fbpx

Alvin från Lund

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 39 minuter sedan.

» Prova IG du med.
74% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Nytt år är lika med nya möjligheter och nya spännande supertrender. Valutahandel listar några av de fenomen som spås bli de hetaste snackisarna under 2022 i en ny topplista. Vad lockar dig mest – robotteknik för hemmabruk, rymdturism eller kanske nya innovativa energikällor?

Med dörren stängd till ett ännu ett covidår är det dags att blicka framåt och spana in vad som väntar oss under 2022. Pandemin må fortfarande vara mer närvarande än vad vi alla hade hoppats på vid det här laget, så vad passar väl då bättre som motvikt än att kasta ljus på allt spännande som ligger framför oss?

Digitalisering, ökat fokus på klimatfrågor, e-handelsdominans och urbanisering har samtliga varit tongivande för både 2010- och 2020-talet hittills. Bland andra frågor, fenomen och uppfinningar ska sägas. Måhända har världen aldrig varit så spännande som nu, med så mycket nytt som händer på så kort tid. År 2022 är året då temperaturen skruvas upp ytterligare lite till och fler häftiga trender sätter tonen. Gillar du att ligga steget före och ha stenkoll på vad som är i ropet? Spana in topplistan med sju megatrender att hålla ett öga på under det kommande året.

Robotar i hemmet

Är du ett fan av robotgräsklippare och smidiga dammsugare som sköter städningen utan att du själv behöver lyfta ett finger? Då kommer du älska utvecklingen som sker inom robotteknik för hemmabruk. Med produkter som Astro, vilken bland annat finns tillgänglig för köp hos Amazon, får du en egen sekreterare, hemhjälp, säkerhetsvakt och underhållare i en och samma smidiga lilla förpackning. De nya robotarna för hemmet kan inte bara hålla undan dammråttor och skräp – de gör allt från att spela upp poddar och musik på din befallning, styra belysning och detektera faror som bränder och inbrottstjuvar, till att påminna dig om samtal, mail, inbokade möten och mycket, mycket mer.

Domesticerad robotteknik är designad för att göra livet enklare för den moderna människan. Fenomenet är inte en plötslig nyhet för 2022, men med de framsteg som gjorts inom tekniken lutar mycket åt att detta blir året då hemmarobotar på allvar tar hushåll världen över med storm.

Rymdturism

Elon Musk, Jeff Bezos och Richard Branson har alla visat vägen som de stenrika superentreprenörer de är. Under 2022 spås chartrade rymdresor bli tillgängligt för en bredare massa. Inga fattiglappar förvisso, men likväl inte bara för sådana som ovan nämnda trio. Många kändisar och företagare har redan nu uttalat ett intresse för att ta sig högre upp genom atmosfärens lager än vad ett vanligt flygplan klarar av. Måhända när du också en dröm om att se jorden från en helt annan vinkel?

Förutom arrangerade turistresor ligger också en hel del annat i pipen på temat rymd. Under kommande tolv månader planerar bland annat USA att landstiga månen igen medan Europa och Ryssland siktar på att skicka rymdfärjor till Mars och Kina ämnar inviga sin Tiangong Space Station.

Green living – hållbarhet och klimataktioner

Med en utveckling som går åt fel håll och åtgärder som inte räcker till fortsätter klimatfrågan att vara en brännhet politisk potatis även under 2022. Dystra rapporter till trots ökar ändå medvetenheten bland gemene man och allt fler engagerar sig för att bidra till ett mer hållbart leverne och en grönare, friskare planet för framtida generationer.

Under 2022 får vi förhoppningsvis se mindre greenwashing och istället fler omställningar som faktiskt gör skillnad på riktigt. Fossila bränslen, konsumtion i överflöd, frekventa flygresor och köttätande är alla företeelser som allt fler överger till förmån för mer klimatsmarta vanor. Under 2022 är det också hetare än någonsin med gröna investeringar – exempelvis aktier i bolag inom förnybar energi eller plantbaserade livsmedel. Kanske är det läge att göra investeringsportföljen mer grön med några nya lovande innehav?

