Växlingskurserna uppdateras var 5:e minut (senast 2019-12-09 19:27:18). Procentuell (%) förändring jämfört med gårdagens kurs.
USD/SEK 9.53 + 0.35 %
EUR/USD 1.11 + 0.02 %
EUR/GBP 0.84 - 0.13 %
GBP/USD 1.32 + 0.15 %

Följ oss på

Site Logo
USD/SEK 9.53 +0.35 %
EUR/USD 1.11 +0.02 %
EUR/GBP 0.84 -0.13 %
GBP/USD 1.32 +0.15 %
USD/CHF 0.99 -0.21 %
USD/TRY 5.81 +0.48 %
USD/GBP 0.76 -0.15 %
USD/NOK 9.15 +0.23 %
featured image

Handel med CFD, vilket är en förkortning av Contracts For Difference, erövrar allt mer mark i Sverige och fler och fler får upp ögonen för detta relativt nya och enkla sätt att investera. Aktiva traders av svensk nationalitet blir allt vanligare och kan absolut anses vara en bidragande faktor till att intresset för just CFD’er har ökat så pass mycket på senare tid. Men vad är då dessa Contracts for Difference – och vad är det som gör att de benämns som ett enkelt och smidigt sätt att handla?

Kortfattat innebär CFD’er att du investerar i priset på en tillgång, utan att faktiskt äga själva tillgången. Det kan handla om t.ex. råvaror som guld, olja, valutahandel eller den minst sagt heta potatisen – medicinsk cannabis. Oavsett vad man tycker eller inte tycker om denna gröna växt och vilken moralisk värdering man lägger i det, finns det flera möjligheter att handla CFD’er med exponering mot just cannabis för medicinskt syfte.

Libertex en av de ledande plattformarna för CFD-handel mot cannabis

Libertex hemsidaTradingplattformen Libertex är en av de större mäklarsidorna som är specialiserade på CFD-handel, och här återfinns ett flertal olika företag att välja mellan med cannabis som produkt. När du handlar CFD’er investerar du i värdet på den medicinska cannabis som ett företag i fråga tillverkar, eller rättare sagt i förändringen av värdet egentligen. När priset på produkterna förändras, förändras även värdet på ditt innehav – men du äger fortfarande ingenting fysiskt utan dina finansiella tillgångar är enbart förankrade i ett abstrakt värde. Fördelarna med CFD’er, d.v.s. att det är enkelt och smidigt eftersom man inte äger några fysiska tillgångar – är emellertid också dess största nackdelar. Avsaknaden av ett faktiskt ägande medför mycket stora risker. Traders avråds generellt sett från att ge sig in i CFD-handeln utan riktigt ordentligt med kött på benen och pengar man har råd att förlora. För förlorar pengar – det gör de flesta någon gång på CFD-handel. Men något som å ena sidan är förenat med stora risker, är å andra sidan också allt som oftast förenat med stora möjligheter. Det går tveklöst att tjäna en hel del pengar på handel med CFD, och i takt med att medicinsk cannabis i fler och fler länder blir godkänt som ett legitimt läkemedel, är det en produkt vars pris kan vara väl värt att spana in som en investeringsmöjlighet.

Libertex logo

Betyg: 9.14/10
Minsta insättning: €20
Beskrivning: Säker CFD och kryptomäklare sedan 1997.

valutahandel CFD handel mot cannabis

Flexibelt, enkelt och hög likviditet med CFD’er

Aktier relaterade till cannabis har på senare tid visat på en närmast extrem tillväxt i takt med att produkten legaliseras i fler och fler länder. Priset och således värdet har fått sig en rejäl skjuts. Men eftersom framgångståget i många avseenden ännu befinner sig i början av resan – är det en riktigt bra tid för investering. Sett över de senaste tolv månaderna har över ett dussin cannabis-företag blivit börsnoterade och såväl små privatsparare som större fiskar rusar för att få sig en bit av kakan. Plattformen Libertex erbjuder, som tidigare nämnts, möjligheten att investera i ett flertal cannabisaktörer – antingen genom traditionella aktieförvärv eller den mer flexibla CFD-varianten. Med CFD’er blir det enkelt att få tillgång till hela den globala marknaden av cannabis, hävstångseffekten möjliggör chansen till mångdubbel avkastning och du får 100% exponering mot produkten utan att fysiskt behöva äga en enda grön planta. Riskerna är emellertid icke att förglömma, men givet den särdeles ljusa framtid som spås för marknaden och produkten i fråga, menar många analytiker att fördelarna med CFD’er mot cannabis nu med råge överväger nackdelarna. Viktigt att poängtera är dock naturligtvis att ett personligt risk- och konsekvenstänk är nödvändigt för varje investerare.

Vidare kan den som brottas med eventuella moraliska betänkligheter kring att investera i en produkt som trots mer utbredd legalisering, fortfarande klassificeras som narkotika i många länder, ändå vara med och satsa pengar genom CFD-handel. Tekniskt sätt investerar man ju då faktiskt inte i själva produkten, utan i hur man tror att prisutvecklingen kommer att bli. Det är förvisso en väldigt suddig gråzon kan tyckas, men icke desto mindre en möjlighet som kan vara värd att fundera över om man känner tveksamheter inför att investera i cannabisindustrin.

Libertex logo

Betyg: 9.14/10
Minsta insättning: €20
Beskrivning: Säker CFD och kryptomäklare sedan 1997.

Publicerad:
Författare: Emelie Rubenson

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

kontakta oss.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital du är beredd att förlora. Tidigare resultat garanterar inte framtida resultat. Informationen på denna sajt är av utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Följ oss på
DMCA.com Protection Status

Copyright© 2010-2019 www.valutahandel.se All Rights Reserved