fbpx

Frida från Kungsholmen

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 15 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Den politiska situationen i Sverige har varit högst ovanligt sedan valet i september. De tillröstade partierna har inte kunnat bilda en regering. Men nu är det avklarat och de som tradar SEK kan börja fokusera på monetärpolitik och Riksbanken då den politiska risken i princip blåst bort.

Statsminister Löfven kunde på måndag den 21a januari berätta att ministeriet är valt och att regeringen jobbar på som “vanligt” igen.

Det politiska läget påverkar priset på SEK

Till en början var det politiska dödläget inget som oroade investerare då Sverige generellt ses som ett väldigt stabilt land. Därför sågs den politiska faktorn inte som ett hot för hur svenska kronan presterar på börsen. Men allt eftersom situationen drog ut på tiden så gick det ovanliga till det otroliga och riskfaktorn blev ett faktum.valuta trading med sek

Nu när den politiska risken är reducerad så vänder investerare blicken mot Riksbanken och svensk ekonomisk utveckling. Riksbanken har planerat att höja reporäntan vid ett tillfälle senare under året, men oron för svensk ekonomi är baserad på andra faktorer.

Det är allt fler länder som börjar oroas för en nedsaktning i ekonomin. Det är inte bara Italien, som vi har skrivit om tidigare, utan även i europas makthus och världens sjätte största ekonomi Tyskland rapporterar också problem. Tyskland står för mellan 10 och 11 procent av Sveriges totala exporter.

Oron över det ekonomiska läget runt om i Europa kommer givetvis vara något att ta i beräkning. Sveriges ekonomi är exportbaserad och våran och hela Nordens relation till EU är väldigt speciellt.

Politisk risk fortfarande en faktor för SEK – Löfven presenterar våra nya ministrar

På måndagen den 21a januari kunde Stefan Löfven presentera sina nya ministrar. Det var totalt sex stycken förändringar, sex ministrar avsattes och sex nya tillsattes. De som tillsattes är politiker som lutar åt vänster. Löfvens avtal med Liberalpartiet och Centerpartiet har tvingat Sossarna att adoptera aningen mer center-höger policys än de tidigare velat. Det har varit illa tvunget för att minoritetsregeringen ska kunna styra.

Trots den nya regeringen och de nya avtalen och det brutna dödläget så är den svenska kronan fortsatt under politiskt risk. Den styrande minoritetsregeringen behöver allt stöd de kan få. Vänsterpartiet har tidigare hotfullt meddelat att partiet är redo att riva ner regeringen om administrationen går över en gräns för vissa policys.

Vänstern, som var det avgörande partiet i fredagens omröstning, kämpar hårt för bostadslagar och arbetslagar. Det betyder att Löfven nu tvingas utföra ett balansnummer mellan att legislera lagar och stadgar som ligger tillräckligt center-höger för att tillfredsställa Centerpartiet och Liberalerna, men som också ligger tillräckligt vänster för att Vänstern är nöjda.

Om Löfven gör någon av de stödjande partierna besvikna så är risken att vi råkar ut för ännu en politisk kris. Valutaparet USD/SEK har trendat uppåt sedan mitten av januari och brutit igenom flera stödnivåer. Men valutaparet kan få ett ännu större momentum senare under året. När saker och ting faller på plats och vi börjar se resultaten av den nedsaktande ekonomin.

Om du tradar USD/SEK eller GBP/SEK så är det värt att göra en snabb fundamental analys varje dag innan du intar en trade.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.