fbpx

John från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 7 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
76% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Detta andra inlägg i vår miniserie om de sju dödssynderna för valutahandel på nätet tar upp lättja och stolthet. Precis som det är med vrede och girighet är det känslor som är väldigt mänskliga, och något som vi måste kontrollera för att bli så bra vi kan.

När det handlar om pengar är det väldigt lätt att känslorna tar över, och när det väl händer så agerar vi sällan med våra sinnens fulla bruk. Det är viktigt att hålla sina känslor i schack så att vi kan se alla detaljer. Här kommer 7 av de viktigaste sakerna att inte glömma bort då du handlar med valutor. Ifall du själv vill fördjupa dig så finns här 4 enkla steg till valutahandel.

Lättja – dina pengar sköter inte om sig själva

Det är häpnadsväckande att se hur lite intresse vissa har för något som är så viktigt för oss som våra investeringar. Även om vi har någon som sköter detta åt oss, att inte lägga ner tid och energi på att hålla koll på våra pengar och investeringar leder aldrig till något positivt i det långa loppet.

Likt en trädgård måste våran portfölj av investeringar skötas om. Det måste skäras ner och omplaceras, det behöver tömmas på dåliga investeringar och fyllas på med nya. Genom att inte se efter sin portfölj kommer vinsterna att ruttna på kvisten och ogräset kommer att ta över.valutahandel på nätet

Den som har tid att investera bör även hålla sig uppdaterad på om både trading med guld och även lyssna på vad som händer inom handel med olja. Läs nyheter och lyssna på podcasts. Ju mer vi är medvetna om desto bättre för oss själva.

Stolthet – före fall

Du är inte smartare än marknaden. Det är viktigt att komma ihåg det, för så snart du tror att du kan slå marknaden 100 gånger av 100 så kommer den att äta dig levande. Det är därför viktigt att du håller dig ödmjuk när det går bra för dig.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Håll huvudet kallt med Skilling. En snygg, transparent och synnerligen proffsig skandinavisk sajt för trading. Prova nu!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


Ödmjukhet hjälper dig hålla fötterna på jorden. När marknaden går starkt är det nästan som att alla våra positioner blir vinnare. Då är det lätt att sväva iväg och känna stolthet för att vi har listat ut hur den finansiella marknaden fungerar. Vi är smartare än marknaden! Men högst sannolikt är vi bara med på en kant när det händer, och det är en enormt stor skillnad på att vara smart och att “glida med på en räkmacka”.

Ray Dali, en högt positionerad chef på Bridgewater – ett bolag som sköter drygt 140 miljarder dollar, har sagt det bäst:
“Att betta på någon marknad är lite som att spela poker. Det är ett nollsummespel och kortleken är blandad till fördel av aktörer som oss (Bridgewater). Vi spenderar hundratals miljoner varje år på undersökningar, men trots det vet vi ändå inte vad som kommer att hända på marknaden. Det är dock viktigt för individuella tradare att komma ihåg, att det är viktigt att veta när man inte ska betta.”

Denna direktöversättning från engelska kanske inte låter logisk. Det handlar om att det är lättare att vara en market maker än det är att vara en individuell tradare. När man handlar i enorma volymer är det lättare att påverka marknaden, och det är precis vad de allra största gör.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.