fbpx

Magnus från Nordstan

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 14 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
73% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Valutahandel med Euron har oroat traders de senaste tre dagarna, efter att ECB uttryckt missnöje med den gemensamma valutan styrka. Detta har resulterat i att EUR fallit 3 dagar i rad, inför veckans öppning av valutamarknaden. Flertalet framgångsrika valutahandlare lyssnar på ECB's uttalande och är redo för en volatil vecka, där Euron antingen kan försvagas ytterligare eller testa nya motstånd vid 1.20. Men vad kommer ECB göra ifall euron fortsätter stärkas mot USD?

Dags att härma USA's inflationsyttranden?

Eurons kursförstärkning kan leda till att ECB, den europiska centralbanken, sänker sin inflationsprognos. Eurons uppgång oroar de främsta politikerna inom Europeiska centralbanken, som varnar för att om valutan fortsätter att stiga kommer den att tänka på exporten, dra ner räntorna och intensifiera trycket för ytterligare monetär stimulans.

Flera medlemmar av ECB:s styrelse berättade i veckan för Financial Times att eurons uppgång mot US-dollar och många andra valutor riskerar att hålla tillbaka euroområdets ekonomiska återhämtning. Rådet sammanträder nästa vecka för att diskutera penningpolitiken.

”Under de senaste veckorna har euron stärkts, vilket alltid är oroande när du har en svag efterfrågan, särskilt eftersom euroområdet är den mest öppna ekonomin i världen och ovanligt beroende av den globala efterfrågan” sade en ledamot i rådet.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. Upplev valutahandel genom Skilling's professionella plattform. Prova nu!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Driver Euron allt högre mot dollarn

Rådsmedlemmen sa att den amerikanska centralbankens övergång förra veckan till ett mer duvaktigt genomsnittligt inflationsmål har drivit euron högre mot dollarn och ökat trycket på ECB att svara med sin egen strategiöversikt, som den syftar till att avsluta nästa år.

“Problemet är att Fed redan har beslutat och så kan marknaden tolka räntorna som strukturellt högre i euroområdet, vilket kan leda till en ytterligare förstärkning av euron”, sa de.

Euron steg den här veckan nära rekordhöga nivåer mot en handelsvägd valutakorg, efter att ha ökat med cirka 8 procent sedan februari. Men Euron föll 0,41 procent mot dollarn på torsdag och ytterligare nästan lika mycket på fredagen. Den drog sig tillbaka från $ 1,20-nivån som valutaparet EUR/USD nådde tidigare i veckan.

”Det är ett växande problem, även om det ännu inte är enormt, och om trenden fortsätter kommer det att vara ett problem och vi måste se det”, sade en andra rådsmedlem och tillade att eurons uppgång sannolikt skulle kräva ECB för att ytterligare sänka inflationsprognosen nästa vecka.

En tredje ECB-rådsmedlem påpekade att en del av eurons styrka härstammar från positiva faktorer, såsom EU: s senaste återvinningsfond på 750 miljarder euro och euroområdets återhämtning från Coronaviruspandemin om skett både snabbare och starkare än väntat.

”Det vi har sett speglar den positiva historien. . . men det återspeglar också utgångspunkten för vilken euron troligen var undervärderad gentemot dollarn, sade en tredje rådsmedlem. “Det handlar inte om idag men det kan bli ett problem.”

Philip Lane, chefsekonom för ECB, sade den här veckan att “eurodollarkursen spelar roll”, vilket fick euron att dra sig tillbaka efter att ha stigit till över 1,20 dollar mot den amerikanska dollarn. “Om det finns krafter som flyttar eurodollarkursen, som matar in i våra globala och europeiska prognoser och som i sin tur matar in i vår penningpolitiska inställning,” sade Lane.

Isabel Schnabel, ECB: s styrelseledamot, sa till Reuters den här veckan att en ökning av den globala handeln från en svagare dollar skulle kunna kompensera för ett drag på euroområdets export från den starkare euron och tillade: ”Just nu oroar jag mig inte för mycket för växelkursen utvecklingen. ”


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: EUR100
Beskrivning: Börsnoterade Plus500 är en utmärkt sajt för trading med EUR/USD. Prova nu!

Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.


Väntas sänka inflationsprognosen

ECB förväntas sänka inflationsprognosen 2022 nästa vecka från 1,3 procent till 1,2 procent eller 1,1 procent för att återspegla en deflaterad påverkan av en starkare euro på importpriset, säger Frederik Ducrozet, strateg på Pictet Wealth Management. ”Euron är en drivkraft för låg inflation de kommande månaderna”, sa han.

Att sänka inflationsprognosen ytterligare under målet om knappt 2 procent kommer att öka trycket på ECB att överväga att öka sin stimulans, sade Ducrozet, särskilt efter att euroområdet för första gången på fyra år i augusti gled in i deflation. ECB har konsekvent underskridit målet i mer än ett decennium.

Ducrozet sade att ”det minsta” ECB kunde göra som svar var att signalera en ökning av takten på inköp inom ramen för sitt akutköpsprogram på 1,35 ton när de saktade ner under sommaren.

“Regeringsrådet kommer att se detta som en ovälkommen utveckling och deras oro kommer att vara att den uppåtgående trenden i euron kan fortsätta,” säger Nick Kounis, chef för makro- och finansmarknadsundersökning vid ABN Amro. Han förutspådde att ECB skulle hålla eld nästa vecka innan han ökade sitt akuta obligationsprogram med 500 miljarder euro senare i år.

Christian Keller, chef för ekonomiforskning vid Barclays, sa att det mest effektiva sättet att sänka ECB: s växelkurs skulle vara att sänka räntorna. Men med sin inlåningsränta redan på rekordlåg minus 0,5 procent sa han: “Jag tror inte att de kommer att vilja göra det.”


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading med en landets bästa STP-mäklare. Nu även med MT4 som plattform, förutom cTrader och Skilling Trader. Prova själv nu!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.