4,5 år nära 114,70 igår, vilket markerade ett rally på 550+ pip i paret mindre än en månad. Även om denna allmänt bevakade motståndsnivå verkligen markerar ett logiskt område för tjurar att ta vinst efter ett stort rally, finns det (minst) fyra anledningar till att USD/JPY kan fortsätta att öka i valutakurs mot nya toppar:

Bilexporten är fortfarande begränsad

På grund av den pågående halvledarbristen ligger exporten av Japans välkända bilmärken (Toyota, Honda, Daihatsu, Nissan, Suzuki, Mazda, Mitsubishi, Subaru, Isuzu, etc) långt under full kapacitet. Gårdagens handelsbalansrapport visade att billeveranserna nästan har halverats från förra året (-40 %), och med chipbristen som visar sig vara mer hållbar än vad många analytiker hade förväntat sig, kan denna dynamik fortsätta att tynga yenen framåt.

Ifall du tror att bilexporten kommer fortsätta vara låg från Japan, så finns det anledning att satsa på dollar mot yenen istället. Du kan prova själv med demokonto hos Skilling.

Den globala riskaptiten har återvänt

Medan både den amerikanska dollarn och japanska yenen ses som “säker tillflyktsort”-valutor, är USA i en bättre position att dra nytta av en återuppsving i global tillväxt med tanke på dess entreprenörskultur, snabbväxande företag i tidigt skede och långsiktig demografi. Med global riskaptit för investerare som återvänder (se stora index och kryptovalutor som testar rekordnivåer medan globala obligationsräntor stiger – mer om det nedan), övergår handlare från att allokera till den japanska yenen till den amerikanska dollarn vid marginalen.

Detaljhandelns positionering är överraskande positiv för USD

Generellt sett tenderar detaljhandlare att följa trenderna, dra nytta av utdragna trender menkan ibland “fångas offside” när trenderna förändras. Följaktligen ser vissa sofistikerade handlare efter extremt skev detaljhandelspositionering som en signal om att en etablerad trend kan vara mer sårbar för en vändning. Allt fler traders vänder nu blickarna mot valutahandel med USD/JPY, som ett spännande alternativ.

När det gäller USD/JPY visar vår interna data att överraskande höga 69% hos eToro tror på dollarn mot JPY, medan 31% tror på JPY. 980 445 traders följer detta extremt populära valutapar. Du kan prova eToro med demokonto här.

Uttryckt på ett annat sätt, mer än 2/3 av volymen via eToro satsar på att den uppåtgående trenden fortsätter härifrån, knappast ett tecken på överdriven lång positionering och en potentiell kontrarisk indikator på att trenden kan sträcka sig längre innan den så småningom vänder. Men dessa siffror ändras ju stup i kvarten så se till att olla aktuell statistik på eToros sajt efter du har registrerat dig.

I skrivande stund visas för övrigt att 65% hos CMC Markets är kort i USD/JPY, dvs tror på dollarn. Ifall du vill se aktuell statistik så kan du registrera dig på CMC Markets nu!

Marknaden satsar aggressivt på amerikanska räntehöjningar

USD/JPY har inte “hängt med” marknadens aggressiva satsningar på amerikanska räntehöjningar. Ur ett fundamentalt perspektiv är räntorna utan tvekan den viktigaste drivkraften för valutavärden, och trots den imponerande uppgången i USD/JPY under den senaste månaden har paret inte “hängt med” med stigande förväntningar på räntehöjningar från FED 2022.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Kommer FED höja räntan i år eller i början av 2022 kanske? Handla USD/JPY hos Skilling idag!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Diagrammet nedan visar utvecklingen för USD/JPY under de senaste sex månaderna mot skillnaden i 30-dagars Fed Funds-terminer i december 2021 och december 2022. Enkelt uttryckt mäter detta hur många räntehöjningar handlare förväntar sig mellan december i år (eller i praktiken den nuvarande nivån, eftersom ingen förväntar sig att Fed kommer att höja räntorna under de kommande 6 veckorna) och december nästa år. Vid 43 bps (vänster skala) har handlare redan “prisat in” en räntehöjning på hela 0,25 % från Fed nästa år och cirka 75 % odds (18/25 bps) för en andra räntehöjning i slutet av nästa år:
USD/JPY graf för okt, 2021

