fbpx

Pär från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 34 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Plus500 är börsnoterade på London Stock Exchange och känd världen över som en av de största och mest pålitliga mäklarna för online trading. Här finner du en fullständig guide till alla funktioner, finesser och tjänster som står till buds på den egendesignade tradingplattformen Plus500 WebTrader, den desktopbaserade versionen och de mobila apparna.

För traders som är ute efter i det närmaste obegränsade valmöjligheter, marknadens vassaste utbud av mobila plattformar samt en egenutvecklad programvara som höjer ribban rejält för övriga aktörer är Plus500 mest troligt ett utmärkt val av mäklare. Valutahandel har tidigare testat och recenserat Plus500 utifrån dess kvaliteter som onlinemäklare – men på den här sidan ligger fokus helt på själva programvaran för handel. Nedan går vi igenom vad Plus500 WebTrader är, vilken handel den lämpar sig för, vilken typ av handelsupplevelse man får samt detaljer om insättningar, utbud och mer därtill. Guiden omfattar även Plus500 Desktop samt de mobila apparna.

Önskar du testa tjänsterna hos en av värdens främsta mäklare redan nu? Registrera dig för ett demokonto hos Plus500 och provhandla med en fiktiv portfölj.
Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.

Plus500 tradingplattform

Vad är Plus500 Trader?

Plus500 Trader är som kort redan nämnts den programvara som erbjuds för trading hos mäklaren med samma namn – Plus500. Plus500 är hemmahörande på Cypern, där företaget först grundades 2008. Sedan dess har bolaget och dess plattformar expanderat med dunder och brak, för att idag vara en av de absolut största och mest välkända aktörerna på hela den globala tradingmarknaden. Plus500 Ltd är börsnoterade på London Stock Exchange, med ett börsvärde som för närvarande uppgår till motsvarande 17 miljarder SEK.

Vad gäller själva programvaran för handel finns olika alternativ att välja bland – webb, desktop och mobil. är Plus500 WebTrader en onlinebaserad programvara, för vilken det inte krävs någon nedladdning. Programvaran är kompatibel med alla de stora webbläsarna – inklusive Safari för MAC – och finns även som mobila varianter för såväl iOS som Android och även Windows.

På Plus500 kan du som registrerad kund handla tusentals olika tillgångar inom alla de stora kategorierna (valutor, kryptovalutor, råvaror, index, aktier, optioner och ETF'er), med snäva spreads, generöst med verktyg för teknisk analys och riktigt proffsiga diagram av olika typer.

Den webbaserade plattformen är sajtens främsta och mest använda, men för dig som föredrar en desktopversion finns även en programvara att ladda ned. Den nedladdningsbara plattformen fungerar dock endast med Windows 10.

Hur ser Plus500 Trader ut?

Plus500 på mobilDen moderna design och det användarvänliga gränssnitt som finns på Plus500's hemsida går även igen i mjukvaran för handel, den så kallade Plus500 Trader som vi recenserat här. Här bjuds på en riktigt snygg – men samtidigt enkel – design och layout, där ett tilltalande utseende och optimal funktion vävts ihop på ett mycket bra sätt. Plattformen finns i ett par olika färgsättningar; dels en behaglig mörkgrå, och dels i något ljusare med blått och vitt som ju är signumfärgerna för Plus500's varumärke.

Mycket bra översikt över pågående positioner, historik, saldo, nyheter, bevakningslistor samt information om vilka de mest populära instrumenten är just nu. Såväl den webbaserade plattformen som den för dator och mobil är lätta att navigera och har tydliga menyer som gör det lätt att både hitta och göra rätt. Stort plus även för olika diagramtyper som kan skräddarsys och anpassas efter behov.

Vidare bör också mobilplattformarna uppmärksammas. Plus500 är den enda mäklare som, i vårt tycke, har varit riktigt framgångsrika i sitt skapande av mobilappar för olika operativsystem. Plus500 Trader för iOS, Android och Windows erbjuder kvalitativ handel i mobilen, med ett generöst utbud av såväl instrument som tools och charts.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: EUR100
Beskrivning: Valutahandel med Plus500. Störst utbud över hela världen. Låg spread. Prova nu!

Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.


Vilka är de 10 grundläggande funktionerna?

