fbpx

Kristoffer från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 3 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
80% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Under den senare delen av augusti har vi sett den norska kronan vara i fokus med oljeinvesteringsundersökningen och Norges räntebeslut. Även den svenska kronan har varit intressant för valutahandel, eftersom den svenska vice riksbankschefen Skingsley kommenterar policyn och utvecklingen av SEK sedan juli. Som vanligt så kommer troligen både NOK och SEK tillhöra de 15 mest handlade valutorna under 2020's andra hälft.

Norges bankmöte är bara en uppdatering och det skulle förvånat om de dragit någon ny slutsats eller genomfört någon förändring av utsikterna. BNP för andra kvartalet har ännu inte publicerats men Norge har sannolikt lyckats bättre än sina grannländer Sverige och Danmark, efter en hård initial smäll.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla med SEK/NOK eller andra valutor hos Skilling. Sveriges bästa valutamäklare. Prova nu!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Vad händer just nu?

Oljepriset har fortsatt att röra sig långsamt högre, från 45 USD per fat, vilket hjälpt till med att lyfta NOK som nu är 3,5 procent starkare än vid NoBa-mötet den 18 juni.

KPI-ATE-inflationen i juli var långt över målet på 3,5 procent men den främst driven av importpriser och den svaga NOK som knappast kommer att störa Norges bank mycket. Tillsammans med förbättrade inhemska utsikter under tredje kvartalet trots en viss mindre utbrott av covid-19 över tiden kan Norges bank bli mindre motståndskraftig mot inflation långt över målet.

Det faktum att Norges bank inte gör några QE-räntor och att försäljning av valuta för NOK kommer att fortsätta som en åtgärd för att finansiera skatteutgifter och budget, kommer att vara fortsatt stödjande för NOK säger Swedbank.

Swedbanks analytiker säger vidare att Norges bank kommer att ligga före Riksbanken när det gäller att diskutera högre räntor när den tiden kommer. För övrigt bör de som handlar valuta med kronor (SEK) och kroner (NOK) klokt i att hålla ögonen på information från Europa.

Sammantaget ser Swedbank en liten anledning för att Riksbanken skall bli stressad av den starkare kronan i detta skede och öppnar dörren för att gå över till negativa räntor igen. Det förändrar naturligtvis inte fallet för några muntliga kommentarer som försöker bromsa SEK-uppvärderingen. När det gäller taktisk handel anser Swedbank om att NOK/SEK befinner sig i paritet men inte mer. Bankens prognos för EUR/NOK för tredje kvartalet är 10.30 och för EUR/SEK tror Swedbank på blygsamma 10.15 eftersom USD/SEK också ökar KIX-styrkan. Tror du själv liksom Swedbank på starkare norsk krona? Då kan du påbörja trading med NOK via Skilling!

Sårbara Scandies

Swedbank tror att Scandies, det vill säga SEK och i en högre omfattning NOK fortfarande är något sårbara eftersom V-form återhämtning i Europa och USA ser mindre och mindre troligt ut. Banken pekar även på att Covid-19 utbrott sker på många ställen, medan aktiemarknaden (SPX) är nära sin all time high. Banker ser emellertid inte att det kommer att ske en total lock down, utan skriver att Sverige och Norge verkar hantera pandemin relativt bra i detta skede, har stöd från en finanspolitisk åtgärd.

Således är det sannolikt att vi kommer att få se ett säljrally i EURScandies med förväntningar på nya covid-19-nedgångar i EUR/SEK och EUR/NOK under de närmaste 3 månaderna. Tror du samma sak så kan du  köra SEK/NOK trading genom Skilling!

Den svenska Riksbanken bekräftade förra veckan att negativa räntor sannolikt inte kommer att vara ett alternativ trots SEK-förstärkningen. Den norska BNP siffran för det andra kvartalet i förväntas sjunka 6,3 procent och vara klart bättre än Sverige och euroområdet, vilket stöder fallet för NOKSEK. Det bör återföra valutaparet långsamt tillbaka till paritet när återhämtningen fortsätter. I Sverige och Norge får vi detaljhandelsförsäljningen i juli där Norge förväntas växa med 0,6 procent efter en stark juni medan Sverige förväntas öka med en procent m/m då kunderna förblir motståndskraftiga (konsumtion av tjänster ersätter varor på grund av Coronaviruset).

Danske Bank ser EUR/NOK på 10.30

Precis som Swedbank att valutaparet EUR/NOK skall gå till 10.30, Danske Bank tror emellertid att detta kommer att ske inom sex månader till ett år medan Swedbank ser denna kurs redan under det tredje kvartalet.

”Vi tror fortfarande på en starkare NOK under det kommande året men betonar att mycket av detta beror på vår syn på den globala ekonomin. Vi tror också att den inhemska historien får stöd för en starkare norsk krona, eftersom Norges Bank har betydande belopp av norska kronor kvar att köpa i år, eftersom de ekonomiska utsikterna ser bättre ut än jämförbara och Norges Bank kan höja räntorna snabbare än räntorna på marknaderna” säger Danske Bank i sin senaste uppdatering.

”Vi rullar vår prognosprofil och projicerar nu EUR/NOK vid 10,50 inom en månad (från 10.60), 10.40 på tre månader (oförändrad), 10.30 på sex månader (10.40) och 10.30 på tolv månader (oförändrad)” är prognosen som finns i denna analys.

”De största riskfaktorerna för våra prognoser ligger i den globala återhämtningen, riskaptiten, oljepriserna och vaccinutvecklingen – som alla är sammankopplade. Bättre nyheter än i vår baslinje skulle leda till en reflektionär global investeringsmiljö som ligger bakom en kraftig NOK-comeback. Å andra sidan kan en orolig återöppning resultera i ett skarpare bakslag” avslutar Danske Bank.

Valutakorsparet EUR/NOK skapar nya obalanser

Valutakorsparet EUR/NOK (Euro kontra norska kronor) har noterat en all-time high. Valutaparet EUR/NOK försöker återhämta sig från den värsta nedgången på några decennier genom att skapa nya obalanser i den dagliga efterfrågan som den du kommer att se lägre i denna valutaanalys.

Kortsiktiga handlare kommer att kunna sälja EURNOK-valutapar på vägen ner, men eftersom långsiktiga investerare återfinns på köpsidan är det en lång väg att gå. Det är därför vi ser denna nya obalans i valutahandeln för några dagar sedan.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Vad tror du om NOK? Handla fler än 5 valutapar mot NOK hos Skilling. En synnerligen användarvänlig trading plattform, skapad av nytänkande Skandinaver. Prova nu!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


EURNOK försöker att släppa hela vägen ner till mer än på den dagliga efterfrågan runt 10.48. Vi har fortfarande en hausse-bias, men vi väntar på nya obalanser.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.