fbpx

John från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 32 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
Trijo hemsida
Klicka för större bilder

Trijo är en av de största kryptoplattformarna på den svenska marknaden. Bolaget grundades 2017 med en tydlig vision om att göra kryptovalutor mer tillgängliga för gemene man - detta genom att skapa en brygga mellan det traditionella finansiella systemet och det nya digitala. Idag har plattformen över 10 000 kunder i Sverige och en total transaktionsvolym som just nu uppgår till över en halv miljard svenska kronor. Nyfiken på vad Trijo har att erbjuda och huruvida sajten håller måttet i fråga om en kvalitativ, användarvänlig hub för kryptohandel? Valutahandel har testat tjänsten samt undersökt allt från utbud till villkor. Nedan finner du vår ärliga och oberoende recension av Trijo. Prova Trijo här!

Trijo

Trijo logo

Totalt betyg

8.5/10

Betyg-detaljer

9
9
9
9
7
8
8
9

 • Min. insättning

  1000 kronor

 • Plattformar

  1

 • Grundat

  2017

 • Licenser

  1

 • Land

  Sverige

 • Råvaror/Krypto

  Nej, Ja

 • Aktiehandel

  Nej

 • Svenskt språk

  Ja

 • Support

  Ja

 • Valuta insättning

  SEK EUR

 
Trijo är en svensk kryptoplattform som startades av ett bolag med samma namn, men som i fjol köptes upp av Arcane Crypto - ett börsnoterat företag listat på First North Nasdaq. Sajten lanserades år 2017 och är idag en av Sveriges ledande plattformar för investeringar i virtuella valutor.

Trijos främsta styrka är dess simplicitet. Till skillnad från hos stora internationella kryptojättar finns här inga tusentals olika coins att välja bland, med en massa olika instrument och villkor att hålla reda på. Trijo erbjuder enkla sparalternativ i Bitcoin, Ethereum och Litecoin - de tre största kryptovalutorna på marknaden, vilka de flesta (oavsett hur insatt man är eller inte är i krypto) har hört talas om. Så småningom är utbudet tänkt att utökas med ytterligare ett antal välkända coins, men iden med sajten är fortfarande densamma - att tillhandahålla ett okomplicerat och lättillgängligt sätt för folk att spara pengar i kryptovalutor.

Hemsidan är tydlig, lättnavigerad och känns modern. Allt står på svenska, vilket bara det underlättar och gör tröskeln in betydligt lägre. Menyn är uppdelad i flera olika flikar, under vilka du bland annat kan utvidga dina kunskaper om blockkedjor generellt samt lära dig om hur du investerar och vilka olika alternativ för detta som står till buds hos Trijo.

Sammantaget kan Trijo beskrivas som ett optimalt alternativ för de som vill börja spara i kryptovalutor, men som föredrar att göra det via en svensk plattform och som vill ha en enkel och tydlig tjänst. Sajten är måhända inget för den erfarne tradern som söker de mest banbrytande instrumenten på kryptomarknaden och som vill ha väldigt många valmöjligheter - men för nybörjare, och för de som bara vill ha ett smidigt och bekvämt sparande på autopilot, är detta en utmärkt sida.
 
Registrering sker snabbt och enkelt på Trijos hemsida och en sedvanlig KYC-process genomförs i samband med att du skapar ett konto. Väl registrerad kan du som kund välja att logga in med användarnamn och lösenord, alternativt med hjälp av BankID. För bästa säkerhet och skydd av kunders integritet rekommenderas alltid inloggning med BankID. Detsamma gäller för signeringar vid överföringar av pengar och/eller köp- och säljtransaktioner.

Registrera dig hos trio du med.!
 
Handel med hävstång är inte tillgängligt på Trijo. Detta eftersom plattformen i första hand erbjuder enklare tjänster för långsiktiga investeringar. Avancerade hävstångsprodukter har man aktivt valt bort till förmån för lätta sparalternativ som passar väl med bolagets affärside - enklare och mer lättillgänglig kryptohandel för alla.
 
Registrering hos Trijo är helt gratis, precis som hos majoriteten av alla plattformar för finansiell handel. Det du som kund betalar för är istället kostnaderna för själva handeln. Trijo tar ut en courtageavgift på 0,5 procent vid vanlig manuell handel. Använder du plattformens robottjänst - på hemsidan kallad "Autopilot" - betalar du istället 1 procent av det totala transaktionsbeloppet.

Courtage på kryptohandeln är en relativt ny modell på sajten, vilken infördes under hösten 2021. Courtage på 0,5% respektive 1% för Autopilot infördes till förmån för borttagning av SEPA-avgifter - det vill säga avgifter för banköverföringar i euro. Införandet av courtage gav också möjlighet till ett par ytterligare prissänkningar; avgiften för uttag i euro via banköverföring ligger numera på 1% istället för tidigare 1,8%, och för insättningar genom Trustly tas nu bara en avgift på 1,5% istället för 2%.

