fbpx

Kennet från Gärdet

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 44 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Plus500 grundades år 2008 av sex israeliska techalumnier med en initial investering på knappt en halv miljon USD. Drygt 10 år senare är tradingbolaget en av de ledande aktörerna på den globala tradingmarknaden – och börsnoterade till ett värde av hela 16.9 miljarder SEK. Här är allt du behöver veta om Plus500's resa från israelisk start up till publikt bolag på Londonbörsen.

Plus500 är för de flesta inom online trading synonyma med ett av världens största utbud av finansiella tillgångar, en tekniskt innovativ och avancerad plattform samt en övergripande kvalitet på en nivå som få andra aktörer når upp till. Bolaget är licensierade av finansiella tillsynsmyndigheter över hela världen, har ett flertal filialer och dotterbolag samt en sajt som kan ställas in på ett trettiotal olika språk.

Tittar man på Plus500 som det ser ut idag, kan det vara svårt att tro att denna globala tradinggigant för bara drygt tio år sedan var ett nystartat projekt initierat av en grupp före detta studenter med näsa för entreprenörsskap och teknisk innovation. Plus500 har onekligen gjort en otrolig resa sedan de först började – och det på förhållandevis kort tid.

Låt oss ta en titt på hur det hela började och vilka avancemang Plus500 gjort för att lyckas bygga det bolag man är idag.

2008 – uppstart med plattform baserad på Windows OS

Sex aluminer från Israel Institute of Technology landade år 2008 en kapitalinsats på 400 000 USD från en investerare, med vilken de gick samman och skapade en helt ny mäklarplattform för trading med finansiella instrument – främst CFD'er. Ett huvudkontor upprättades i London och det nya bolaget fick namnet Plus500.

Föregångaren till den tekniskt avancerade aktör Plus500 är idag – med en supermodern nätbaserad programvara – erbjöd en tradingplattform skapad för Windows OS, vilken krävde nedladdning och därmed rejält med utrymme på hårddisken. Redan 2010 lanserade man dock en nätbaserad version av sin Plus500 Trader-plattform, varpå tjänsterna därmed även blev tillgängliga för icke PC-användare.

2011-2012 – Släpper appar för Android och iOS

Plus500 var tidiga med att utveckla appar som möjliggjorde trading via mobil och surfplatta. Bara ett år efter det att handelsplattformen släpptes i webbversion, lanserades företagets allra första app för mobil trading i iPhone och iPad. Knappt ett år efter det gjordes ytterligare tekniska avancemang då utbudet även kompletterades med en app för Android.

Sedan dess har apparna givetvis uppdaterats en hel del och Plus500 klassas idag som en av de absolut främsta mäklarna för handel via mobil och surfplatta. Kanske du vill testa själv?


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: EUR100
Beskrivning: Valutahandel med Plus500. Störst utbud över hela världen. Låg spread. Prova nu!

Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.


2013 – Plus500 börsnoteras på London Stock Exchange

Fem år efter uppstart tog Plus500 klivet in på London Stock Exchange. Tradingbolaget gick därmed från att vara ett privat handlat företag till en publik aktie på en av världens största aktiemarknader. Noteringen gjordes initialt på Londonbörsens AIM-lista – Alternative Investment Market – men övergick under 2018 till Main Market-listan där aktien idag handlas med tickern PLUS.

Idag inkluderas Plus500 i börsindexet FTSE250, vilket är ett index som följer utvecklingen för de 101-350 största bolagen på London Stock Exchange. Aktiens värde ligger i skrivande stund på 1411 GBX – vilket är 14,11 GBP.

Plus500's snabba klättring från start up till börsen – och sedan även börsen – visar på två saker; att bolaget utan tvekan är en av de starkaste aktörerna på den globala tradingmarknaden, och att aktien är eftertraktad bland investerare. Aktiens värde har nästan fördubblats på fem år och, i likhet med många bolag inom trading och gaming, gått över förväntan bra sedan utbrottet av covid-19.

2014-2020 – Lansering av Windowsapp, nya licenser och fler filialer

Den framgångsrika börsnoteringen drog in nytt kapital till Plus500 som sedan dess har fortsatt att utveckla såväl bolaget i sig, som de tjänster och produkter man erbjuder sina kunder. Bland annat har ett flertal licenser tillkommit liksom flera nya filialer runt om i världen – däribland Plus500CY (Cypern), Plus500SEY (Seychellerna) samt Plus500 PTE (Singapore). En Windowsapp lanserades 2014, en riktigt bra ekonomisk kalender tillkom 2018 och utbudet av instrument har stadigt vuxit till att idag inkludera över 2000 olika tillgångar att trada med CFD'er.

Samtidigt bör också belysas att vägen till framgång inte varit helt spikrak – Plus500 har genom åren drabbats av ett antal bakslag. Bland annat tilldömdes de av FCA under 2012 miljonböter för bristfällig rapportering. Under 2015 rasade aktiens värde med hela 60% då bolaget plötsligt beslöt sig för att frysa alla tradingkonton registrerade i Storbritannien för utredning av penningtvätt.

Bra affärsmannaskap och nöjda kunder har dock gjort vägen framåt starkare än tillfälliga förluster. Inte minst i år, då flera spännande saker hänt inom företaget – däribland köpet av Cunningham Trading Systems LLC och invigningen av företagets nya forsknings- och utvecklingscenter i Israel. Nästa steg är att expandera ännu mer globalt – samt att utöka utbudet med terminer och ytterligare spännande instrument.

