fbpx

Frida från Båstad

Registrerade sig hos valutamäklaren Capital för 33 minuter sedan.

» Prova Capital du med.
79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Efter att ha varit stängt sedan i mars 2020 har styrelsen för London Metal Exchange föreslagit att det kanske är dags att stänga handlargolvet för gott. Kampen för att rädda LME-ringen börjar när handlare varnar för elektronisk prissättning. Bland annat har den tyska metallhandelsgruppen VDM sagt att den motsätter sig att de klassiska ringarna i vilka metaller handlas skall stängas. LME själv, som funnits i drygt 144 år, menar att en nedstängning för gott kommer ge större transparent och bredare deltagande med fler spelare. Ifall du själv vill handla metaller så är Skilling utmärkt för guld trading, medan Capital är bra för silver och palladium.

Stort motstånd mot nedstängningen i London

London Metal Exchange står inför bredare motstånd mot en plan att stänga dess ikoniska handelsgolv med med ett så kallat ”open outcry”. Både tyska handlare och tillverkare som ansluter sig till några medlemmar för att varna att stängning av “The Ring” som handlargolvet kallas för. De anser att detta skulle skada prissättningen och volymerna.London skyline

Till följd av utbrottet av Covid-19 valde styrelse för LME att avbryta handeln på golvet i mars 2020. Istället har handeln skett elektroniskt (via breda valutamäklare) och över telefon, samt på mobilen för dem som föredrar det. I förra månaden fastställdes en plan för att stänga det inkoniska handlargolvet permanent. Styrelsen bjuder nu in för feedback på förslaget – som skulle innebära att denna börs byter till en helt elektronisk prissättningsmodell. Förslagen skall ha inkommit före ett troligt slutligt beslut i april 2021.

Planen är ett slag för specialhandlarna som tradear inuti ringen, så deras ansträngningar att rädda handelsgolvet är inte förvånande. Vissa har varnat för att flytten kan undergräva de metallpriser som är inbäddade i leveranskontrakt världen över. Men det är inte bara Ring-återförsäljarna som pressar tillbaka mot stängningen – det finns nu tecken på motstånd från den fysiska metallindustrin. Men de flesta som sysslar med online trading är däremot glada, då det troligen kommer ännu fler instrument att handla inom kort.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Trading med både tunga och lättare metaller. Testa Capital idag!

Riskvarning: 79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.


Kan påverka likviditeten negativt

“Utan ringen kommer effektivitet och likviditet att påverkas negativt”, säger Verband Deutscher Metallhandler, en inflytelserik grupp som representerar tyska metallhandlare, i ett brev till LME som kommenterades av nyhestbyrån Bloomberg. “Att stänga arenan under en svår tid för alla medlemmar och kunder bör inte ske utan att ha ett öppet och ärligt samtal med dem om dess framtid.”

Handlargolvets öde kommer i slutändan avgöras av styrelsen för LME och dess ägare, Hong Kong Exchanges and Clearing Ltd (HKEX), som även äger Hong Kong Stock Exchange. Båda dessa grupper har emellertid sagt att de lyssnar på sin fysiska användarbas.

Efter nästan ett år i den tillfälliga upphävandet av ringen har LME sagt att de är övertygade om att den kan gå till elektronisk prissättning utan negativa effekter. Men StoneX Group, som har ett av de största handelsteamen på London Metal Exchange, säger att processen för att fastställa riktmärkespriser har varit mycket mindre effektiv medan Ring's har stängts. Så vad väntar du på? Prova på metall trading med Platina genom Plus500, som har ett väldigt brett utbud och själv är börsnoterade.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: EUR100
Beskrivning: Handla metaller som en kung hos Plus500. Prova själv idag!

Riskvarning: 77% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.


