fbpx

Jonas från Gärdet

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 9 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Det har varit en otrolig uppgång för Bitcoin de senaste två åren, även om de negativa rubrikerna ofta hopar sig så fort det börjar bli lite nedgångar. Under den sista veckan så har Bitcoin fallit avsevärt, med en nedgång på som värst 13% för att sedan gå upp igen.

Vad som dock är viktigt att veta är att sista dagen för inlämning av deklarationen i USA skedde i måndags den 15/4, vilket historiskt ofta gett upphov till nedgångar för crypto runt denna tidsperiod. Det är även normalt att det sker nedgångar innan Bitcoin halveringen, men aldrig tidigare har ett nytt ATH slagits strax innan BTC halveringen. Frågan alla ställer sig nu är hur kommer det att gå framöver. Kommer vi se nya ATH innan sommaren är slut? Här diskuteras lite olika scenario som kan slå ut inom det närmaste. Men låt oss börja med nedgången som varit och låt oss fråga oss hur länge denna vågen kommer att hålla i sig?

Varför har crypto gått ner så mycket?

Bitcoin har rört sig från 71 000 till 61 000 som lägst; är det verkligen så mycket? Idag så ligger den återigen över 63 000 USD på eftermiddagen, då folk börjar inse att halveringen nästan är här. Det är nu drygt 36 timmar kvar innan halveringen sker enligt statistik som vi tagit del utav. Många alt coins har dock gått ner avsevärt mer än BTC den senaste tiden. Risken och volatiliteten är oftast avsevärt högre för krypto såsom Ether (ETH) som gått ner från 3540 USDT till 2950 USDT som lägst denna vecka och Solana som började april månad på 200 USD och sedan varit nere och vänt på 125 USDT för att handlas för 140 USDT i skrivande stund. Andra något mindre krypto såsom Chainlink (LINK) har gått från 20 till 14 USDT sedan slutet av mars och Litecoin (LTC) har gått från 100 till 81 USDT på en vecka. Generellt så har många av de lite mindre kryptovalutorna fallit avsevärt mer än Bitcoin, som numera är mer stabil då ett stort antal institutionella investerare som ofta är mer långsiktiga är inne i BTC. Folk frågar som förmodligen bara en sak just nu: Har det precis börjat vända och hur ser denna cykel ut för kryptovalutor?

Kommer det börjar vända igen?

Själv kollar jag mest på teknisk analys och då slipper man basera beslut på geopolitiska händelser och ekonomiska faktorer såsom inflation och ekonomisk tillväxt. Det ser som att vi är på väg att bryta ut just nu, antingen uppåt eller neråt för många kryptovalutor. Men det kan också dröja några månader med sidledes eller svagt nedåtlutande grafer den närmaste tiden. Mest troligt är fortfarande en uppgång för krypto under sommaren och/eller hösten, men ifall man inte litar på teknisk analys så ser kanske utsikterna lite värre ut. För övrigt så har vi inte sett något genombrott än. Det brukar historiskt gå upp ganska långsamt efter halveringen faktiskt skett (om 2 dagar) – men kommer det upprepa sig för fjärde gången eller blir det annorlunda i år? Det är ingen som vet än..

Både geo politiskt och ekonomiskt så är det ju rätt osäkert just nu. Själv både hoppas och tror jag på att vi inte får se några utökade oroligheter mellan Iran och Israel den närmaste tiden, men vem vet vad som händer där? En negativ överraskning kan givetvis påverka både krypto och börsen, samt kanske få fart lite ytterligare på trading med guld och silver.

Skilling kan skicka in underlag för deklarationen

Ifall du funderar över ifall det är lönt med trading innan deklarationen så har Valutahandel.se ett bra tips: Använd Skilling. De gör deklarationen åt dig, så du slipper själv. En av många anledningar till att Skilling är populär är just för att de skickar in underlag automatiskt till Skatteverket, så du slipper göra det själv. Detta har konfirmerats av live chat på Skilling som svarade på drygt 30 sekunder när jag frågade om det fortfarande gäller. Så för alla som vill ha enkel trading och få mer från sin trading partner, prova Skilling i år inför deklarationen!


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.