fbpx

Jonas från Lund

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 4 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Inte för alltför länge sedan skrev vi här på Valutahandel.se om den omtalade Tesla aktien vars värdering skruvats upp rejält i kölvattnet av Coronakrisen. Det är dock inte så att elbilbolaget är den enda glödgade kolbiten därute. Aktier i flera bolag har gått fullständigt bärsärk på marknaden. Frågan är om flera av dem inte slagit i taket eller är på väg att göra det?

Ökad volatilitet: Fler möjligheter?

Coronakrisen klubbade marknaden med en slägga för aktier, medan valutahandel och andra tillgångsslag som guld och silver trading upplever en volatilitet som vi inte sett på mycket länge. I skräckens, panikens och stimulansernas mörka djup fanns det dock grogrund för ett antal rejäla börsraketer och kan fler möjligheter till bra affärer? Prova själv trading med en skandinavisk trading sajt som Skilling idag!

Grönt, IT, kommunikation & spel

Vad som generellt är gemensamt för dessa raketer är att de verkar inom branscher relaterat till en grön omställning – dit till exempel solenergi räknas. Vi har även ganska bra tryck i många kommunikations och IT – bolag, spelutvecklare med flera. Ska vi ha en återställning av ekonomin ska den vara grön proklamerade politikerna. Jobba hemma kräver bra kommunikationsverktyg och IT-säkerhet medan uttråkade och inlåsta ungdomar behöver spela online!

Evolution Gaming's aktiekurs

Börjar aktiemarknaden närma sig toppen?

En marknad som står i begrepp att sätta en topp kan göra detta på lite olika sätt, men det är klart att en veritabel urballning på uppsidan är ett sätt. Ifall dagens nedgångar från den Amerikanska marknaden gör att FAANG-aktierna tappar momentum – så är det kanske inte helt långt borta att vissa mindre kapitalstarka bolag hänger på neråt och rullar över stupet? Det vi behandlar här är dock det förstnämnda.

På spelmarknaden har vi exempel på andra raketer – Stillfront och Evolution Gaming Group är två bolag som tuffat på rejält sista sex månaderna. Du kan handla Evolution Gaming turbos hos IG till låg spread. Går det verkligen att motivera fortsatt uppgång, eller är det mer risk att bränna sig ifall man går lång i aktier med så rejäla uppgångar de sista åren? Spelmarknaden har dock traditionell klarat sig bra vid ekonomiska nedgångar eftersom folk ofta spelar mer just då.

Dock har vissa andra bolag inom sektorn såsom XL Media (LON: XLM) helt tappat stinget och har sjunkit från årshögsta på £72.5 till £25 vid stängning idag. Den huvudsakliga anledningen till detta sägs dock vara sämre synlighet i sökmotorer.
xinyi solar aktie
Andra företag går det rejält bättre för. Titta gärna på grafer över Xinyi Solar som är upp en si så där 300 procent från Corona-botten. Daqo New Energy Corp som skapar kisel och polysilikon för användning i solceller eller danska Vestas Wind har gått från 518 DKK till 1130 DKK i år. En annan raket är Sunrun Inc. Det sistnämnda borde kanske heta StockRun Inc istället, för den aktien har rört sig mer än 1 000 procent från Coronabotten till senast satta toppen nu nyligen.

I Tech-sektorn har vi en formidabel utveckling för flera av de amerikanska tech-giganterna. Dags att hålla i hatten när en eventuell vändning kommer.

Fundamentalt: Hur vettig är dagens värdering?

Från ett fundamentalt perspektiv är det inte så att de här bolagen inte har framtiden för sig, men intresserar man sig för hur finansiella marknader faktiskt rör sig bör utvecklingen i flera raketer ge viss deja-vù. I många fall förefaller det som att man plötsligt prisar in alldeles för mycket av framtiden på alldeles för kort tid. Det gör inte heller saken bättre att de låga räntorna bidrar till att höja värdet på de framtida vinsterna. Har man t ex en negativ ränta eller nära nog så ger ju en vinst, kombinerat med tillväxt över tid en oändlig vinst om ens modeller inte innehåller en gnutta sunt förnuft.

Nu är frågan hur mycket sunt förnuft det ligger i värderingen av de bolag som likt raketerna från Cape Canaveral lämnat atmosfären in i stratosfären med sikte på en tillvaro bland stjärnorna – skall jordens dragningskraft även denna gång gör sig påmind?


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Spännande blankning eller köp av undervärderade aktier genom CFD'er? Prova Skilling idag!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Större korrigering på väg?

Tittar man historiskt på de fall där en marknad eller flera marknader unisont rört sig i vertikal riktning så har det ofta om inte alltid markerat slutet på en era innan en större korrigering tar vid. Det är i detta fall inte ett bolag som gjort fantastiska framsteg, utan det är i de flesta fall flera som i hopp om långvarig beteendeförändring och statliga satsningar drar till väders. Utvecklingen vi nu sett har flera ingredienser av något osunt utifrån ett finansiellt marknadsperspektiv.

Samtidigt i vår omvärld – Brexit, ökad smittspridning med numera obligatoriskt nedstängningsförfarande samt stundande kaos-val i USA. Känns mer som ett läge att vara lite försiktig än att aggressivt ta rygg på en av politiker tankad ”momo”-raket!

Jag är i vanlig ordning skeptisk – men det är klart, det är svårt att sia om hur länge bränslet räcker.

Köp eller sälj en aktie eller råvara?

Mäklare för blankning: När bränslet tagit slut

Valutahandel's anmärkning: Ifall du liksom Johan tror att vi är nära taket nu, så finns det alltid möjligheter att välja en populär online trading mäklare med CFD'er som tillåter blankning. I dagsläget så är det inte vidare svårt, för i princip alla aktörer erbjuder faktiskt detta.

Låt oss ta ett exempel med Skilling. Du kan bläddra igenom alla aktier och råvaror, eller valutor för den delen – och allt du behöver göra är att klicka på “sälj” för att inta en modern blankningsposition. I exemplet till höger så ser du hur det ser ut hos Skilling. Klicka på köp ifall du vill köpa en viss aktie, eller sälj ifall du hellre säljer.

Kan det bli enklare? Prova själv registrera dig för ett demo konto hos Skilling idag!


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.