fbpx

Kristoffer från Nordstan

Registrerade sig hos valutamäklaren Degiro för 8 minuter sedan.

» Prova Degiro du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
Wirex gör crypto intäkter och staking enkelt
Klicka för större bilder

Wirex är en europeisk betalplattform designad för att överbrygga hinder mellan det traditionella finansiellla systemet och det nya digitaliserade. Sajten erbjuder flertalet smarta och smidiga tjänster som gör det möjligt för kunder att sömlöst växla mellan fiatvalutor och kryptovalutor, göra betalningar och överföringar samt förvara kapital till en ränta på upp till 16% per år. Plattformen anses av många signifikant ha ändrat spelreglerna för digitala betallösningar med bättre tillgänglighet och innovativa funktioner. Valutahandel har testat Wirex funktioner och synat de villkor och tjänster som står till buds. Nedan finner du vårt ärliga och oberoende omdöme av sajten. Föredrar du att testa dig fram själv? Registrera dig för ett konto hos Wirex och lär känna plattformen redan idag.

Wirex

Wirex logo

Totalt betyg

9/10

Betyg-detaljer

9
0
9
9
9
9
9
9
9

 • Min. insättning

  0

 • Plattformar

  1

 • Grundat

  2014

 • Licenser

  1

 • Land

  Storbritannien

 • Råvaror/Krypto

  Nej, Ja

 • Aktiehandel

  Nej

 • Svenskt språk

  Nej

 • Support

  Ja, 24/7

 • Valuta insättning

  EUR USD GBP BTC

 
Wirex är till skillnad från majoriteten av alla sajter och plattformar vi testar, inte en mäklare för trading. Det här är en sida inriktad på att erbjuda smarta och innovativa digitala betallösningar framtagna för att minska gapet mellan vanliga traditionella valutor och kryptovalutor. Som exempel kan nämnas att Wirex var först i världen med att lansera ett helt kontaktlöst betalkort - vilket gjordes redan 2015. Wirex card är än idag en av företagets mest populära produkter med vilken användare helt obehindrat kan spendera pengar i såväl vanliga valutor och virtuella valutor, antingen för transaktioner på nätet eller i fysiska butiker.

Som kund hos Wirex kan du genom ditt användarkonto (X-account) nyttja flertalet andra funktioner relaterade till fiatvalutor och kryptovalutor. Kryptovalutor kan växlas till riktigt låga OTC-avgifter (i dagsläget finns stöd för 38 olika coins) och all fiat/fiat-växling görs helt utan kostnad.

Vidare erbjuder Wirex också mycket förmånliga villkor för sparande. Med ett X-account igång kan du göra en insättning via konto- eller kreditkort och sedan låta dina pengar jobba för dig. Utan att behöva placera eller investera i något kan du få en sparränta på upp till 12% per år (för vissa valutor gäller 16%). Det är onekligen en betydligt högre sparränta än vad som går att hitta hos andra aktörer.

Sammanfattningsvis är Wirex en högintressant plattform om man letar efter ett modernt, sömlöst och ekonomiskt fördelaktigt alternativ för digitala betalningar och sparande. Sedan starten 2014 har sajten lyckats expandera till att ha över 3 miljoner registrerade användare i 130 olika länder. Hittills uppgår de totala transaktionerna gjorda genom Wirex till motsvarande drygt 3 miljarder USD - och utbudet av valutor som stöds överstiger nu 150 stycken.

Testa Wirex du med!
 
Registrering sker snabbt och enkelt via Wirex hemsida eller den app som finns tillgänglig för såväl iOS som Android. Som ny användare måste du verifiera din identitet enligt en sedvanlig KYC-process. Kontot är oftast redo att användas inom 1-2 arbetsdagar.
 
Hävstång är inte aktuellt hos Wirex eftersom sajten inte är en mäklare som erbjuder trading med valutor eller kryptovalutor.
 
Wirex har totalt tre olika betalplaner att välja bland för dig som önskar bli kund; Standard, Premium och Elite. I alla tre kontotyper ingår bland annat ett Wirex Card utan kostnad, fria uttag på upp till EUR400 per månad (utöver det tillkommer en avgift på 2% per uttag), gratis kryptoplånböcker, obegränsad tillgång till charts med växlingskurser för både fiat och krypto samt möjligheten att välja mellan samtliga 150 tillgängliga valutor för växling och transaktioner.

