fbpx

Magnus från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 40 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
80% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Det har varit ännu en turbulent vecka för valutorna i världen. Det finns också en hel del som kommer hålla tradare på tårna under den kommande veckan. För priset på USD kommer vi invänta fler och förklarande kommentarer från amerikanska Federal Reserve. Rapporten för det tredje kvartalet lämnade lite oklarhet, så under veckan kommer det främst tre rapporter som kan påverka värdet för dollarn. Lär dig själv hur valutahandel fungerar på 5 minuter.

The Fed har redan höjt räntan tre gånger i år och förväntas öka på det ännu en gång innan årets slut. Under tiden kommer de större aktörerna att fokusera på konsumentprisdata som vi tror kommer ge fler och tydligare signaler gällande inflationen. Det kommer också komma siffror gällande detaljhandeln under oktober månad, något som indikerar signaler för styrkan hos amerikanska konsumenter. För att se hur detta påverkar valutamarknaden, så kan du gå till översiktssidan för realtidskurser.

handla valuta med usd

Men det är inte allt. Under den kommande veckan väntar marknaden på resultat från 13 bolag som är registrerade på S&P 500. Det kommer hjälpa reda ut hur den inhemska marknaden ser ut i USA.

Innan vi går in i mer detalj vill vi också påpeka att vi även inväntar vidare utvecklingar gällande Brexit förhandlingar, samt mer om det pågående och utdragna dramat i Italien gällande deras budget.

US Federal Reserve rapporterar

Det väntar ett antal rapporter som kommer få marknadens uppmärksamhet under den kommande veckan. Bland annat kommer deras ordförande Jerome Powell hålla tal, något som vissa ser som höjdpunkten. Talet kommer handla om ekonomiska svårigheter i USA. Vidare, på torsdag, kommer Powell tala igen, fast då om återhämtning och återställning efter orkanen Harvey. Kanske det också påverkar live kurser för svenska kronan?

Men det är mer. Investerare kommer också vara intresserade av den halvårliga rapporten till den amerikanska kongressen gällande bankernas tillsyn och reglering. Sedan är det ett antal olika grenar av The Fed som rapporterar.

Förra veckans hölls reporäntan på sin tidigare nivå, men centralbanken gav en positiv utsikt av både ekonomin och arbetsmarknaden. Det ses som en bekräftelse för de förväntade räntehöjningarna i december.

Inflationen i USA

Handelsdepartementet kommer att publicera siffror för inflationen i oktober. Detta kommer ske på onsdag den 14e strax efter lunch svensk tid.

Det vi förväntar oss få rapporterat är att konsumentpriser har stigit med 0.3% från september till oktober, och totalt 2.5% från föregående år. Om vi bortser från kostnaden av mat och bensin så ser vi nog en rapport som säger att inflationen för året stiger till 2.2%.

Det skulle innebära att projekteringen för den närmsta framtiden snabbas upp. Ökad inflation är den katalysatorn som centralbanken behöver för att öka reporäntan, för fjärde gången under 2018.

Amerikanska konsumentsiffror

På torsdag kommer också handelsdepartementet rapportera om den inhemska handelsmarknaden. Vi förväntar oss rapporter om att detaljhandeln har ökat med 0.6%, vilket är en ökning från september månad som såg ynka 0.1% ökning.

Ökad försäljning över en lite längre period visar på en starkare ekonomisk utveckling, och i USA står handeln för hela 70% av landets ekonomiska tillväxt.

Slutligen kan vi dra slutsatsen att handelskriget kommer utvisa en påverkan på tillverkningen av exportvaror.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.