fbpx

Niklas från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 27 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Valutahandlare som agerar i valutaparen EUR och USD hoppas på en återgång till ekonomisk tillväxt i mitten av 2021. Centralbanker kommer sannolikt att upprätthålla sin ultralösa penningpolitik avsevärt längre än pandemin. Valutahandeln med EUR/USD har agerat hausseartat efter att ha brutit sig loss från sin nedåtgående trendlinje från 2008.

En pandemi störde finansmarknaderna och den globala ekonomin 2020, och greenbacken är den övergripande förloraren. EUR/USD-paret har nått nivåer som vi senast såg 2018, inte långt från årets topp på 1,2554. Efter nästan ett år av pessimism är investerarna envist optimistiska med Wall Street-handeln på rekordhöjder. Och detta äger rum bara några månader efter att de stora ekonomierna gjorde sina sina största ekonomiska sammandragningar på decennier.

EUR/USD: Vad hände? Hur hände det? Vad händer nu?

Aldrig har vi föreställt oss att vi under 2020 skulle bli experter på immunogenicitet eller förvänta oss alla vändningar på hur ett vaccin utvecklas och godkänns. I slutet av 2019 var ett nytt Coronavirus som har sitt ursprung i Kina under radarn.

Tre månader senare översvämmade det världen och det var för sent att göra någonting för att stoppa den. Först anlände Coronavirus till Italien och hoppade det snabbt till USA, med epicentret i New York. Världen stannade. Lockdowns misslyckades med att innehålla spridningen och var tillräckligt för att delvis kontrollera viruset. Men skadorna på ekonomierna skedde redan. Den globala bruttonationalprodukten kollapsade under årets andra kvartal, även om vissa ekonomier gick bättre än andra. Panik hjälpte inte dollarn, troligen på grund av hur den amerikanska regeringen hanterade pandemin, eftersom USA:s president Trump vägrade att dra ned ekonomin i väntan utöver strikta begränsningar i New York i början. Sjukdomen politiserades. Kostnaden för Trumps beslut var över 21 miljoner människor smittade och över 361 000 dödsfall. Dollarn var i fritt fall och effekterna på ekonomin och alla stimulanspaket har fått världen att undvika dollarn. Prova själv trading med FXCM med EUR mot USD idag!

Betyg: 9.43/10
Minsta insättning: 3000 kr
Beskrivning: Låga kostnader, stort utbud & tajt spread gör FXCM till en vinnare. Prova EUR/USD trading du med!

Riskvarning: 66% av alla användare förlorar pengar när de handlar CFD'er med denna mäklare.


Det kostade honom också regeringen, eftersom han förlorade omvalet till demokratens rival Joe Biden.
När 2020 avslutas får flera vacciner akut godkännande och första världens befolkning började få livräddande injektioner. Massiv vaccinering är fortfarande långt borta, liksom kunskap om deras effektivitet. Social distansering, ansiktsmasker och fjärrarbete är en del av en ny normal som sannolikt kommer att fortsätta fram till 2021. Konsumtionen har drabbats av en enorm förändring. Restriktiva åtgärder har lämnat världen utan fritidsaktiviteter. Och den globala kostnaden beräknas uppgå till miljarder dollar. Små och multinationella företag gick i konkurs, och det även efter att centralbanker översvämmade marknaderna med massiv lättnad. Det är sant att ekonomierna återhämtade sig under tredje kvartalet, men vägen till nivåerna före pandemin kommer att vara lång och smärtsam bland inkomstskillnader och extrem fattigdomsnivå, särskilt i tredje världen.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla EUR/GBP med CFD hos en valutamäklare du kan lita på. Skandinaviska, tech-proffs som skapat en enastående plattform. Se själv nu!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


ECB och Fed, striden mellan två jättar

I mars inledde centralbanker omfattande nödprogram för att motverka de negativa effekterna av pandemin på ekonomin. Den amerikanska centralbanken tillkännagav att de skulle köpa tillgångar på minst 700 miljarder dollar under de kommande månaderna utan begränsning. Vid sitt möte i december behöll Fed sin ultralösa politik och meddelade att den skulle förlänga den “tills betydande ytterligare framsteg” görs mot sysselsättnings- och inflationsmål.

Däremellan antog centralbanken ett genomsnittligt inflationsmål som gör det möjligt för dem att hålla räntorna även om inflationen överstiger målet på två procent. Räntorna förväntas ligga på rekordlåga nivåer de närmaste åren.

Den Europeiska centralbanken tillkännagav ett första paket på 120 miljarder euro och strax därefter ett nytt Pandemic Emergency Purchase Program (PEPP) på 750 miljarder euro fram till slutet av året. PEPP utvidgades i juni till 1,35 biljoner euro till åtminstone slutet av samma månad 2021.

I sitt möte i december utvidgade de europeiska beslutsfattarna återigen sitt stimulansprogram till 1,85 biljoner euro medan de förlängde sina inköp till mars 2022 som ett minimum. Monetär stimulans är här för att stanna och inte bara i Europa och USA. Stora banker från hela världen har vidtagit liknande åtgärder.

Tempot på den monetära stimulansen kommer att förbli hög så länge ekonomierna kämpar med viruset och begränsningarna. En ekonomisk comeback kan innebära en minskande stimulans för 2021 och Wall Street kan drabbas.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: EUR100
Beskrivning: Börsnoterade Plus500 är en utmärkt sajt för trading med EUR/USD. Prova nu!

Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.


Tro på den globala återhämtningen

USA:s bruttonationalprodukt backade med 33,1% jämfört med samma kvartal året innan, efter en nedgång på 31,4% under andra kvartalet. I EU minskade det med 13,9% jämfört med samma period året innan och studsade med 11,6% under tredje kvartalet.

I EU minskade antalet sysselsatta med 2,8% under andra kvartalet och ökade med 0,3% under de tre månaderna till september. När det gäller USA förlorade landet cirka 22 miljoner jobb mellan mars och april och lyckades återhämta ungefär hälften av dem mellan maj och november. Den andra vågen av smitta har skadat de två ekonomierna lika mycket sedan sommaren slutade, vilket resulterade i nya restriktioner på olika nivåer i USA och Europa.

Vaccinförsörjningen kommer fortfarande troligen att störa ekonomisk återhämtning och arbetstillfällen. Goldman Sachs lanserade en rapport som indikerade att en 50% vaccinerad befolkning “ser realistisk ut i april för USA och Storbritannien, maj för Kanada, juni för EU och Australien och juli för Japan.” Världen satsar på en ekonomisk comeback för mitten av 2021. Det är möjligt men ojämlikheten kommer att bestå. Att nå sysselsättningsnivåerna före pandemin ligger utanför överskådlig framtid, medan inflationen inte ens är värt att nämna. Deprimerad konsumtion kommer sannolikt att hålla den dämpad längre än de mest pessimistiska centralbankernas uppskattningar.

IMF är positiv till EU och Kina

IMF förutspår hela 5.2% BNP tillväxt för EU under 2021, medan USA förutspås få 3.1% ökning av BNP 2021. Båda är långt efter Kina som förväntas växa med 8.1%, medan Australien förutspås få 3% tillväxt och Japan blott 2.3%. Framtida ändringar i dessa prognoser kan givetvis stärka den valutan vars ekonomi går bättre än väntat.

Joe Biden, Kina och handelskriget

Innan pandemin tog världen med storm var handelsspänningarna mellan Washington och Peking universums centrum. Skulle detta ta upp fokus igen när världen återgår till det normala? Det är möjligt.

USA:s president Donald Trump har blivit en av de enda fyra aktörerna som inte blir omvald. Medan han fortfarande vägrar att medge seger till sin rival, har Electoral College förklarat demokraten Joe Biden till vinnare.

Bland de första sakerna som Biden sa var att han skulle hålla pressen på Kina och bekämpa orättvis handel. Han nominerade Katherine Tai till nästa amerikanska handelsrepresentant. Joe Biden sa att “handel kommer att vara en kritisk pelare i vår förmåga att bygga tillbaka bättre och genomföra vår utrikespolitik – utrikespolitik för medelklassen.”

Värt att notera en svagare valuta är inte alltid en dålig sak. En svag dollar kan bidra till en snabbare återhämtning i USA. Motsatsen gäller också, med en dyr valuta som förankrar ekonomiska framsteg.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upplev trading med en seriös aktör idag. De har bankID och supersnabba avslut. Prova Skilling nu!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


EUR/USD pris tekniskt perspektiv

Euron återhämtade sig mellan mars och december och återhämtade större delen av den mark som den förlorat under de två föregående åren. EUR / USD-paret har haft en baisseartad trend ända sedan den berörde 1.2555 i februari 2018. Det var allt nedförsbacke därifrån, med paret som slog i mars i år ett flerårsläge på 1.0673. Den efterföljande återhämtningen har lämnat paret på nivåer som senast sågs i april 2018.

I ett mycket bredare perspektiv har björnar dominerat EUR/USD sedan juli 2008, då paret träffade 1,6036. En nedstigande trendlinje från en sådan höjdpunkt har brutits de senaste månaderna, men först i december fick paret tillräckligt med fart för att bekräfta det hausseartade utbrottet. Nästa logiska mål är 1.2554, och ytterligare vinster utöver detta sista kommer att signalera en långsiktig hausseartad fortsättning. Om tjurar lyckas driva paret bortom detta sista är prisområdet 1.2750 nästa i raden, eftersom paret har flera månadsnivåer runt det.

Tjurar blir avskräckta om paret tappar stödet på 1.2000, men ger inte upp om inte paret sjunker under 1.1600 under årets första kvartal, eftersom det återgår till nivåer under den långsiktiga trendlinjen. I ett sådant fall kommer lägre låga nivåer att spelas in, med paret som är beredda att förlänga sin nedgång mot 1.0351, det lägsta decenniet låg i december 2016.

Forecast Poll 2021

Forecast Q1 – Mar 31st Q2 – Jun 30th Q4 – Dec 31st
Bullish 56.2% 45.8% 59.2%
Bearish 27.1% 14.6% 18.4%
Sideways 16.7% 39.6% 22.4%
Average Forecast Price 1.2234 1.2345 1.2468

Utsikterna till effektiva Coronavirusvacciner, i kombination med ett Biden-ordförandeskap i USA, kan hålla dollarn under ett stort säljtryck. Biden kommer sannolikt att anta en mjukare hållning på handel än Trump, vilket kan öka riskstämningen och därmed ge säkrare tillflyktsorter, som dollarn och yenen, mer försäljningspress.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.