fbpx

Pär från Nordstan

Registrerade sig hos valutamäklaren Capital för 34 minuter sedan.

» Prova Capital du med.
79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Turkiet höjde beloppet för utländsk valuta som långivarna måste ha på sitt centralbankskonto ett drag som förväntas öka landets utländska reserver med cirka 9,2 miljarder dollar, rapporterade Bloomberg på lördagen.

Kraven på valutareservkrav har höjts med 300 punkter för alla inlåning i utländsk valuta oavsett löptid, avslöjar Bloomberg. Centralbanken sade att regeländringarna är en del av en normaliseringspolitik efter att den hade gett ytterligare hård valuta till finansmarknaderna i mars för att mildra effekterna av COVID-19-pandemin. Detta kan komma att ändra hur folk ser på valutahandel med turkiska lira och kanske försvaga valutan, menar vissa bedömare.

Centralbankens utländska reserver har minskat betydligt sedan förra året, då myndigheterna började låna utländsk valuta från kommersiella långivare genom swapavtal. Turkiets statligt ägda långivare har också sålt dollar för att stödja Turkiets Lira (TRY), som förlorade cirka 13 procent av dess värde i år. För live kurser över turkiska lira, gå hit.

Turkiets bruttoreserver minskade från mer än 105 miljarder dollar i början av året till drygt 90 miljarder dollar från förra veckan, rapporterade Bloomberg. Internationella valutafondens (IMF) uppdatering av den globala finansiella stabiliteten som släpptes i slutet av juni avslöjade att Turkiet låg under reservgränsen. Kanske är det snart dags att gå emot TRY, som har möjlighet att tappa ytterligare inom den närmaste tiden. Vi är nog alla överens om att det finns gott om möjligheter inom valutahandel inom den närmaste tiden.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla valutor med hög ränta hos Skilling. De är tydligast på marknaden med alla avgifter och intäkter vid carry trading, direkt när du köper. Så testa Skilling nu!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


Turkiet har relativt höga genomsnittliga externa finansieringsbehov men låga reserver i procent av reservtillräckligheten, enligt en graf i IMF: s uppdatering, vilket sätter landet under reservgränsen på ungefär samma nivå som länder som Egypten, Chile och Sydafrika.

“När vi betraktar komponenterna i reservtillräcklighet och utländska finansieringskrav tillsammans, ser vi att vårt land har kämpat med utländsk valutakurs på grund av otillräcklig centralbanksreserver och höga krav på outsourcing” säger Altinbas universitetsprofessor Hayri Kozanoğlu till tidningen Sözcü i juni.

Den turkiska centralbankens före detta chefekonom sade att landets räntesatser inte borde gå lägre för nu efter en månader lång lättnadscykel som drev inflationsjusterade lånekostnader djupt under noll.

Turkiskt godis
Hakan Kara, en gång av många sett som ryggraden i den turkiska centralbankens monetära forskning efter att ha arbetat nära med fem guvernörer sedan 2003, avlägsnades från jobbet i augusti förra månaden, en månad efter att president Recep Tayyip Erdogan avskedade bankchefen för att han inte sänkte räntorna.

I en intervju varnade Kara för risker från en kombination av låga räntor, obligationsköp av centralbanken och kreditstimulering. “Det verkar inte finnas något ytterligare utrymme för monetära lättnader, både ur det yttre och det interna balansperspektivet” sade han.

Turkiets realränta är bland de lägsta i världen på grund av landets höga inflation. Under tiden släpper statliga långivare kredit genom ekonomin medan politiska beslutsfattare sprider likviditet genom att samla in statsobligationer. De flesta ekonomer som Bloomberg pratat med i juni ser fortfarande lägre lånekostnader i slutet av året. Till dess är populära valutapar för carry traders är bl a TRY/USD, TRY/EUR,

Men en försämring av inflationsutsikterna fick centralbanken att hålla räntorna förra månaden för första gången sedan guvernör Murat Uysal tog jobbet i juli 2019. Med kärninflationen och energikostnaderna ökar skyller det också utbudsstörningar från koronavirusutbrottet för snabbare höjningar av livsmedelspriserna.

Den årliga prisökningen accelererade en andra månad i juni till 12,6%. I april sänkte centralbanken sina inflationsförväntningar för slutet av detta år till 7,4%, från en tidigare prognos på 8,2%.

Den turkiska inflationen

“Inflationen har stigit markant över centralbankens prognoser för inflationsrapporten för april under de senaste månaderna, vilket begränsar utrymmet för ytterligare lättnad i politiken” säger Kara, nu ekonomiprofessor vid Bilkent University i Ankara. “De djupa negativa realräntorna, kvantitativa lättnader och kreditstimuleringen har så småningom lett till förnyat tryck på inflationen.”

Uysal säger att beslutsfattare fortfarande erbjuder en “rimlig” real avkastning baserat på beräknade prisökningar. Den monetära myndigheten, som förutspår långsammare inflation under andra halvåret, kommer att tillkännage sina nya scenarier för prisfall den 29 juli, efter att den sammanträder nästa torsdag för att granska räntorna.

Centralbanken kanske föredrar att inte publicera en inflationsprognos som är högre än den nuvarande styrräntan på 8,25 procent vid den här månadens avslöjande av sin kvartalsvisa inflationsrapport, enligt Kara.

Betyg: 9.57/10
Minsta insättning: EUR500
Beskrivning: Carry trading genom valutamäklaren där flest lyckas. Prova NS Broker nu!

Riskvarning: 61% av NSFX Limited's retail kunder förlorat pengar när de har handlar CFDer.


Hur ser framtiden ut för den turkiska liran?

”Det kan välja att vänta på ytterligare ett kvartal för att mäta matpriser innan man gör en större revision” sade han. Samtidigt har inflationsöverskridandet “ytterligare eroderat projektets trovärdighet och försvagat dess förankringskraft.”

Samtidigt befinner sig centralbankens valutareserver på låg nivå på grund av statliga långivares interventioner för att försvara liran. Nedbrytningen har varit en oro för vissa analytiker sedan förra året, då myndigheterna började låna utländsk valuta från kommersiella långivare genom swapavtal. Statliga långivare har spenderat uppskattningsvis 90 miljarder dollar av landets utländska reserver för att stötta upp liran sedan början av 2019.

Även om användningen av reserver för valutainterventioner “kan vara ett användbart kompletterande verktyg”, sade Kara att det “inte är ett substitut för räntepolitiken.”

En hög riskpremie för utlåning utomlands är den största nackdelen med Turkiets politik för att hantera sina internationella innehav, en följd av dess “icke standardiserade sätt att använda reserver för att försvara valutan och de ogenomskinliga försöken att kompensera nettoreserver genom olika swapfaciliteter” säger han sa.

“Myndigheterna bör formulera en bättre kommunikation om varför de använder denna strategi och hur den bidrar till stabiliteten i ekonomin och samhällets välfärd” sade Kara. “Även den sämsta förklaringen skulle vara bättre än att inte ha någon.”


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.