Källa: TradingView

fred diagram interest rates

Källa: Board of Governors of the Federal Reserve System (US)fred.stlouisfed.org

Ur ett tekniskt perspektiv

Den snäva korrelationen mellan dessa två marknadsbaserade indikatorer under det senaste halvåret är tydlig, men USD/JPY har släpat efter den snabba uppgången i USAs räntehöjningsförväntningar hittills i veckan. I den mån räntorna driver valutavärdena kan detta gap stängas och peka på ett potentiellt rally till nya 4,5-åriga toppar över 115,00 under de kommande dagarna.

Naturligtvis kan en baisseartad handlare lika gärna beskriva fyra (eller fler!) anledningar till att USD/JPY-rallyt kan vända under de kommande dagarna, så det är viktigt att använda stop loss för alla affärer och öva bra riskhantering med vilken handel som helst, men så länge som USD/JPY förblir över sin kortsiktiga hausseartade trendlinje (för närvarande runt 113,35), förblir vägen för minsta motstånd till toppen, även trots nyckelmotstånd på 114,70.

Kurser för paret USD/JPY US-dollar till japanska yen avslutar handelsveckan nära 113,76-området. Paret fortsätter att röra sig inom ramen för tillväxten och den stigande kanalen. Glidande medelvärden indikerar en hausseartad trend. Priserna har brutit området mellan signallinjerna uppåt, vilket tyder på press från köpare av amerikanska dollar och en potentiell fortsättning på uppgången. För tillfället bör vi förvänta oss ett försök att utveckla en korrigering och ett test av stödnivån nära 110.05-området. Därefter, återhämtningen och fortsättningen av parets uppgång till området över nivån 120,25.

USD/JPY-prognos och veckoanalys 25–29 oktober 2021

En ytterligare signal till förmån för uppgången av dollar/yen-paret under den aktuella handelsveckan kommer att vara ett test av den stigande trendlinjen på det relativa styrkeindexet (RSI). Den andra signalen kommer att vara en rebound från den övre gränsen av den hausseartade kanalen. Avbrytande av alternativet att höja USD/JPY-paret under den aktuella handelsveckan 25 – 29 oktober 2021 kommer att vara ett fall och en nedbrytning av 109,65-området. Detta alternativ kommer att indikera en uppdelning av stödområdet och fortsättningen av parets fall på Forex till området under nivån 105,65. En bekräftelse på uppgången i USD/JPY-paret kommer att vara nedbrytningen av motståndsområdet och stängningen av kursen över nivån 116,05.

Bland de viktiga nyheterna från Japan som kan ha en inverkan på den japanska yenkursen är det värt att lyfta fram: Japan Retail Sales m/m, Bank of Japan (BoJ) Räntebeslut ), Bank of Japan (BoJ) presskonferens.

USD/JPY Prognos och veckoanalys 25–29 oktober 2021 föreslår ett försök att testa stödnivån nära 110,05-området. Var kan vi förvänta oss att paret fortsätter att växa till området över nivån 120,25. En ytterligare signal till förmån för uppgången kommer att vara ett test av trendlinjen på det relativa styrkeindexet (RSI). Avbrytande av tillväxtalternativet för paret kommer att vara ett fall och en nedbrytning av nivån på 109,65. Detta kommer att indikera en fortsatt nedgång i paret med ett potentiellt mål under området 105,65.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Den främsta sajten för trading med JPY. Prova ett riskfritt demokonto genom Skilling idag!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.