Avgiften för insättning via konto- eller kreditkort är för närvarande 5 procent.

Summa summarum kan sägas att Trijos tjänst är mycket förmånligt prissatt. Stort plus ska också ges för transparensen kring vilka avgifter som tillkommer. All information kring detta finns tydligt redovisad på hemsidan.
 
Insättningar kan göras på ett par olika sätt - antingen genom en vanlig banköverföring, alternativt via konto-/kreditkort eller Trustly. Insättningar via kort är dyrast med en avgift på 5% för varje gång oavsett belopp, medan banköverföringar är gratis (SEPA-överföringar i euro) och avgiften för överföringar i Trustly har sänkts med nästan 50% sedan hösten 2021.

 
E nkel och användarvänlig hemsida
I nga komplicerade produkter
L ättillgängligt kryptosparande för alla
L åga avgifter
G odkända av svenska Finansinspektionen
G uider för skatter och deklarationer vid kryptohandel
S trategiguider
B ankID säkerställer trygg inloggning och signering
A utomatisera ditt sparande med tjänsten Trijo Autopilot
G ratis att signa upp sig

 
U tbudet är i minsta laget - men fler coins är på ingång
N ågot hög kortavgift
M obilapp saknas

 
Trijo är en webbaserad tjänst som finns tillgänglig på nätet, men ännu ej i någon mobilapp. Jämfört med mäklare som erbjuder avancerad trading är Trijos plattform betydligt mer simpel, vilket den också bör vara med den inriktning som erbjuds. Långsiktiga investeringar är mindre krävande vad gäller grafer och analysverktyg, varför det enklare gränssnittet här passar utmärkt.

Bra översikt och tydliga menyer gör det lätt för även den mest oerfarne investeraren att komma igång med ett sparande i virtuella valutor.

Hela webbsidan finns på svenska - kom igång med Trijo här!


 
Automatiserad handel finns tillgängligt via tjänsten Autopilot. Funktionen är tack vare Trijos samarbete med Trustly tillgänglig oavsett vilken svensk storbank du har konto hos och gör insättningar från. Autopilot finns i dagsläget tillgängligt för sparande i Bitcoin.
 
Trijo erbjuder företagskonton för dig som vill som kunna investera i Bitcoin eller andra kryptovalutor genom ditt företag. Under menyfliken "Företagskund" finns mycket bra information om krypto investeringar genom bolag, inklusive vilka fördelar och eventuella risker som finns samt en tydlig guide om hur du går tillväga för att komma igång via Trijo.

För att öppna ett företagskonto skickar du in en kontaktförfrågan med företagsnamn, organisationsnummer samt kontaktuppgifter i form av mailadress och telefonnummer. Du blir därefter kontaktad av Trijo för vidare hjälp med uppstart av kryptoköp för företag.
 
Trijo erbjuder flera olika kontaktvägar om man vill få hjälp av deras support, eller bara har någon fundering kring tjänsten eller villkoren. I första hand hänvisas man till sajtens FAQ-sektion, i vilken ett gäng vanliga frågor finns samlade och besvarade.

För personlig service kan man också ringa telefonsupporten på 08-6038080 alternativt maila [email protected]. Kundtjänst är öppen vardagar mellan kl 8.00-16.00. På hemsidan tipsas även om deras Trijos på Facebook och Twitter, där man också kan skicka meddelanden. All support är på svenska, för vilket Trijo får ett extra plus i kanten.

Korta svarstider samt ett trevligt och proffsigt bemötande.
 
Ingen licens finns noterad för Trijo. Detta är inte ovanligt när det kommer till kryptomäklare utan hör snarare till vanligheten. Finns ingen varning här på sajten så har vi gjort bedömningen att de förtjänar att finnas med. Observera dock att du bör bedöma själv om du litar på mäklaren nog för att låta dem hantera dina pengar.

 
 

Vilka kryptovalutor kan jag handla på Trijo?

I dagsläget finns Bitcoin, Ethereum och Litecoin tillgängliga för handel, men fler coins är på gång att adderas till utbudet.

Är Trijo reglerade inom EU?

Trijo är registrerade hos svenska Finansinspektionen.

Vilka kontotyper finns hos Trijo?

Trijo erbjuder tre olika kontotyper; Standard, Premium och Företag. Premiumkontot är för dig som önskar investera för större belopp (EUR10 000 eller mer) OTC.

För vem passar Trijo?

Trijo passar dig som är nybörjare på kryptovalutor och/eller som vill ha ett enkelt alternativ för sparande i krypto.
Bolaget bakom Trijo har tidigare hetat eller kallas ibland fortfarande för Arcane Crypto
  Inga fler nyheter om Trijo tillgängliga.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.