fbpx

Ludvig från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 4 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
73% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Det har varit en händelserik vecka på kryptomarknaden och vad jag ser som fegisarnas kryptofavorit, Bitcoin, nådde nya rekord. Redan i måndags så nådde Bitcoin 50 000 GBP, vilket var ett nytt all time high (ATH) för britterna.

Men i själva verket så tog det tills tisdag den 5:e mars för Bitcoin att nå ATH mätt i US dollar. Det tidigare rekordet låg på 68 000 USD och det nya rekordet ligger nu alltså på 69 000 USD, innan BTC föll tillbaka 5%. Men redan inför helgen så lurar Bitcoin runt det tidigare rekordet och handlas för 67 300 USD i skrivande stund. Markus på Valutahandel.se skulle inte bli förvånad ifall Bitcoin når nya rekord redan till helgen, men det kan givetvis som alltid bli ett stort eller litet dipp innan dess. Som ni nog vet så finns det alltid många riskfaktorer för Bitcoins pris.

Nedan går Valutahandel igenom både potentiella chocker som kan påverka priset drastiskt neråt, men också det mer troliga scenariot där anledningar för att Bitcoin redan i helgen kan testa nya ATH nivåer. Det är en spännande tid framför oss på kryptofronten, som alltid. Låt oss se lite argument för möjligheterna att BTC når ATH väldigt snart igen, eller faller tillbaka väsentligt.

Risk 1: Ett black swan event

Tidsskriften Fortune skrev en rätt intressant artikel som talar om ett potentiellt black swan event – något som verkligen kan knäcka Bitcoin. Vad är ett black swan event då? Jo, det är en oförutsägbar och oväntad händelse som kan ha potentiellt allvarliga konsekvenser, i detta fall för priset på Bitcoin.

Ifall den “riktiga” Satoshi kommer ut, så kanske hela historien om Bitcoin är över. Bitcoin kan gå från 67 000 USDT till 1000 USDT på någon dag, ifall det är en person som investerare inte tror är en grundare som marknaden uppskattar. Vad skulle du säger om det visar sig att Donald Trump är grundaren av Bitcoin? Ok, inte så troligt men du förstår poängen. Eller din svåger? Eller någon nerknarkad japansk gubbe som tappat bort sina nycklar, eller sitter på ålderdomshem med demens och hans papper om Bitcoin upptäcks av de som tar hand om honom?

Möjlighet 1: Institutional capital får BTC att sticka

En stor del av grejen med Bitcoin har varit att de är först och setts som decentraliserat – något som dock urholkats allt mer i takt med att Wall Street styr kursen till allt större grad.

Bitcoin maximalisten Tom White på vår partner sajt CryptoLists.com säger följande om det institutionella kapitalet:

“En av de viktigaste skillnaderna på slutet – om inte den viktigaste – är den enorma tillströmningen av kapital från Wall Street. I sin strävan att fånga värdefulla BTC från långsiktiga innehavare så har institutionerna drivit priset mycket högre än någon av de så kallade kryptoanalytikerna som fyller X (fd Twitter) förutspådde. Det kan verkligen vara en något som växlar upp spelet och kursen för Bitcoin”.

När stora spelare går in i den största kryptovalutan så förändras allt, särskilt effekterna de ger. Dessa stora institutioner har djupa fickor. Vi pratar om miljarder eller till och med biljoner dollar, vilket är något som Bitcoin inte riktigt har sett förut. Denna enorma köpkraft förskjuter konversationen. Tidigare var alla oroliga för att inte ha tillräckligt med Bitcoin för att gå runt (det är likviditetsfrågan), men nu handlar det stora samtalet om hur deras enorma investeringar gör Bitcoin's volatilitet allt större.

Samtidigt så är det allt fler som kritiserar kryptovalutan för att de nya BTC ETF'erna inte direkt rimmar så bra med tanken från början, när den skapades.

Möjlighet 2: Drygt 30 dagar tills halveringen av Bitcoin

Ifall du inte är en Bitcoin geek så undrar du kanske vad halveringen är och vad det innebär? Låt oss på Valutahandel förklara det lite i förenklade termer:

Man kan se Bitcoin som en virtuell guldgruva. I denna gruva använder gruvarbetare datorer istället för skyfflar (spadar) och hackor för att knäcka komplexa pussel. När de löser ett pussel så tjänar de bitcoin. Denna process är känd som “gruvdriften”, och det är hur nya bitcoins tillverkas och läggs i cirkulation.

Det är här som konceptet “halvering” kommer i spel. För att kontrollera Bitcoins leverans (liknande hur verkligt guld är knappt) så halveras belöningen för gruvdrift och ett nytt block ungefär vart fjärde år. Denna händelse kallas Bitcoin halvering.