Handla spännande aktier hos en svensk mäklare – registrera dig hos Skilling!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla gröna aktier, valutor och krypto hos en ledande, skandinavisk mäklare. Testa Skilling du med!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


Nya energikällor

Vi fortsätter på tema klimat och miljö när vi ändå är igång. Alternativa energikällor har varit i ropet under många år då människans förbrukning hela tiden slår nya rekord samtidigt som resurserna inte räcker till. Dessutom bidrar de som används till ökade växthusgasutsläpp.

Vattenkraft och solenergi är redan up and running och skalas upp allt mer. Under 2022 lär vi höra allt mer snack om alternativa källor som fusionsenergi, genomskinliga solceller för användning som fönsterglas, nanoteknik och energiutvinning ur alger. Det händer minst sagt en hel del spännande saker på energifronten, av vilka somliga mycket väl kan komma att gå från idé till verklighet under innevarande år.

E-handelns fortsatta erövrande

E-handelns massiva succé är en tudelad fråga. Å ena sidan innebär det smidigare shopping, färre resor till och från butiker, lägre kostnader för verksamheter och betydligt större kundbaser med ökad tillväxt. Å andra sidan är en starkare onlinehandel också lika med ett enormt nederlag för vanliga fysiska butiker.

Men, butiksdöd eller inte – att e-handeln är här för att stanna och fortsatta erövra råder det inga tvivel om. Med allt smartare lösningar på marknaden, ökad tillgänglighet och efter pandemin åter fungerande frakt och logistik, kommer onlinebutikerna fortsätta att växa så det knakar under 2022. De flesta väletablerade företag har idag redan en fungerande nätbutik, men spännande är också de möjligheter som finns för privatpersoner. Aldrig tidigare har dropshopping, vilken är en metod som gör det möjligt för vemsomhelst att starta en e-handel utan massor av kapital och ett stort lager, varit så populärt som det är nu. Efter två år av hemmajobb, varsel och mer tid framför datorn kan vi säkerligen vänta oss en fortsatt uppåtgående kurva för e-commerce i allmänhet, och kanske nya bolag för dropshipping i synnerhet.

Urbanisering och större städer

Sverige klassas som ett av världens mest urbaniserade länder med allt mer glesbefolkad landsbygd och allt fler invånare i stadsregionerna. Sett till befolkningsmängd i städer och städernas storlek ligger vi dock i lä så det heter duga. Så kallade megastäder – alltså städer med över 10 miljoner invånare – är redan många till antalet, och fler väntas adderas till listan under 2022. Dessutom växer de redan befintliga megastäderna ännu mer då en tydlig trend visar att allt fler överger landsbygd och mindre samhällen för möjligheterna och arbetstillfällena i de riktigt stora städerna. Fler och större megastäder är en definitiv megatrend under 2022. New York var först ut att utnämnas till en år 1950 – men vilken blir nästa?

IT-säkerhet

Mer fokus på IT-säkerhet är givet då hackare och nätbedragare blir allt vassare och allt mer sofistikerade. Onlinebaserade hot som phishing, DNS-intrång och domänkapningar – för att bara nämna några – växer i omfattning och utgör idag en enorm business på Internets mörka sidor. Här gäller det att ligga steget före och vara än mer smart, än mer tekniskt innovativ och än mer på hugget än bedragarna själva. Vid sidan av fler hot är också den ökade digitaliseringen något som talar för att IT-säkerhet kommer att bli ännu hetare än vad det redan är. Vi sköter allt från bankärenden, signeringar och läkarbesök till shopping, kommunikation och möten online, varför adekvat skydd mot potentiella intrång givetvis är nödvändigt.

Vill du hålla dig fortsatt ajour med vilka trender som slår in under året, hur utvecklingen går och vad som är värt att ha koll på? Fortsätt följa Valutahandel.se för kontinuerliga uppdateringar om de hetaste snackisarna såväl nationellt som globalt.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Investera i IT-säkerhet med aktier hos eToro – världens främsta mäklare för copytrading. Bli kund hos eToro idag!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.