fbpx

Krister från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 20 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
DEGIRO: En fräsch hemsida på svenska.
Klicka för större bilder

Holländska investmentplattformen Degiro kallar sig för världens första grossisthandlarförmedlare för privata investerare. Företaget erbjuder global finansiell handel på över 50 börser i 30 olika länder, med låga courtagenivåer och en handelsplattform skapad av den allra senaste och mest innovativa tekniken. Här får privata handlare tillgång till samma marknader och samma handelskvalitet som professionella investerare. Är Degiro en seriös utmanare till liknande nätmäklare som Avanza och Nordnet? Lever sajten upp till förväntningarna? Valutahandel har testat och synat Degiro investerarplattform och sammanställt en ärlig, detaljerad och transparent recension. Resultatet? De är otroligt bra och avgifterna är riktigt låga, vilket gör det till ett bättre alternativ. Redan sugen på att testa Degiro? Öppna ett konto och börja investera globalt redan idag.
Investeringar involverar risker för förluster.

Degiro

Degiro logo

Totalt betyg

9.14/10

Betyg-detaljer

9
9
10
9
9
9
9

 • Min. insättning

  SEK 1

 • Plattformar

  1

 • Grundat

  2013

 • Licenser

  1

 • Land

  Nederländerna

 • Råvaror/Krypto

  Nej, nej

 • Aktiehandel

  Ja

 • Svenskt språk

  Ja

 • Support

  Ja

 • Valuta insättning

  EUR SEK

 
Först och främst ska tydliggöras att DEGIRO inte erbjuder handel med valutor och CFD�€�er - däremot finns en hel del andra finansiella instrument att investera i. Aktier, onoterade fonder, ETF�€�er, warranter, optioner, obligationer, terminer och olika typer av hävstångsprodukter finns tillgängliga på ett femtiotal börser över hela världen.

Första intrycket - det vill säga det av själva hemsidan som sådan med layout och dylikt - är mycket bra. Hela sajten finns på svenska, vilket förstås är ett stort plus bara det. Gränssnittet är användarvänligt och informationen känns både tydlig och proffsig.

Vad gäller tjänster och produktutbud är DEGIRO alltså en investerarplattform på vilken registrerade användare kan handla tillgångar på ett stort antal marknader. De tillhandahåller en plattform i egen regi för både dator och mobil. Enkel och tydlig men med bra grafer, omfattande ordersystem och alla nödvändiga verktyg och hjälpmedel.

DEGIRO övervakas av den nederländska myndigheten för finansmarknader (AMF) och tillsynsövervakas av den nederländska centralbanken (DNB). De tillhandahåller investerarskydd och har sedan starten 2013 tilldelats närmare 70 olika priser och utmärkelser för sina utmärkta mäklartjänster. Tre viktiga kvalitetsmarkörer som helt klart driver upp både intryck och betyg lite extra. Detta är en riktigt bra sajt tycker vi på Valutahandel, inte minst på grund av dess breda utbud och flera typer av instrument. Så vad väntar du på? Prova själv Degiro idag!
 
Registrering hos DEGIRO går snabbt och smidigt - man signar upp sig med en mailadress, ett användarnamn och lösenord, varpå ett bekräftelsemail skickas med länk för att slutföra registreringen. När kontot väl är skapat finns utifrån strategi och tradingmetod möjlighet att välja mellan olika profiler; Basic, Active, Trader och Daytrader. Samtliga profiler är gratis.

Personuppgifter hämtas från den bank till vilken du kopplar ett konto, vilket innebär mindre för dig att fylla i. Idag finns över 1 miljon kunder över hela Europa hos DEGIRO. Eftersom sajten har så brett utbud, låga avgifter och finns på svenska så finns det inte så mycket att vänta på.

Registrera dig hos DEGIRO, du också.

 
DEGIRO erbjuder hävstångshandel med olika typer av derivatinstrument - däribland terminer, optioner och warranter.
 
