fbpx

Alvin från Gärdet

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 34 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Dollarn steg till 16-månaders högsta mot euron och andra valutor på onsdagen, och USD/JPY steg mot fleråriga högsta nivåer, efter att den hetaste amerikanska inflationsmätningen i en generation uppmuntrade satsningar på räntehöjningar.

De amerikanska konsumentpriserna steg förra månaden i den snabbaste årliga takten sedan 1990, visade data, och traders tror att Federal Reserve skulle kunna svara genom att höja räntorna snabbare än i både Europa och Japan. Valutahandel går här igenom hur dollarn har gått på slutet mot några viktiga valutapar och diskuterar även räntor, alternativa tillgångar och

USD fortsätter stärkas

Dollarn fortsatte att avancera i avsaknad av en annan katalysator som kunde avvika investerarnas uppmärksamhet från den skyhöga inflationen. Dålig brittisk data underblåste den härskande dystra stämningen, eftersom Storbritannien rapporterade en kvartalstillväxt på 1,3 % under de tre månaderna fram till september, mycket sämre än de tidigare 5,5 % och de förväntade 1,5 %. Industriproduktion, affärsinvesteringar och landets handelsbalans missade också förväntningarna, antydde en mer konservativ BOE och pressade GBP/USD till en ny lägsta 2021 på 1,3359 förra veckan, innan den återvände något till 1.35 under onsdagen.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla dollar enkelt och med svensk support. Testa Skilling idag och upplev en rolig och varierad online trading från en väldigt användarvänlig sajt!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Euron sjönk då Europeiska centralbanken ses släpa efter med åtstramningen av politiken. Den sjönk till $1,1454 på torsdagen, den lägsta sedan juli 2020.

EUR/USD-paret föll till sitt lägsta för i år, nådde 1,1445 och avslutade dagen en handfull punkter över det. När det gäller den delade valutan kommer tyngden från centralbankernas obalanser, eftersom medan Fed redan har börjat strama åt och kan behöva öka takten, håller ECB en konservativ hållning.

Deutsche bank är något negativa till Euron

“Med relativa covid-trender som fortfarande rör sig mot Europa och en bredare mer negativ EM/Kina-bakgrund är det svårt att se denna relativa tillväxtunderprestation vända snart”, säger George Saravelos, strateg på Deutsche Bank, och tillade att euron kan försvagas så långt som 1,12 USD. Svenska Nordea tror att dollarn kan nå 1,08 mot dollarn under 2022.

Pundet underpresterar mot USD och Eurozonen

Sterling var också nere på en ny lägsta elvamånadersnivå på $1,3365. Data som visar att Storbritanniens ekonomi släpar efter konkurrenterna under perioden juli-september hjälpte inte mycket.

Yenen – lägsta noteringen på 4 år

Yenen förlängde en kraftig vändning av de senaste uppgångarna till att falla till 114,15 per dollar – nära den japanska valutans fyraåriga lägsta 114,69 som nåddes förra månaden. Den australiska och nyzeeländska dollarn noterade en månads dalgång.

AUD/USD står under 0,7300 efter offentliggörandet av dystra australiensiska data och den dåliga utvecklingen för aktier. USD/CAD-paret flirtar med 1,2600-nivån och handlas på en ny månads högsta.

Mot en korg av valutor steg dollarn till så högt som 95,101, den starkaste siffran sedan juli 2020.

“Den hökaktiga omprissättningen av Feds policyförväntningar har förstärkt den amerikanska dollarns uppåtgående momentum från föregående vecka då den redan hade gynnats av att de andra G10-centralbankerna tryckte tillbaka mot räntehöjningsförväntningarna utanför USA”, säger Lee Hardman, valutaanalytiker vid MUFG.

Stigande amerikanska räntor

Räntorna på amerikanska statsobligationer har stigit kraftigt, inklusive den 30-åriga statsobligationsräntan som passerade 1,5 %.

Efter uppgången i Treasuries räntorna, som stiger när obligationspriserna faller, är skillnaden mellan femåriga amerikanska räntorna och räntor vid samma löptid i Japan och Tyskland större – till förmån för Treasuries – än någon gång sedan början av 2020.

Valutorna på tillväxtmarknaderna (EM) har också drabbats av dollarns breda uppgång, där MSCI:s EM-valutaindex (.MIEM00000CUS) drabbades av sin kraftigaste nedgång på två månader.

Den australiensiska och nyzeeländska dollarn sjönk, drogs ned av hopp i den amerikanska dollarn. Aussie föll en halv procent till en månads lägsta på 0,7287 $ och Kiwi sjönk 0,6% till 0,7013 $.

Guldet visar styrka

Guldet behöll sin styrka och gick framåt för sjätte av 8 dagar i rad. Spot handlas över 1 868 $ per troy ounce och har utrymme att utöka sitt rally mot 1 900-strecket. För trading med guld så rekommenderas Skilling, som har låg spread, snabbast avslut, 100% transparens och väldigt användarvänligt gränssnitt som passar både proffs och nybörjare. Prova själv handla guld idag!

Råoljepriset glappade mellan uppgångar och förluster, med WTI som slutade dagen lite nedåt på 79,50 dollar per fat.

På andra håll föll den turkiska liran till en ny rekordlåg nivå på 10,92 mot dollarn efter den amerikanska inflationsmätningen och när förväntningarna växer kommer Turkiet snart att sänka räntorna igen. På bara en vecka så har turkiska liran tappat från 9.97 till 10.92. Testa själv trading med TRY idag!

USD-index

USD är extremt överköpt och kan eventuellt korrigeras inför helgen, även om den sannolikt också kan behålla sin styrka. Men som safe heaven så är dollarn nästan alltid ett säkert kort och där tillväxten är högst, där väljer också många att placera sina pengar.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.