fbpx

Greger från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 12 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
79% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Här diskuteras mer om den europeiska centralvalutan Euro – var den kan handlas, mot vilka andra valutor den handlas samt hur Eurons ställning är internationellt. Dessutom ges realtidskurser på millisekunden för EUR mot USD, EUR mot GBP, EUR mot AUD, samt EUR mot CAD respektive JPY. Lär dig också när aktiviteten för Euron är som störst och när det är bäst att handla EUR. Håll till godo eller läs vidare nedan för att upptäcka mer om historiken bakom, vilka länder som har Euro som officiell valuta och mycket mer.

EUR/SEK  
EUR/USD  
EUR/GBP  
EUR/AUD  
EUR/NOK  
EUR/JPY  

Vad innebär ovanstående live kurser för EUR?

Du börjar alltid bakifrån vid avläsning av valutakurser, dvs hur mycket som betalas för den “sistnämnda” partern av valutaparet.
EU och Sveriges flagga
I den första livekursen (EUR/SEK) innebär det således att du får betala strax över 10.6 SEK för 1 EURO. I den andra live växelkursen är det (EUR/USD), vilket innebär du får punga upp med strax över 1.13 USD för 1 EURO. Den tredje växelkursen i realtid mäter EUR/GBP. I dagsläget krävs det drygt 0.89 EUR per GBP. I samma anda går det fjärde exemplet, där Euron tas upp emot Australiensiska dollar och du får betala drygt 1.63 AUD ifall du vill växla till EUR i fickan. Den 5:e live kursen visar Euro / Norska kronor, vilket ligger omkring 10.59 de sista dagarna. Den sjätte valutakursen i realtid visar Euro mot Japanska yen, vilken står omkring 123 på sistone. En annan valuta som handlas ganska flitigt är Euro mot Kanadensiska dollar, där du får lägga upp omkring 1.53 CAD för att få en Euro. Som jämförelse och på grund av förslag från besökare, har vi även lagt in USD/BTC som en jämförelsepunkt då många också vill se live kurser för Bitcoin.

EU flaggor utanför Europeiska centralbanken

När är det mest aktivitet för Euron?

Då europeiska länder öppnar vid 9-tiden (svensk tid) kommer volymerna igång ordentligt. Men det är först vid 10-tiden som britterna kommer in till jobbet och som volymen för Euron mot GBP ökas på ytterligare. När vi sedan når 14.30 och USA kommer igång på allvar, det är då som handeln är som störst för EUR/USD, men även för EUR/GBP. När Europas börser stänger mellan 17 och 18-tiden minskar volymerna efterhand för de flesta valutaparen mot Euron.

Vilka länder har Euron?

19 EU-länder använder Euron som officiell valuta. Det tog drygt 40 år av förberedelser för Euron att bli av och den introducerades först år 2002. Idag använder Belgien, Cypern, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Portugal, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tyskland och Österrike Euro som enda officiella valuta.

Länderna med Euro som valuta kallas gemensamt för Euro-länderna, och är också de nationer som tillsammans utgör den europeiska valutaunionen. Som ansvariga för Eurons värde och ekonomiska stabilitet står Europeiska centralbanken och Europeiska kommissionen. Det är också dessa institutioner som har utformat kriterierna som måste uppfyllas för medlemsskap i Europeiska valutaunionen (EMU) och som ger tillåtelse att konvertera till EUR som officiell valuta.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla Euro hos Skilling, Sveriges snabbaste online tradingmäklare 2020. Kom igång med trading på under 1 minut med BankID!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Hur ses Euron internationellt?

Trots sin blygsamma ålder om knappt 20 år, är Euron ändå världens näst största och näst mest handlade valuta. Endast amerikanska dollar omsätts i större volymer. Euron är även världens andra största reservvaluta, och får således anses ha rönt ganska stora framgångar i egenskap av en jämförelsevis väldigt ung valuta. Valutaparet EUR/USD är det par som handlas och tradas överlägset mest på den internationella forexmarknaden, såväl bland professionella investerare som privata valutahandlare. Euron ligger generellt sett högt i kurs hos omvärlden, och anses överlag vara en stabil och trygg valuta – mycket tack vare dess storlek och utbredning.