+ Egenutvecklad programvara för såväl webben som dator och mobil
+ Mobilapp för tre olika operativsystem; iOS, Android och Windows
+ Tusentals olika instrument på olika marknader
+ Säker trading med SSL-skydd
+ Licensierad inom EU – bättre konsumentskydd garanterat
+ Välj mellan olika färgsättningar och layouts
+ Generöst utbud av insättningsmöjligheter
+ Bra riskhantering med funktion för garanterat stopp
+ Automatiska prisvarningar
+ Kostnadsfria mail och pushnotiser om aktuella marknadshändelser

Sagt om Plus500 Trader

“Plus500 erbjuder högkvalitativ trading på webben, i desktop samt i mobila enheter – med 100% transparens och kunden i fokus” – Markus på Valutahandel.

Kan jag få lägre spread med Plus500 Trader

Plus500 ger dig möjlighet att handla tillgångar till lägre spread tack vare de många likviditetsleverantörerna samt tekniken som garanterar blixtsnabba orderexekveringar. Här tradar du utan dolda avgifter och dyra påslag, och kan istället glädjas åt att du får behålla mer av dina förtjänster själv. Plus500 tjänar i huvudsak sina pengar på den marknadsspread som uppstår vid en köp- och säljtransaktioner – det vill säga differensen mellan köp- och säljpriset för en tillgång.

Rörlig spread tillämpas, vilken för stora instrument som valutaparet EUR/USD exempelvis ligger på 0,6 punkter som lägst.

Inom ämnet kostnader ska vidare nämnas att Plus500, likt många andra onlinemäklare, tar ut en inaktivitetsavgift samt en valutaväxlingsavgift. Inaktivitetsavgiften ligger på 10 USD per månad och dras om du inte loggar in på ditt konto på 90 dagar. Valutaväxlingsavgiften ligger i dagsläget på 0,7% av den realiserade vinsten eller förlusten.

Tydlig information om samtliga avgifter och kostnader förenade med handel finns på Plus500's hemsida. Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.

Vad krävs för automatisk trading med Plus500 Trader?

Automatisk handel är i dagsläget ej tillgängligt på varken Plus500 WebTrader, den desktopbaserade plattformen eller i de mobila apparna.

Hur är Plus500 Trader en bättre plattform?

Plus500 Trader – vilket här får utgöra ett samlingsnamn för den webbaserade plattformen, den skrivbordsbaserade varianten samt de tre olika mobila apparna – utmärker sig framförallt från övriga aktörer då de alla fungerar sömlöst med varandra. Samtliga Plus500-plattformar är helt integrerade med varandra, vilket givetvis underlättar för kunder som önskar använda både webb-, desktop- och mobilplattform för sin trading.

Vidare sticker Plus500 ut med den fräscha designen, de drygt 2000 olika instrument som finns att spekulera och/eller investera i (däribland ETF'er och optioner) samt nivån av transparens. Valutaväxlings- och inaktivtetsavgifter må appliceras, men de är jämförelsevis låga och vi gillar att de kommuniceras ut tydligt.

Summa summarum kan Plus500, trots stenhård konkurrens från flera andra riktigt bra mäklare och plattformar, verkligen erbjuda en högkvalitativ handelsupplevelse där du som kund sätts i fokus. Allt är tydligt och enkelt och valmöjligheterna är många. Gratis mail och pushnotiser om marknadsnyheter och analyser ger även det ytterligare en fördel för Plus500.

Kom igång med handel på världens mest mångsidiga handelsplattform du med – öppna ett konto hos Plus500 på bara några sekunder och börja testtrada med ett gratis demokonto. Plus500 erbjuder endast CFD-handel. Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.

När du är redo för ett livekonto finns flera olika gratis insättningsalternativ att välja bland. Samtliga klientmedel hålls på segregerade bankkonton hos välkända banker.

Vad är skillnaden mellan plattformarna hos Plus500 & andra egenutvecklade?

Ju mer tekniken går framåt och desto mer olika mäklare och plattformar utvecklas, desto svårare blir det för de olika aktörerna att komma med unika funktioner och drag. Generellt ligger skillnaderna i de små, men likväl betydelsefulla detaljerna.

En väsentlig skillnad mellan Plus500's egna plattformar och övriga egenutvecklade är dock, som nämndes ovan, det faktum att de är integrerade med varandra på ett sätt som är svårt att hitta hos andra. Här kan du sömlöst växla mellan WebTrader, desktopplattformen och de mobila apparna utan att behöva störas av kommunkationsproblem eller störningar mellan de olika programvarorna. Ett konto hos Plsu500 ger dig 100% integrerad access till samtliga plattformar.