Plus500 har kunder över hela världen

Plus500 är som redan nämnts en i allra högsta grad global mäklare med såväl filialer som licenser på ett flertal håll i världen. Men hur ser den geografiska fördelningen av kunder ut?

Enligt statistik är sajtens traders utspridda över flera kontinenter. Flest handlare återfinns inom EEA-området, men Storbritannien och Australien är de två enskilda länder med störst andel Plus500-kunder.

Värt att nämna är också att mäklaren hade nästan 435 000 aktiva kunder i början av 2020 – av vilka drygt 294 000 registrerade sig som nya under samma år. Den procentuella ökningen av antal aktiva kunder från 2019 till 2020 var hela 117%.

2020 blev ett rekordår för bolaget

Den förödande effekt pandemin haft på majoriteten av världens företag, har hittills inte drabbat Plus500. Liksom för många andra företag inom trading och gaming har hemmasittandet haft en rejält positiv effekt på Plus500's siffror.

Det senaste årsbokslutet från 2020 visade att företaget ökade sina intäkter med 146% jämfört med föregående år. Hela 872,5 miljoner USD drogs in. Rapporten visar också en nettovinst på drygt 500 miljoner USD, vilket var ett rejält kliv upp från 2019 års 151,7 miljoner USD. Nettovinstmarginalen ökade även den och landade på 57%, liksom bruttovinstmarginalen som steg från 53% 2019 till 60% 2020. Totalt så kom 294 700 nya kunder in under 2019 och 2020 så hade Plus500 434 300 aktiva kunder.

Sammantaget visade Plus500 ett strålande resultat för 2020. Vi ser med spänning fram emot att se årsbokslutet för 2021, vilken – givet de fortsatta framgångar bolaget skördat i år – förmodligen kan se lika positiv ut den.

Hur många affärer sker på Plus500's plattform?

Antalet avslut uppgick till över 82 miljoner under 2020, jämfört med 35 miljoner affärer under 2019. Kunderna ökade också insättningarna med 290% från 2019 till 2020.

Målet med den egna plattformen, Plus500 x, är att förenkla universell tillgång till finansiella marknader från hela världen. Bolaget sticker ut som ett techbolag som initierade resan som enbart fokuserade på CFDer, till ett fintech bolag med massvis att olika tillgångar.

Var kan man handla Plus500 aktier?

Plus500's aktie är listad på London Stock Exchange Main Market Mid Cap. Tickern är PLUS. Aktien finns inte att investera i via svenskfavoriterna Avanza och Nordnet, men väl på ett flertal utländska plattformar som erbjuder tillgångar på Londonbörsen i sitt sortiment.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: EUR100
Beskrivning: Handla med Plus500 aktier direkt från Plus500 själv. Prova själv idag!

Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.


Ger Plus500-aktien någon utdelning?

Plus500 är en utdelningsaktie, vilket måhända gör den ännu mer attraktiv om du som investerare vill ha tillgångar som ger ett regelbundet inflöde av kapital även under tiden du äger dem. Totala utdelningar under 2020 uppgick till hela 278,3 miljoner USD. Aktuell direktavkastning ligger på 5,97%. Nästa utdelning sker 11 november i år och är satt till 0,5921 USD per aktie. Målet för Plus500 är att ge en utdelning på minst 50% av vinsten varje år. Så ifall du gillar utdelningsaktier så kan det definitivt vara ett spännande alternativ.

Gör Plus500 återköp på aktier?

Ja, styrelsen för moderbolaget Plus500 Ltd har godkänt en policy för olika återköpsprogram, vilka finansieras av bolagets nettotillgångar. Återköp kan ses som en form av utdelning då det totala antalet aktier minskar och värdet på de kvarvarande således stiger.

Innebär det faktum att Plus500 är börsnoterade några fördelar för kunder?

Rent kvalitetsmässigt betyder inte en börsnotering per automatik att ett tradingbolag är bättre än något annat. Själva noteringen gör egentligen ingen skillnad för utbud av tillgångar, användargränssnitt, kundvillkor och teknik.

Däremot betyder det att bolaget i fråga – i det här fallet Plus500 – lever upp till de höga krav på ekonomisk stabilitet och genomlysning som ställs för att en börsnotering ska bli verklighet. För dig som kund kan det faktum att Plus500 är ett publikt bolag på en av världens största aktiemarknader, ses som en viktig kvalitetsstämpel för företaget bakom tradingtjänsterna.

Varför välja Plus500 som mäklare?

Det är inte för intet som Plus500 har blivit vad de är idag – sajten har en hel del att erbjuda sina kunder. Förutom den säkerhet och transparens som dels följer med att det är ett publikt bolag, och dels med de 6 licenser man innehar – lockar Plus500 även med tusentals tillgångar för CFD-handel. Däribland ett stort antal valutor och kryptovalutor. Priserna är låga, exekveringarna snabba och den egna plattformen Plus500 Trader är vass på både webben och i mobilen.

Listan över fördelar kan göras lång, varför Plus500 också är en av de mäklare som ligger högst på våra topplistor. Bolaget är säkert, väletablerat och kvalitativt val för såväl nybörjare som mer erfarna traders.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: EUR100
Beskrivning: En av marknadens största och mest pålitliga aktör för online trading. Börsnoterad på London-börsen.

Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.