På Wirex hemsida finns en riktigt bra jämförelse av samtliga tre kontoplaner, där alla olika detaljer tydligt framgår.

Standardplanen tecknas helt utan månadsavgift medan Premium kostar EUR9,99 per månad och Elite EUR29,99 per månad. Är du ny på Wirex kan det vara bra att starta med Standard för att inte binda upp dig på en fast månadskostnad innan du vet hur ditt behov av tjänsten ser ut. Du kan alltid uppgradera din betalplan senare om du så skulle vilja.
 
Insättningar kan göras med konto- och kreditkort - VISA och Mastercard, samt med krypto från en befintlig plånbok.

 
S ömlös teknik för digitala betalningar
& Ouml;ver 150 valutor och kryptovalutor tillgängliga
O lika konottyer för olika behov
V äxla fiat mot fiat helt utan avgift
S töd för flera DeFi-coins
T jäna upp till 16% ränta på ditt innehav
K ontaktlöst Wirex card utan kostnad
U pp till 2% vashback i fiat och krypto på varje köp
R eglerad plattform med hög säkerhet
A ppbaserad tjänst
B lockchainstödda transaktioner garanterar snabbhet och sömlös genomföring
M öjlighet att skapa adressbok för återkommande överföringar

 
F ler språkalternativ hade varit önskvärt
N ågot långa svarstider i supporten

 
Wirex är i huvudsak en appbaserad tjänst, men givetvis kan kontoaktivitet även hanteras via webben. Eftersom tjänsten inte är till för trading finns ingen ansluten tredjepartsplattform som MT4 eller cTrader.

Den egna appen och hemsidan förtjänar mycket cred för det användarvänliga gränssnittet och den moderna designen. Även om svenska som språkval hade höjt betyget ytterligare, ger sajten ett synnerligen seriöst intryck och känns överlag tilltalande för valuta- och kryptohandlare på alla nivåer.

Alla tillgangar hålls i kalla, 100% segregerade plånböcker krypterade med TLS och 256-bit AES. Prova Wirex appbaserade plattform du ocksa - registrera dig idag!

 
Autotrading finns inte tillgängligt hos Wirex.
 
I dagsläget kan vi inte hitta att Wirex erbjuder något särskilt konto eller någon särskild betalplan för företag.
 
Engelskspråkig kundsupport erbjuds dygnet runt sju dagar i veckan. Någon livechatt finns ännu inte tillgänglig, men beroende på vad du behöver hjälp med finns olika avdelningar att kontakta. Svarstiderna kan vara något långa vid hög arbetsbelastning, men bemötandet är trevligt och professionellt och man får adekvata hjälpsamma svar.

Vidare finns även en riktigt bra FAQ-sektion där du själv kan söka svar på många vanliga frågor om såväl Wirex plattform som registrering, kostnader, de olika tjänsterna som erbjuds och så vidare. På sajten finns även ett forum där användare kan hjälpa varandra.
 
Wirex är licenserade enligt nedanstående jurisdiktion(er).

Licens i UK: Ja, Wirex Limited (FCA 902025)
 
 

Vilka valutor kan jag göra insättningar i på Wirex?

Insättningar i fiat kan göras med EUR, GBP, CAD, CZK, HUF, PLN, RON, HRK, USD. Insättningar i krypto kan göras med BTC, ETH, LTC, XRP, XLM, WXT, WAVES, DAI, NANO, LINK, MKR, AAVE, YFI, UNI, UMA, OMG, BAT, ZRX, SNX, FTT, COMP, REB, BNT, BAL.

Är Wirex en reglerad plattform?

Ja, Wirex Limited är reglerade av brittiska FCA. Den litauiska filialen är även licensierad av Bank of Lithuania för administrering av digital betallösningar och transaktioner.

Erbjuder Wirex några bonusar?

Upp till 2% cashback för alla köp i krypto och fiat erbjuds, liksom värvningsbonusar på motsvarande $10 i egna valutan WTX för varje ny medlem du värvar och en sparränta på upp till 12-16% per år.

Tar Wirex ut några växlingsavgifter?

Växling mellan fiatvalutor är gratis, men för krypto tas låga avgifter ut i nivå med de mellan banker.
Bolaget bakom Wirex har tidigare hetat eller kallas ibland fortfarande för Wirex Limited UAB Wirex
  Inga fler nyheter om Wirex tillgängliga.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.