Vad själva bolaget bakom plattformen gäller är förstås storleken och dess betydande position på den globala marknaden också en viktig säkerhet och kvalitetsstämpel för dig som kund. Att Plus500 Ltd är listade på Londonbörsen innebär att företaget håller så pass hög kvalitet att det klarar de hårda krav som ställs och den genomlysning som görs för publika bolag.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: EUR100
Beskrivning: Marknadens största och mest pålitliga aktör för online trading. Börsnoterad på London-börsen.

Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.


Finns det demokonton för Plus500's plattformar?

Givetvis. Plus500 erbjuder möjligheten att öppna ett kostnadsfritt demokonto med vilket du kan testhandla på de olika plattformarna med en fiktiv portfölj. Kontot finns tillgängligt i 30 dagar, varefter du kan välja att öppna ett livekonto. Valutahandel rekommenderar att du börjar med ett demokonto vid test av ny mäklare.

Här kan du öppna ett demokonto hos Plus500.
Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.

Plus500 plattformar för MAC – finns det och fungerar det?

Ja, Plus500 WebTrader fungerar utmärkt att använda på MAC-datorer. Det finns även en mobil plattform speciellt anpassad för iOS operativsystem. Desktopplattformen är endast kompatibel med Windows 10.

Plus500 Trader insättningar: Hur fungerar det?

Plus500 lockar med ett av marknadens mest generösa utbud av insättningsmetoder. Här kan du välja mellan bank- och kreditkort (Mastercard och VISA), Skrill, Neteller, traditionell banköverföring, Giropay, B Pay, iDeal, PayPal, Trustly, Blik samt svenskfavoriten Klarna.

Plus500 tar inte ut någon provision eller påslag på vare sig insättningar eller uttag.

De tre bästa instrumenten på Plus500's plattformar

Totalt sett finns drygt 2000 instrument att handla på de olika plattformar som står till buds hos Plus500. Mäklaren är en välkänd favorit för såväl valutor som aktier, råvaror, optioner och ETF'er. Här finns även populära kryptovalutor och index.
Vilka de bästa instrumenten är varierar förstås utifrån marknadsklimat, men även vad man själv är intresserad av. Viktigt är att alltid fatta egna beslut om vad man ska handla.

Följande är de tre instrument/instrumentkategorier Valutahandel anser vara lite extra lockande att trada hos Plus500 just nu:

+ Valutor: Plus500 är som nämndes mångas givna favoritplattform för handel med valutor. Här finns ett brett utbud med över 60 olika valutapar – såväl små som stora – samt riktigt snäva spreads. Trada klassiker som EUR/USD och GBP/USD, eller satsa på svenska valutapar som USD/SEK eller SEK/NOK.

+ Aktier: Är du intresserad av aktie-CFD'er erbjuder Plus500 riktigt många alternativ att välja bland. I utbudet finns aktie-CFD'er från hela världen – från de europeiska börserna till de i Asien, Oceanien, Sydafrika samt Nord- och Sydamerika.

+ Optioner och ETF'er: Instrument som inte finns hos alla mäklare utan oftast hittas hos väletablerade och framförallt välsorterade aktörer, såsom Plus500. Sajten lockar med ett riktigt bra sortiment av såväl optioner som ETF'er för dig som vill diversifiera din portfölj med den här typen av instrument.

Hur loggar jag in för trading genom Plus500?

Plus500 - startsidanInloggning för Plus500 WebTrader sker via startsidan hos Plus500. Knappen för inloggning finns längst upp till höger. För mobil handel loggar du in direkt i appen.

Vilka språk finns Plus500 plattformar på?

Plus500 är en internationell mäklare vars olika plattformar finns tillgängliga på flera olika språk – däribland engelska, tyska, spanska, franska, arabiska, svenska, norska, finska, danska, turkiska, kinesiska, ryska och portugisiska. Totalt sett finns 30 olika språk att välja bland.

Finns det någon manual för Plus500 plattformar?

Vi lyckas inte hitta någon skriftlig manual för vare sig WebTradern, desktopplattformen eller de olika mobilapparna. Däremot finns riktigt bra instruktionsfilmer att ta del av på Plus500's hemsida, för den som önskar en introduktion till hur man handlar innan man kommer igång. Testa online trading hos Plus500 du med!.
Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.