fbpx

Frida från Djurgården

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 27 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
79% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Ingen har väl missat att det har varit fritt fall i bitcoin den senaste tiden. Jämfört med andra tillgångar så har det varit en otrolig volatilitet. Jämför man den relativt korta period som kryptovalutorna har funnits så är det faktiskt inte så stora svängningar. Bitcoin utvecklingen har bara varit lite mer volatil än vanligt.

Den senaste nedgången i bitcoin (BTC/USD) började förra veckan när Sydkorea och Kina pratade om hårdare regleringar. Det var även tal om ett totalt förbud mot kryptovalutor och det skapade så klart oro på marknaden. Värst var det för bitcoin som föll över 30 % under veckan. Därefter så avtog oron något och i onsdags så var vi under $10,000 som är en psykologisk nivå. Sedan hämtade vi snabbt tillbaka det och redan på torsdagen så var vi uppe över $11,000.

Det gäller att vara beredd på svängningarna om man investerar i bitcoin. Det går snabbt åt båda hållen och det kan vara riskfyllt om man har pressade marginaler. Fallet i bitcoin såg ut att ha stabiliserats i slutet av veckan och det ska bli intressant att se hur utvecklingen blir framöver. Vi kommer att hålla ett extra öga på utvecklingen i Asien. Om kryptovalutor skulle komma att förbjudas där så kommer kursen fortsätta ner. Det kan även sätta ringar på vatten och fler länder tar efter.

Hur man än ser på det så finns det en plats för kryptovalutor i framtiden. Frågan är bara om det kommer att regleras eller hanteras på något annat sätt. En fördel eller nackdel för bitcoin är att den inte backas upp av en regering. Därför så styrs inte värdet av utvecklingen i ett enskilt land. Här går meningarna isär där en del tycker det är bra att en regering inte blandar sig i medan andra ser det som en stor fara.

Otrolig utveckling

I början av 2017 så var bitcoin värderat till $900 och ett år senare ligger vi på över $10,000. Hur man än ser på det så är det en otrolig resa. Det är spekulativt att investera i bitcoin och man får vara beredd på att allt kan hända. Det är svårt att sia om det långsiktiga värdet men utan ett land som backar upp valutan så kan den faktiskt sjunka ner till 0. Samtidigt så är även uppsidan större om man timar det rätt.

Vi tror att det kommer att fortsätta att vara volatilt framöver. Wall Street Journal skrev i början av januari att Peter Thiel’s fond har investerat mellan $15 och $20 miljoner i bitcoin. Det finns med andra ord en del som tror att det ska fortsätta upp. Framtiden får utvisa vem som har rätt men vi kan nog enas om att det blir en gropig resa hur det än går.

Vill du prova att investera i bitcoin så erbjuder de flesta valutamäklare den möjligheten. Valet faller på vilken plattform du tycker är bäst. Det kan vara värt att prova sig fram med ett demokonto innan man sätter igång på riktigt.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.