De låga avgifterna är förmodligen ett av Degiros främsta trumfkort. Courtaget för såväl aktier, som ETF�€�er, optioner och andra tillgångskategorier är betydligt lägre än hos konkurrerande aktörer - i vissa fall upp till 95% billigare. Valutaväxlingsavgiften är också lägre än hos andra - endast 0,10% jämfört med 0,25% hos andra. I Degiros prisjämförelseexempel framgår att man kan spara följande procent i avgift på olika kategorier genom att handla hos dem:

Aktier: 91% (wow, otrolig besparing och det erbjuds kommissionsfri handel på OMX, under vissa regler)
ETF�€�er: 71% (rikigt bra med)
Terminer: Terminer 86% (schysst, även om detta är ovanligt bland svenskar).
Optioner: 88% Fantastisk kostnadsbesparing

Det är som synes inga små skillnader i avgifterna - hos DEGIRO finns utan tvekan möjlighet att spara en hel del pengar i courtage. Enda minuset vi hittar är den avgift som tillkommer vid handel på utländska börser. Avgiften är 0,25% (max €2,5 per börs). Det rör sig alltså inte om några jättesummor, men likväl är det en avgift som inte finns hos flera av konkurrenterna. Det bör noteras att inga sådana avgifter finns för lokala börser, utan bara på valutahandel.


Vidare kostar det ingenting att registrera sig och öppna en aktiedepå eller ett ISK hos Degiro. Uttag och depositioner är också kostnadsfria. Få en mer prisvärd trading sajt hos Degiro
 
Insättningar kan göras direkt via Trustly, vilket går omedelbart. Alternativt så kan banköverföring (IBAN göras, vilket tar normalt 2-3 dagar.


 
+ Tillgång till global finansiell handel på ett stort antal marknader i många länder
+ Mycket lågt courtage
+ Snabb och smidig registreringsprocess
+ Olika typer av profiler gör DEGIRO lämpligt för traders på olika nivåer
+ Hemsida på svenska
+ Riktigt bra utbud av instrument
+ Tydlig indelning av riskkategorier för alla instrument - underlättar för investerare
+ Användarvänlig nätplattform med omfattande ordersystem

 
- Årlig avgift för handel på utländska börser
- Endast två insättningsmetoder tillgängliga
- Ingen chattfunktion i supporten

 
All handel hos DEGIRO sker via den egendesignade plattformen som finns tillgänglig för näthandel på dator samt som app för surfplatta och mobil (både iOS och Android). Plattformen känns modern, enkelt uppbyggd och väldigt tydlig - men samtidigt tillräckligt avancerad för mer kvalificerad trading. Bra ordersystem, snabba avslut samt diagram som kan anpassas visuellt och skräddarsys efter tycke och smak. Stort plus för bra överblick över öppna ordrar, saldo och historik.


 
DEGIRO erbjuder handelskonto för företag och institutionella investerare. Ansökan görs via hemsidan.
 
DEGIRO erbjuder support via mail och telefon helgfria vardagar 8.00-22.00. Supporten finns än så länge bara tillgänglig på engelska. En chattfunktion hade varit önskvärd för korta och snabba frågor, men förhoppningsvis är det på gång. Trevligt och professionellt bemötande på mail och telefon samt korta svarstider.

Under fliken �€�Handelskunskap�€� finns ett generöst utbildningsmaterial att ta del av. I DEGIRO Investerarakademi finns lektioner och guider om såväl olika instrument, som basic trading och olika investeringsstrategier. Allt material finns dessutom på svenska. Prova Degiro på svenska nu!
 
Degiro är licenserade enligt nedanstående jurisdiktion(er). Dock verkar det som licens inom EU saknas, vilket kan tyda på att bolaget inte behöver följa lika strikta kundfrämjande processer och/eller på vissa sätt ökar risken för dig som kund.

 
 

Hur förvaras mina pengar när jag handlar via DEGIRO?

DEGIRO är ingen bank utan ett investeringsföretag, varför samtliga klientmedel omdirigeras via en tredje part in i en räntefond - en så kallad CashFund. Alla pengar förvaras på segregerade konton och är helt skyddade vid händelse av konkurs för DEGIRO (upp till €20 000).

Går det att handla med CFD’er hos DEGIRO?

DEGIRO erbjuder inte CFD-handel, men har däremot andra derivatinstrument tillgängliga.

Erbjuder DEGIRO demokonto?

Nej, DEGIRO erbjuder inte demokonton. Däremot tar en fullständig registrering endast 10 minuter och med en lägsta insättning på 1 SEK (10 SEK för Trustly) får du full tillgång till hela nätplattformen direkt.

Kan jag överföra min portfölj till DEGIRO från annan mäklare?

Ja, ladda ned, fyll i och skicka in dokumentet för “Överföra investerarportfölj”.
Bolaget bakom Degiro har tidigare hetat eller kallas ibland fortfarande för DEGIRO
  Inga fler nyheter om Degiro tillgängliga.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.