Övergången har varit mindre smidig än den verkar

LME har fått betydligt fler rutinmässiga invändningar från enskilda mäklare om prissättningen av basmetaller under de senaste månaderna, enligt Kevin Tuohy, StoneX:s chef för basmetaller. Det antyder att övergången har varit mindre smidig än den verkar, och likviditeten kan drabbas ytterligare om kursen gör bytet permanent, sa han i en intervju.

“Ringen ger våra kunder mycket bättre val och tillgång till djupare likviditet och kompletterar elektronisk handel”, sa Tuohy. “Vi kommer att fortsätta att upprätthålla ett stort golveteam i förväntan om att vi ska återvända till golvet.”

LME välkomnar diskussionen om sina förslag “och uppmuntrar marknadsaktörerna att skicka oss sin feedback under diskussionsperioden”, sade taleskvinnan Miriam Heywood via e-post.

Stängningen av ringen är inte den enda omtvistade frågan som diskuteras. Kursen planerar också förändringar i hur den beräknar clearingcentralens marginaler, i ett drag som kan ha en avgörande effekt på mäklarnas förmåga att ge kredit till kunder. I sitt brev uttryckte VDM stark motstånd mot förslaget och varnade för negativa effekter på små och medelstora användare. Risken är kanske att fler traders vänder sig till mjuka råvaror istället, i väntan på en stabilare marknad för handel med koppar och andra tunga metaller.

Om London Metal Exchange
London Metal Exchange eller LME är världens ledande marknad för handel med terminskontrakt för basmetaller och andra metaller. På LME handlas kontrakt med löptider från en dag till 3 månader, men även längre kontrakt handlas upp till 10 år för bland annat koppar. LME erbjuder möjligheten att ta emot eller göra sig av med risk genom att erbjuda hedgning, globala referenspriser och möjligheten att fysiskt leverera metaller till marknaden som en “market of last resort”.

London Metal Market and Exchange Company grundades 1877, men denna handelsplats spårar sitt ursprung tillbaka till 1571 och öppningen av Royal Exchange, London. Innan börsen skapades genomfördes affärer av handlare i kaféer i London med en provisorisk ring som ritades i krita på golvet. Idag så finns dock fina butiker i The Royal Exchange förnäma lokaler istället för någon trading, som numera mestadels sker online.

LME-handelns utvidgning från 1978-2010

Först handlades endast koppar. Bly och zink tillsattes snart men fick först officiell handelsstatus 1920. Börsen stängdes vid andra världskrigets utbrott och öppnades inte igen för kopparhandel förrän 1953. Utbudet av metaller som handlades utvidgades till att omfatta aluminium (1978 ), nickel (1979), tenn (1989), aluminiumlegering (1992), stål (2008) och mindre metaller kobolt och molybden (2010). Börsen upphörde med att handla plast 2011. Det totala värdet av handeln är cirka 11,6 biljoner US-dollar per år.

Många affärer görs med levereras på tre månader. Seden härstammar från 1877 och den tid som kopparlaster ursprungligen tog på sin resa från Chiles hamnar.

LME ägdes av dess medlemmar fram till 2012, då börsen såldes till Hong Kong Exchanges and Clearing för 1,4 miljarder pund.

Handlade råvaror som flyttar online

LME erbjuder termins- och optionskontrakt för aluminium, aluminiumlegering, NASAAC (nordamerikansk specialaluminiumlegering), kobolt, koppar, bly, molybden, nickel, stålbalk, stålstång, stålskrot, tenn och zink. Idag är det ännu väldigt ovanligt med några av dessa metaller, förutom koppar och aluminium som finns hos Plus500 och Capital. Den som är snabbast att registrera sig på och som är helt svensk och fullständigt transparent heter Skilling. Testa själv Skilling idag!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla guld och silver till förmånliga och transparenta priser. Prova Skilling idag!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


Några ännu mer handlade metaller är annars guld från Skilling med extremt låg spread, eller silver från Capital. Du kan också handla med koppar, palladium, platinum, socker, vete, majs, olja, naturgas, kakao och kaffe. Prova själv att skapa ett trading konto med Capital, helt gratis!


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.