Euron – eller kanske framförallt Euro-samarbetet – har emellertid stött på en del hinder under årens lopp, som under perioder gjort att förtroendet för Euron i allmänhet och Europeiska valutaunionen i synnerhet, har minskat kraftigt på sina håll. Flera Euro-länder, däribland Grekland, Spanien och Portugal, drabbades som bekant av en massiv ekonomisk kris runt år 2009. En kris som pågick och fick efterdyningar under många år framöver, och som så småningom även spred sig till Italien, Cypern och Irland. Åtgärder sattes in, såväl av IMF som av Europeiska kommissionen i samråd med Euro-nationernas respektive finansminstrar, och en ekonomisk stabiliseringsmekanism inrättades i syfte att återfå och säkra finansiell stabilitet i Euro-området. Läget har sedan dess stabiliserats till viss del, och även om krisen – som tog sin början i ett kraftigt skuldtyngt Grekland – inte hade med Euron som sådan att göra, skapade den gemensamma valutaunionen förstås en dominoeffekt som blev högst kännbar för många länder inom Euro-området.

Så handlar du Euro

Valutahandel med Euro erbjuds hos alla stora valutamäklare och tradingsajter online. Handlar du majorparet EUR/USD erbjuds du i regel en väldigt förmånlig spread eftersom det alltid finns en god likviditet, men Euro kan också handlas i par med många mindre och mer exotiska valutor – däribland SEK och NOK förstås. En favoritsida bland många svenskar är den skandinaviska plattformen Skilling, som erbjuder handel med Euro i en mängd olika valutapar till snäva spreads och med några av branschens absolut snabbaste exekveringar. Hos Skilling kommer du igång med din valutahandel snabbt, och får tillgång till alla verktyg och hjälpmedel du behöver för att avancera och bli bättre. Registrera dig och börja handla EUR i hela 19 olika valutapar redan idag.

  Bitcoin eller ETH? Båda slaktas just nuBitcoin eller ETH? Båda slaktas just nu
  Måndag, 13 juni 2022 11:43
  ETH är ner 17% idag och handlas för $1218, efter att ha inlett veckan på $1850. Bitcoin bröt inte bara 30 000 dollar nivån, utan även 24000 nivån för någon timme sedan och är ner 13% idag. Kryptoexperter dividerar om ifall ETH ska ner mot $500, $700 eller kommer vända runt 1000 dollar. Vad tror du? Går du lång eller kör du blankning? Prova själv trading genom Skilling idag till...
  Läs hela nyhetsflashen


  Det första insiderbrottet inom NFT'er?Det första insiderbrottet inom NFT'er?
  Torsdag, 2 juni 2022 13:11
  Nu verkar det som att den första domen i USA mot insiderbrott relaterat till Non-Fungible Tokens (NFT'er) håller på att avslutas i New York's södra distrikt. En före detta anställd på OpenSea kan få upp emot 20 års fängelse. Genom att vara anställd på OpenSea, hävdar åklagaren att den nu före detta anställda tog del av konfidentiell affärsinformation för att...
  Läs hela nyhetsflashen


  3 blankningskandidater: Index och krypto?3 blankningskandidater: Index och krypto?
  Tisdag, 24 maj 2022 16:58
  Vi börjar se allt fler blankare och Scott Minerd på Guggenheim’s Minerd säger till CNBC att vi kan se Bitcoin gå ner mot 8000 dollar. S&P 500 Index visar en fortsatt nedåtgående trend enligt Eliott Wave analytiker, som idag uttalade sig om att vi befinner oss i den tredje nedåtgående vågen utav fem. S&P 500 handlas idag...
  Läs hela nyhetsflashen


Valuta
Land
kr SEK
Svenska
GBP
Storbritannien
$ USD
USA
EURO
Europeiska Unionen
JPY
Japan
C$ CAD
Kanada
Om du också är intresserad av att bli kontaktad av en av våra pålitliga samarbetspartners som kan hjälpa dig att hitta rätt handelsplattform så tveka inte att ange dina kontaktuppgifter nedan.

Jag accepterar villkoren och att mina kontaktuppgifter lagras i enlighet med rådande lagstiftning.

Land
Ränta
Svenska flaggan Sverige
0%
Storbritanniens flagga UK
0.10%
Amerikanska flaggan USA
0-0.25%
Europeiska Unionens flagga EUROPA
0%
Kanadensiska flaggan Kanada
0.25%
Norska flaggan Norge
0.25%

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.