fbpx

Marcus från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Pepperstone för 3 minuter sedan.

» Prova Pepperstone du med.
75.9% av alla retail investerkonton förlorar när de handlar CFDs med Pepperstone.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

I förra artikeln fick du en kort historielektion om Eurozonen och grundläggande problem som Euron har haft på grund av skillnaderna i mentalitet mellan medlemsländerna. Vi började kort också att ta på huvudrubriken, nämligen Italiens påverkan av Euron och hur de sköter sin ekonomi.

Vi avslutade kort med att nämna att Italien inte ville acceptera den Europeiska Centralbankens direktiv gällande landets budgetunderskott. Italien har kämpat under en längre tid med sin ekonomi, och det påverkar också priset på Euron. Nu följer vi det aktuella läget och vad framtiden kan ha att utvisa. EU har trots allt en otroligt bra budget och väldigt många olika krafter som både kämpar för att få fram sina specifika budskap och för att ena Europa och få ännu bättre ekonomi. Det stora problemet kommer bli för Storbritannien som inte insett vilken förödande effekt det kommer få på deras ekonomi och att de trots allt måste följa alla EU-regler ifall de ska få behålla majoriteten av sina fördelar från EU.

Italiens påverkan på Eurozonen

italien och eurozonenSedan början av april började det synas tecken på att Euron inte presterade så som planerat. I Italien hade det precis varit val och ett mer Euro-skeptiskt parti hade röstats fram. Det skapade en viss oro om att en möjlig standoff mellan den nya regeringen och den Europeiska Kommissionen. Dessa rädslor blev verklighet i september och spädes på i oktober, något som satte valutaparet på en årlig lägstapunkt för valutaparet EUR/USD. Den 13:e november var priset så lågt som 1.12242.

Italiens knackiga ekonomi har lett till att deras regering vill pumpa in pengar för att få ordning på budgeten för 2019. Det har lett till ett projekterat underskott, och en siffra som är väldigt mycket större än den tidigare regeringens.

Den tidigare regeringen hade lovat ett underskott på 0.8% för 2019, men den nya projekteringen sattes på 2.4% av premiärminister Giuseppe Conte. Det var inte accepterat av ECB.

Men nu, nyligen, kom Italien och den Europeiska Kommissionen fram till en lösning.

Framtiden för Italien och landets påverkan på Euron

Den italienska regeringens retorik är tydligt på den populistiska sidan. De har lovat mycket men är okapabla att demonstrera hur deras policy ska gå igenom rent praktiskt och hur de ska bli finansierade. De insisterar på ett högre underskott än vad som anses vara normalt för ett EU-land. Som tur är så har Italien extremt mycket rika människor också, vilket kan påverka dess ekonomi positivt.

På onsdag den 19:e december kom EU och Italien överens om en reviderad budget. Italien har kämpat för ett budgetunderskott på 2.4%, men parterna möttes på 2.04% för anno 2019. Sakta men säkert är det också projekterat att landet ska minska underskottet. För 2020 är målet ett underskott på 1.8%, och vidare för 2021 siktar de på 1.5%. Ihop med ett underskott som är större än vanligt har landet också sänkt projekteringen för sin ekonomiska utveckling.

Men kan den italienska regeringen verkligen leva upp till målen? Underskott måste ju finansieras på något sätt, och med en sänkt ekonomisk utveckling ser det mörkt ut. Italien kan ju inte skapa egna pengar då de använder Euro, så de behöver ha tillgång till skuldmarknaden på samma sätt som Grekland behövde efter den globala finansiella krisen. Italien måste börja se resultat omgående om de inte vill gå samma framtid till mötes som Grekland gjorde 2012. Om inte läget förbättras fort så kommer tilltron till Euron att minska väldigt dramatiskt.

Det är dock inte bara mörker och bekymmer vid horisonten. Om det stövelformade landet får ordning i leden kan det skapa en skjuts för hela landet och Eurozonen i stort. Nästa kris kan mycket väl göra att länderna i Eurozonen måste acceptera en ännu mer integrerad framtid. Lär dig mer vad som påverkar valutor och hur du själv kan handla med olja från ditt eget hem eller valuta för den delen. Vår snabbguide till valutahandel är populär!


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.