fbpx

Sten från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 15 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
79% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Tidigare i år skrev vi om OECD och IMF och hur de ser på framtiden för världens ekonomi. Då skrev vi att världsekonomins tillväxt kunde sakta ner lite grand inom de närmaste 18 månaderna, men ganska nyligen publicerade OECD en ny rapport.

Vi vill inte göra en höna av en fjäder, men nya siffror visar att toppen redan har nåtts och tillväxten redan tagit en törn.

Senaste från OECD

Västvärldens ledande ekonomiska organisation, OECD, rapporterar om världens välfärd och ekonomiska stabilitet flera gånger varje år. En rapport som släpptes i maj lyfte ett varningens finger om att världens ekonomiska utveckling kunde komma att stagnera fram mot 2020. Den senaste rapporten lanserades nyligen, och den är inte lika positiv.

Den Paris baserade organisationen har sänkt prognoserna för 2018 och 2019, något som inte bådar gott för 2020. För 2018 har det förväntade resultatet kapats med 0.1%, ett årligt resultat om 3.7%. För 2019 har det förväntade resultatet kapats med 0.3%, ett årligt resultat på precis samma siffra som detta året.
Ekonomiska rapporter från OECD
Prognosen gjorde att organisationen uppmanade världens ledande ekonomier att omedelbart vidta åtgärder för att förhindra en protektionistisk mentalitet. Tillväxten har troligtvis nått sin högsta punkt, och resultaten ligger precis under nivåer som generellt anses vara normen precis innan en lågkonjunktur.

Världens ekonomiska tillväxt

I lite mer detalj rapporterar OECD att Storbritanniens förväntade ekonomiska tillväxt har kapats med 0.1% för både 2018 och 2019, något som då resulterar i en årlig tillväxt om 1.3% för 2018 och 1.2% för 2019. Med överhängande Brexit förhandlingar har detta påverkat konsumentförtroendet bland annat, och landet kan vara på väg att “gå in i väggen” rent ekonomiskt.

Två av Eurozonens ledande ekonomier, Tyskland och Frankrike, ser liknande förväntade resultat. Det förväntade resultatet för Tyskland har kapats med 0.2% för 2018 med ett resultat om 1.9% för året. För 2019 förväntas en minskning med 0.3% och ett årligt resultat om 1.8%. Frankrikes förväntade resultat har minskats med 0.3% och 0.1%, årliga förväntade resultat blir då 1.6% för 2018 och 1.8% för 2019.

Föga förvånande kan man sätta fingret på det pågående handelskriget i stilla havet som en av de stora bovarna i dramat. USA och Kina har orsakat en signifikant risk för globala investeringar, arbeten, och levnadsstandards. OECD säger att världen genast måste sluta vända sig mer mot protektionism och förstärka det regelbaserade internationella handelssystemet.

Huruvida den senaste rapporten förstärker tron om en ny lågkonjunktur eller inte lämnar de osagt, men sämre resultat än förväntat hjälper sällan. Ser vi till historiken gällande lågkonjunkturer så blir det svårt att påstå att vi har en positiv ekonomisk framtid.

Värt att nämna är att du alltid kan göra pengar på den ekonomiska marknaden. Med CFD:er får du avkastning på dina investeringar även om marknaden rasar. Hitta en pålitlig valutamäklare i vår lista och börja planera för tuffa tider.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.