Tänk dig att ursprungligen så fick gruvarbetarna 50 bitcoins per block. Efter den första halveringen gick den ner till 25, sedan 12,5, och det fortsätter att halveras så här.

Halvingen är en viktig händelse eftersom den bromsar skapandet av nya bitcoins, vilket gör dem ännu mer sällsynta. Denna knapphet kan påverka Bitcoins pris, eftersom utbudet av nya mynt minskar medan efterfrågan kan förbli stabilt eller öka. Det liknar hur guld eller silver skulle bli mer värdefullt om det plötsligt blev allt mer sällsynt att hitta på jorden. Många tror ju att elektrifieringen av bilar kommer att driva upp silverpriset men här i den digitala kryptovärlden så är det halveringen som påverkar både utbud och efterfrågan.

Historiskt så har Bitcoin gått upp kraftigt och nått nya ATH ungefär ett år efter halveringen. Men denna gången så har priset börjat stiga och har t o m nått en ny ATH innan halveringen. Kanske systemet håller på att ändras? Är det regleringen som spökar och gör att folk i ett tidigare skede går in? Är det institutionerna som drar iväg priset redan innan? Detta återstår att se men generellt borde man ju se det som positivt att priset utvecklats så starkt redan innan ifall man är en långsiktigt Bitcoin anhängare.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Prisbelönt kryptomäklare där du enkelt kan handla med eller utan hävstång. Prova Skilling, du med!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Möjlighet 3: Dags för en bullrun igen?

Crypto tenderar att gå i cykler eller vågor, precis som vissa aktiekategorier, vissa råvaror eller finansiella instrument. Efter en lång kryptovinter, så kan nog de flesta av oss hålla med om att det värsta är över och att vi redan kommit in i en bullmarknad igen.

Ofta så rör sig priser i omgångar; emellanåt så rör sig mindre alt coins rejält, sedan så rör sig kanske meme coins ordentligt som de gjort den sista månaden och sedan kommer ofta de stora drakarna som Bitcoin och andra av de största cryptovalutorna på slutet. Det som är den stora skillnaden denna gång är att vi har ovanligt hög inflation, som troligen bara är positiv för Bitcoin och andra cryptovalutor.

Ifall du tror på en fortsatt uppgång och att vi når ett nytt ATH eller ett kraftigt fall innan dagen är slut, så kan du med fördel handla genom Skilling. De är den mest trovärdiga och högst ansedda svenska online trading och kryptosajten, som från början grundades av en svensk och en norrman. Du kan börja med ett demokonto för att prova på ifall du helst vill träna lite först. För den våghalsiga så har Skilling trading med hävstång så att små rörelser får lite större effekt ifall du inte handlar med så stora belopp. Men Skilling har även kryptotrading utan hävstång numera, så det är en väldigt flexibel sajt.

Osäkerheten: Mica släpps i sommar

Redan i sommar så kommer världens mest reglerade kryptomarknad igång – den i EU. Detta sker med en utrullning under sommaren som kommer ta tills årskiftet innan den är slutförd. MICA står för Markets In Crypto Assets – och för en gångs skull så är det inte USA eller Storbritannien som leder utvecklingen. Nej, de kollar på Europa och ser vad EU håller på att implementera med MICA. Troligen så kommer mycket av detta att kopieras från USA och/eller Storbritannien, men hur mycket återstår att se. Eftersom MICA börjar träda i kraft redan i juni 2024, så kan du läsa mer direkt från ESMA om hur allt fungerar, de olika stegen och samrådspaketen som snart övergår i nya lagar. För närvarande så är Valutahandel väldigt positiva till MICA och tror att detta kommer att leda till ökad enkelhet att få ut kryptovinster rätt in i plånboken, då det blir reglerat på ett helt annat sätt och inte går att säga nej för bankerna. Men inget med NFT'er är reglerat än då det står utanför regelverket – vilket är lite oroande. Hur som helst, försök att läsa på lite om MICA – du kommer troligen ångra dig ifall du inte gör det.

Slutord: Personligen så är jag negativ till att Microstrategy och Michael Sayer sitter på drygt 1% av alla Bitcoin och att flera institutionella ägare nu går in och köper på sig via en tredjepartslösning, som ETF – och inte som det var tänkt att man skulle göra – direkt på blockkedjan. Istället för BTC så tittar jag hellre på snabbare kryptovalutor med lägre transaktionskostnader. Men risken är troligen högre i dessa och den är redan väldigt hög för alla kryptovalutor. Så satsa aldrig mer än du har råd att förlora. Men samtidigt så kan det vara en risk att inte vara med på de stora förändringarna i ekonomin där allt fler väljer Bitcoin för att det är mer inflationssäkrat än t. ex kronor, euro eller dollar.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.