fbpx

Per från Huddinge

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 9 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
76% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Vi hoppas givetvis att vi har fel, men tecknen finns där. Ser vi till historisk data och liknande situationer under de senaste årtiondena borde varningsklockor börja ringa. Det är inget akut ännu, och kanske blir det heller inget, men vi ser fler och fler orsaker till att skriva denna artikel.

Att syssla med Forex trading på nätet är riskabelt, men med rätt kunskap minimerar vi riskerna. Att känna till varningstecken hjälper oss en bra bit på vägen. Mycket av informationen här kommer från en marknadsanalys som Reuters gjorde för ett par veckor sedan, så använd detta när du gör en Fundamental Analys för valutahandel.

IMF och OECD

Trots att IMFs senaste “World Economic Outlook” var positiv – expansion av världsekonomin med 3.9% under både detta året 2018 samt 2019, jämfört med 3.7% under 2017 – så ser vi ändå tecken som ger oss orsak till att vara extra vaksamma för den närmaste framtiden.

De största ekonomierna har vuxit utan att visa tecken på hämningar, men i juli 2016 varnade IMF för att den globala tillväxten är under hot. Något som OECD nu stärker med sin senaste rapport som säger att tillväxten kommer sakta ner inom de nästa sex till nio månaderna. Detta syns på länder som Tyskland, Frankrike, Kanada och Italien bland annat.

Det syns även uppenbara signaler på att tillväxten är i ett väldigt sent stadie. Fler och fler signaler visar att vissa finansiella sektorer är mättad och visar kapacitetsbegränsningar. Detta syns kanske allra tydligast på oljemarknaden. Konsumtionen ökar medan produktionen inte kan hålla jämn takt. Oljenationer som Venezuela, Libyen och Iran ligger under isen och kämpar. Iran är sanktionerade av USA och hotar med att sänka sin reservkapacitet till en nivå som skapade oljekriserna 1973 och 1979.

I Amerika går dollarn stabilt. Arbetslösheten är lägre än på 50 år, produktionen växer snabbare än på två decennier, konsumentpriser stiger, medan obligationer börjar förlora värde. Allt detta tyder på ett cykliskt mönster som nästan är på topp nu.

Priset på olja en god indikator

Om vi tar en titt på historiken ser vi att den ekonomiska tillväxten sammanfaller med snabbt stigande oljepriser. Lågkonjunkturen som följer sänker sedan priset till “normala” nivåer. Det ser vi stämmer med lågkonjunkturerna vi upplevde 1974-1974, 1981 – 1982, 1990 – 1991, samt under den den globala finanskrisen 2007 – 2009.investera i olja

I dagsläget ser vi rapporten från OECD: oljeproducenterna har nått sin maxgräns och är på väg att brista, medan den globala konsumtionen stiger med cirka 1.7 miljoner tunnor per dag. Räntor är på väg upp och vi ser indikationer på att den ekonomiska tillväxten saktar av.

De närmaste 18 månaderna blir spännande att följa. Om vi når en lågkonjunktur eller inte är en fråga. Sedan hur kraftig den blir är en annan fråga. Vissa säger att vi aldrig riktigt fixade den ekonomiska situationen efter den globala finansiella krisen, så den kommande perioden kan bli kaotisk. Eller inte. Det behöver inte nödvändigtvis bli stora känningar alls. Det enda vi kan vara säkra på är att världsekonomin för tillfället befinner sig i en ohållbar fas.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.