fbpx

Greger från Sundsvall

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 36 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
80% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Varje vecka så undersöker vi på Valutahandel en rad olika sajter inom trading på nätet. Idag har turen, eller oturen, kommit till kryptosajten Solid Invest – som flera svenskar provat.

Dessvärre så finns det ett flertal problem med kryptomäklaren, som fått oss från att avstå göra en djupgående recension. Sajten är helt enkelt inte seriös och stabil nog. Nedan kommer 8 anledningar att undvika Solid Invest för kryptotrading samt ett antal andra mångdubbelt bättre alternativ.

Ej licensierad kryptosajt

Licensering saknas helt för Solid Invest, vilket gör den till ett dåligt alternativ för dig som vill ha en seriös kryptomäklare. Som tur är så finns det många solidare alternativ på marknaden, både i form av valutamäklare med krypto trading (som StormGain) med CySEC licens eller rena kryptomäklare såsom Binance med Malta licens eller CEX med både EU, UK och USA licens.

Tips! Kolla in denna mäklaren istället

Vi vill göra dig uppmärksam att har fått ett relativt lågt betyg. Det finns därför andra mäklare som vi tror kan passa dig bättre än denna. Missa inte att kolla in detta mer fördelaktiga alternativ istället:
›› Skilling har fått betyget 9.56 av 10 och klassad som en av de bästa plattformarna för svenskar.

Skilling är ett seriöst bolag grundat av erfarna skandinaver. De stödjer svenska BankID för registrering, är licensierade i EU & erbjuder 3 olika handelsplattformar. De är helt enkelt vår personliga favorit. Du kan registrera dig direkt hos dem här.

Har du några frågor så tveka inte att kontakta oss direkt via vår Livechat här eller skicka ett mail här.
Hos Skilling: 80% av retail kunder förlorar pengar.

Saknar företagsuppgifter

När man stoppar in sina pengar någonstans i investerings- eller spekulationssyfte så är det av högsta intresse att veta vilka som står bakom sajten. Företagsuppgifter för vem som står bakom kryptosajter är viktigt för att kunna lita på bolag. Ifall det inte finns någon licens så är det givetvis svårt att se vem som ligger bakom bolaget, vilket för att vi rekommenderar att strunta i Solid Invest.

Solid, eller inte?

Ifall bolag behöver skriva in faktorer för att ge förtroende, såsom “Solid“, i bolagsnamnet – så är ofta bara det en varningsflagga. Det låter som de försöker vara något de inte är. Solid + Invest = Sant? Troligen inte. Varför har de då inget någon licens, vilket är ett krav för alla valutamäklare som ska synas för kunder i Sverige och resten av EU?

Använder .co istället för .com

En internationell sajt som använder .co istället för .com ger sällan ett bra första intryck. Ifall de snålar in på domännamnet (troligen reg-free eller gratis) istället för att köpa det bästa namnet, så är de kanske inte så seriösa med annat heller? Många kanske inte känner till att .co är ändelsen för Colombia, precis som vi har .se i Sverige. Så en trading sajt från Colombia som är “solid” och “gedigen” trots att de saknar licens? Vi är inte helt övertygade.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Spännande valuta- och krypto-trading med CFD'er från en Skandinavisk aktör som låter dig analysera din portfölj i detalj, med rak återkoppling. Prova Skilling idag!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Begränsad support: Långsam och fåordiga svar

När man försöker fråga om något och inte får svar på några timmar, så blir man beskriven på en sajt inom denna branschen. Medan föregångare som Skilling eller eToro som svarar inom 1 minut på live chatt, eller Stormgain inom 5 minuter på e-post, så är man glad ifall ens något svar kommer inom 12 timmar från Solid Invest. Ingen höjdare alltså.

Tjänster från Solid Invest

Oklara tjänster: Investeringar, strategier och bitcoin duplicering?

Tjänsterna från Solid Invest tycks inkludera transaktioner i Bitcoin, Ethereum och andra kryptovaluta, tillsammans kryptoväxling. Med Solid Invest är inte direkt tydliga med exakt vad som går att handla.

Det enda som noteras är att några av de allra vanligaste kryptovalutorna såsom Bitcoin, Ethereum, Litecoin och Ripple finns tillgängligt. Men hur de kan erbjuda strategier för kryptotrading utan licens, det är lite oklart. Samma sak så undrar vi vad bitcoin duplicering innebär och vad Solid Invest verkligen sysslar men. För det känns som hela sajten och dess BitCoin erbjudande är en bluff när man börjar undersöka den närmare.

Taskiga regler för inaktiva kunder

Ifall du inte använder kontot flitigt eller glömmer bort att logga in på några månader, så snor Solid Invest upp till 10% av kontobalansen varje månad. Även om vissa valutamäklare har lite halvtaskiga avgifter för inaktivitet, så brukar de träda in efter först 6-12 månader – inte efter blott 3 månader som det gör hos Solid Invest. “Ifall du inte har loggat in och handlat på de tre senaste månaderna, så kommer ditt konto få en reducering på 10% varje kommande månad”. Inte direkt lockande erbjudande från Solid Invest om man säger så..

Betyg: 9.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: Letar du efter schyssta regler istället? Prova å StormGain idag!

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.


Ändå: Bäst i klassen – enligt dem själv

Enligt oss så är StormGain och Binance de två bästa sajten för kryptotrading, tillsammans med Coinbase. Alternativen är CFD-mäklare inom valutahandel som även har ett kryptoutbud, såsom Skilling eller Capital. Det är vad våra kryptotrading experter anses om marknadens främsta, men själv så tycker givetvis Solid Invest att de är bäst i klassen. Vi har inte riktigt förstått varför, men låter dig som letar efter en ny kryptomäklare avgöra.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.