Växlingskurserna uppdateras var 5:e minut (senast 2019-07-23 23:20:02). Procentuell (%) förändring jämfört med gårdagens kurs.
USD/SEK 9.47 + 0.55 %
EUR/USD 1.12 - 0.51 %
EUR/GBP 0.9 - 0.24 %
GBP/USD 1.24 - 0.27 %

Följ oss på

Site Logo
USD/SEK 9.47 +0.55 %
EUR/USD 1.12 -0.51 %
EUR/GBP 0.9 -0.24 %
GBP/USD 1.24 -0.27 %
USD/CHF 0.99 +0.32 %
USD/TRY 5.71 +0.52 %
USD/GBP 0.8 +0.27 %
USD/NOK 8.68 +0.79 %
featured image

Vi har tidigare skrivit om hur Italien har haft det jobbigt att möta ECBs krav, och hur EU Kommissionen och Italien tillslut kom överens. Det gällde då Italiens budget för 2019 och 2020, en överenskommelse som nåddes strax innan jul, och här gör vi en kort uppföljning på Italien-situationen. Men det är på fler håll i Europa som sprickor börjar uppstå och problem börjar uppdagas med vår ekonomiska tillväxt.

Italiens påverkan på priset på Euro

Italiens ekonomi har saktat ner under de senaste åren och BNP för 2018 minskade med 0.1% det senaste kvartalet. Det är det lägsta resultatet sedan 2014. Trots det vill inte landets finansminister påstå att det finns en lågkonjunktur vid horisonten, utan att det är en period av stagnerad ekonomisk tillväxt.

I en intervju med italienska Corriere della Sera uttalade sig finansminister Giovanni Tria om de sviktande resultaten i den industriella sektorn. Han vill invänta alla resultaten från det sista kvartalet 2018.

Italien har europas näst största statsskuld men finansminister Tria har lovat att minska statsskulden, men la snabbt till att tillväxten också är beroende på monetärpolitik i Europa och övrig internationell tillväxt.

I december kom Bryssel och Rom överens om en reviderad finansiell budget, ett avtal med kompromisser från bägge läger. Italiens underskott är planerad att minska till 2.04% under 2019, och finansminister Tria överväger kontroversiella lösningar. Ett förslag är att föra över andelar i statskontrollerade konton till investmentbanken Cassa Depositi e Prestiti (CDP). Det är inte helt tydligt hur EUs regler ska tolkas i det fallet.

Tria hoppas att EU kan lätta på reglerna så att Italien kan skapa en hållbar ekonomisk och social stabilitet. EU och ECB kan behöva göra mer än så, för det är många fler länder än Italien som rapporterar lägre tillväxt.

Eurozonens ekonomiska tillväxt ser allt lägre siffror

Fedele De Novellis, en ledande italiensk makroekonomist, har i en intervju med ilfattoquotidiano.it uttalat sig om europas ekonomiska framtid.Investera i Euro

Det råder lite av en kollaps i produktionsleden bland europas länder. Det går heller inte att peka på ett enskilt land, inte ens Italien, där problemen började, utan problemet ligger i en serie av politisk osäkerhet och instabilitet. Handelskriget i Stilla Havet, Storbritannien lämnar EU och svårigheter i mindre nationer som har varit på väg uppåt.

“Givetvis har de senaste siffrorna spätt på bilden. Vi visste att det var illa, men verkligheten visar sig vara ännu ännu värre än väntat”.

Oroligheterna börjar växa i takt med att allt fler rapporter visar på en lägre ekonomisk tillväxt. Industriell produktion har sjunkit mer än förväntat och mest i Tyskland där produktionen sjönk med 1.9% från oktober till november. Men även i Frankrike och Italien ser vi stora siffror åt fel håll.

Mycket har att göra med handelskriget, säger De Novellis. Tyskland är ganska beroende av Kina. Peking är Berlins viktigaste handelspartner utanför Europa. När signalerna började visa sig i Tyskland var det bara en tidsfråga innan övriga delar av EU skulle visa samma symptom.

ECB har reviderat sina förväntningar och har föreslagit att BNP för hela Eurozonen 2018 inte är så högt som de hoppats. Än så länge finns det dock inga planer på att höja räntan.


Publicerad:
Författare: admin

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

kontakta oss.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital du är beredd att förlora. Tidigare resultat garanterar inte framtida resultat. Informationen på denna sajt är av utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Följ oss på
DMCA.com Protection Status

Copyright© 2010-2019 www.valutahandel.se All Rights Reserved