fbpx

Petter från Huddinge

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 11 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Schweiziska nationalbanken (SNB) spenderade 90 miljarder schweizerfranc (CHF) , motsvarande 97,8 miljarder dollar under första halvåret. Detta är mer än vad de har spenderat de senaste tre åren tillsammans, för att på ett konstgjort sätt hålla ner värdet av den rika alpinstatens valuta. Exportorienterade länder som Schweiz och Sverige uppskattar sällan en för stark valuta och centralbankerna gör ofta vad de kan för att försvaga sina valutor. Lär dig mer om hur SNB styrt riktningen på all valutahandel med CHF under det senaste åren i denna artikel.

SNB säljer rejält med inhemsk valuta

I officiella uppgifter som publicerades för första gången i förra veckan sa centralbanken att den sålde 38,5 miljarder franska franc under de första tre månaderna 2020, och ytterligare 51,5 miljarder schweiziska franc under de närmaste tre månaderna, vilket ökat värdet på tillgångar i dollar och euro.

Uppgifterna kommer bara några dagar efter att SNB:s president Thomas Jordan signalerade att ännu större insatser kan finnas på korten i framtiden. Så var på din vakt för CHF kan röra sig mer med tiden. Många traders älskar centralbanker som går in och stödköper och hänger med på deras stöd, medan andra tycker det är obehagligt att ha en så stor aktör som är med och handlar valuta. Gillar du SNB's agerande? Prova då trading med CHF idag!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: För fantastisk CHF trading med ultralåg spread, prova Skilling idag!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


Schweiz långvariga strid med en alltför stark franc har fått kritik från USA, som hotat med att beteckna landet som en valutamanipulator. Men SNB har länge hävdat att dess ansträngningar för att kontrollera francens uppvärdering är avgörande för den schweiziska ekonomins hälsa. En snabb ökning av valutans värde skulle vara förlamande för Schweiz stora exportorienterade tillverkningsindustri, argumenterar banken. Det skulle också dra ner en redan svag inflation.

Släppandet av nya kvartalsdata om insatser ses som ett försök att använda ökad öppenhet för att lindra oro över strategin.

SNB i Bern

Ihållande tryck, trots SNB's interventioner

Francen har utsatts för ett uppåtriktat tryck, tack vare sin status som safe haven valuta i tider av stress och marknadsoro. Kvantitativa lättnader i USA och euroområdet har tvingat SNB att sänka sina räntor för att motverka kapitalinflöden. Schweiz styrränta har legat på minus 0,75%, den lägsta i världen, under de senaste fem åren. Ändå handlas euron runt CHF 1.08, nära francens starkaste nivåer på tre år.

I början av Coronaviruskrisen tvingades banken vidta mycket djärvare åtgärder än vad de flesta ekonomer förväntade sig och då talar vi inte om marknadsinterventioner, vilket redan är en välkänd strategi från SNB.

Centralbankens balansräkning är nu uppe på en biljon dollar i storlek: uppgifter i slutet av augusti visade att banken hade 950 miljarder dollar i tillgångar. Schweiz, ett land med 8,5 miljoner invånare, har en årlig ekonomisk produktion på drygt 700 miljarder dollar.

Amerikanska aktier

Centralbankens aptit på dollar har redan gjort den till en av de största amerikanska aktieinvesterarna i världen. SEC-ansökningar från början av detta år visar att banken hade en position på 4,2 miljarder dollar i Apple, 3,6 miljarder dollar i Microsoft, 2,4 miljarder dollar i Amazon och 1,6 miljarder dollar i Facebook.

SNB köpte ytterligare 40 miljarder CHF i dollar-denominerade tillgångar under de första sex månaderna i år, varav cirka 8 miljarder CHF sannolikt har spenderats på amerikanska aktier, enligt bankens egen allokeringsstrategi.

Aktieportföljen har i år levererat en avkastning för banken, även om tjänstemän betonar att de inte riktar sig mot lönsamhet i sina investeringsbeslut, bara likviditetsbehov. Ändå ifrågasätter vissa analytiker om dess trovärdighet kan ta en smäll om banken tvingas boka stora förluster och vad de politiska konsekvenserna av det kan vara.

Stora guldinnehav har också varit en annan stor källa till vinster, eftersom ädelmetallen ökade till rekordhöga $ 2073 per uns i augusti i år. SNB äger för närvarande cirka 1 000 ton guld, värt cirka CHF 59 miljarder. Ifall du lixom Schweiz nationalbank tror på guld, så kan du handla guld-CFD'er genom Skilling till fördelaktiga kurser.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla CHF, EUR eller guld hos Skilling. Sveriges bästa valutamäklare enligt Valutahandel.se!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.