fbpx

Niklas från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 24 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
89% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

SpectroCoin gör det möjligt att handla säkert och snabbt med bitcoin även med bank-och kreditkort. Genom SpectroCoin kan du välja på över 20 olika metoder för depositioner och uttag.
SpectroCoin strävar efter att göra handel och transaktioner med Bitcoin enklare och smidigare. De är inte nya på marknaden utan har varit igång sen år 2013 vilket gör att de haft lång tid att utveckla sina tjänster.

SpectroCoin utvecklades av Vytautas Karalevičius, Mantas Mockevičius och Justas Dobiliauskas. Själva bolaget ägs av Lithuanian-UK company Spectro Finance Ltd. Det som bidrar till att göra SpectroCoin intressanta är att de finns i runt 150 länder där de tillhandahåller stöd för handel, transaktioner och plånböcker för bitcoin. Vidare stödjer de runt 20 olika metoder för depositioner och uttag. För att göra det ännu enklare går det att skaffa ett bank-och kreditkort och möjlighet att göra vanliga banktransaktioner. Det är enkelt att använda deras plånbok och appen för plånboken finns för iOS, Android och även Windows telefoner. När det kommer till plånboken är den säker och det är tryggt att använda sig av den för att förvara bitcoin vilket gör det enklare att både skicka och ta emot bitcoins. Genom att använda deras kontokort kan du handla i vissa affärer och betala på restauranger. Funktionen finns dock bara tillgänglig i vissa länder så det är bra att kolla upp vad som gäller då det kan ändras relativt snabbt.

Hur fungerar SpectroCoin?

SpectroCoin är en webbaserad blockchain och deras blockchain plånböcker stödjer förutom Bitcoin även DASH och NEM. Själva depositionen av bitcoin går snabbt, de själva skriver att det ska ta runt 15 minuter men kan enligt vissa ta upp till 60 minuter. Det går att skicka genom andra plånböcker såsom Payeer, PerfectMoney, OkPay och flera andra men då är transaktionstiden 24 timmar.

SpectroCoin använder sig av centraliserad kontroll av plånböckerna vilket normalt sett är en nackdel. Det som gör att det inte är en direkt nackdel är att Spectrocion håller 99% av tillgångarna i kalla plånböcker, det vill säga helt offline och krypterat. Därmed minskas risken för en attack på SpectroCoins servrar radikalt. Systemet bygger dock på att man litar på företagets säkerhet. Företag kan också använda SpectroCoin genom att skapa ett företagskonto. Genom att locka till sig företag för handel med kryptovalutor öppnas marknaden mer för handel med varor och tjänster. Idag har SpectroCoin företagskunder inom en rad olika branscher såsom finans, hälso-och sjukvård och energibolag men skriver att fler branscher börjar intressera sig för deras tjänster. Deras företagstjänster ska vara enkla att använda och avgifterna låga.

Betyg: 8.29/10
Minsta insättning: €1.50
Beskrivning: Globala lösningar för smidig handel med kryptovalutor.

Riskvarning:


Bitcoin teknik - Två mynt med elektroder

Tekniken bakom SpectroCoin

Själva tekniken har nämnts kortfattat men då säkerhet är viktigt när det kommer till handel med kryptovalutor så kommer här en fördjupning. Blockchain är ett protokoll i tekniska termer och fungerar som ett ramverk som andra tekniker och tjänster kan använda sig av. Blockchain är helt gjord med öppen kod vilket det gör det möjligt för alla aktörer att använda, granska och förbättra koden. Varje altcoin som skapas är en fork, förgrening av blockchain eller dess underförgreningar. Till skillnad från den vanliga vägen för finansiella transaktioner som kräver centralitet och mellanhänder så gör blockchain det möjligt att decentralisera och göra mellanhänder överflödiga. Handel med Bitcoin hos SpectraCoin blir med andra ord superenkelt och billigt. Registera dig nu!

Blockchain föddes som ett sätt för att kunna ha en decentraliserad internetvaluta tack vare Satoshi Nakamotos akademiska white paper från 2008. All form av valuta bygger på tillit till värdet, det fungerar i stort sätt som hur vi accepterar värdet för vanliga valutor. Med finansiella instrument så skapas tilliten genom att ledgern, eller orderboken som är spridd över alla aktörer och det krävs konsensus för att en överföring ska godkännas. Blockchain kan även användas på andra områden som inte är rent finansiella. För att nämna ett exempel så använder sig energisektorn av blockchain-tekniken för att göra elnäten smartare för att fördela och övervaka förbrukning men även göra produktion enklare. Tillgångar i form av kryptovaluta sparas i elektroniska plånböcker som kan ha flera olika egenskaper.

Det viktigaste är att de kan vara kalla eller heta. Kalla plånböcker är utan internetåtkomst och heta med internetåtkomst. Förutom detta så finns det plånböcker som är helt i din egen kontroll och sen finns det tredjeparts plånböcker såsom SpectroCoin. Desto mer väggar mellan internet och plånboken ju säkrare är det men man förlorar man användarvänlighet ju kallare plånbok man har. Tredje parts eller på engelska custodian-wallet är enklast men kräver att man litar på aktören i fråga. Dessa kan i sin tur säkra plånböckerna genom att lägga större delen tillgångarna i kalla plånböcker, något som SpectroCoin gjort. För övriga alternativ, kolla in en topplista över kryptomäklare här.

Betyg: 8.29/10
Minsta insättning: €1.50
Beskrivning: Globala lösningar för smidig handel med kryptovalutor.

Riskvarning:Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.