fbpx

Frida från Haninge

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 26 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Republikens president träffar ECB:s tidigare president i förra veckan. Efter otvetydiga samtal mellan de tidigare koalitionspartierna, vädjade president Mattarella till alla parter att ge stöd till en “högprofilerad regering”. Presidenten förklarade att ett tidigt allmänt val inte är en lönsam lösning eftersom det skulle lämna Italien utan en fullt fungerande regering i flera månader i ett sammanhang som kräver snabba åtgärder för att hantera hälsosituationen och återhämtningsplanen. Presidenten är dem som kom att ge mandat att bilda en ny regering till Draghi i förra veckan. Idag kom också beskedet att Mario Draghi tillåts bilda regering och blir Italiens nya premiärminister, efter stöd från både Five Star Movement (MS5) och även mitten-höger partiet DP (Democratic Party).

Men vad kommer ske med Euron under Drahi? “Super Mario”, det populära smeknamnet för Mario Draghi, används flitigt i medier som hyllar Draghi som mannen som räddade Euron. Han kallas det sista hoppet bland lite mer pessimistiska tidningar som är belägna i Storbritannien.

Följ med och se vår analys om valutahandel, politik, köp av stadsobligationer och prisstegringar från Erik Forsell nedan.
Eurosedlar som bildar ett mönster & en kurs nedåt

Stort parlamentariskt stöd

Ett tidigt allmänt valsscenario är fortfarande möjligt om inte Draghi skulle hitta tillräckligt stöd från de politiska partierna. Idag så vann centrum-höger koalitionen, ledd av de euroskeptiska partierna i Lega och FdI, men Draghi fick slutligen stöd av Five Star Movement också.

Men enligt de flesta ledande kommentatorer, så kommer den stora majoriteten av parlamentsledamöterna stödja den tidigare koalitionsregeringen och även en stor del av oppositionen, inklusive Forza Italia och de små centristiska partierna (La Legas hållning är ännu oklar), kommer sannolikt att stödja Mr Draghis försök. Det faktiska stödet från de politiska partierna för Draghis regeringsåtgärd återstår att verifiera. Men en Draghi-ledd regering med ett tydligt mandat och en bred majoritet kommer sannolikt att ses av investerare och europeiska partner som det mest trovärdiga alternativet för att möta Italiens politiska utmaningar inklusive potentiella strukturreformer och utnyttja återhämtningsplanen på bästa sätt. Läs vår tidigare artikel med en historisk analys av Italien och EU för att få en ytterligare bakgrund.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Prova en av Sveriges populäraste valutamäklare. De har BankID och svenska betalmetoder såsom Swish. Registrera dig hos Skilling idag!

Riskvarning: 82% av retail kunder förlorar pengar.


Makro: Fokusera på ECB:s återhämtningsfond

Ur ett makroperspektiv är fokus fortfarande på effekterna av utbetalningar från EU:s återhämtningsfond. Vi antar att utbetalningar av bidrag till Italien uppgår till ½% av BNP i år och 1% 2022 (med totalt 4,9% av BNP i bidrag fram till 2026). Återhämtningen och motståndskraft planer, som beskriver de projekt som länderna tänker spendera medlen på, måste skickas till Bryssel i april.

Risken är att en försening kan innebära en senare utbetalning, inte minst eftersom den nuvarande politiska spänningen också orsakades av diskussioner om hur man spendera pengarna. Vi kommer noga att följa hur dessa diskussioner utvecklas nu, som sådan förseningen kan leda till en svagare BNP-tillväxt än antagen under andra halvåret 2021, allt annat lika.

Italiens BNP sjönk med 2% kv / kv under fjärde kvartalet 2020 och lämnade BNP-nivån 6,6% under nivån före kovid i Q4 2019 (och nära Q4 1999). Vi tror att ECB fortsätter att stå redo att öka inköpen av italienska statsobligationer i händelse av betydande spread utvidgning.

Om de italienska spreadarna förblir begränsade är det att betrakta som politisk osäkerhet, och särskilt risken för snabba val, minskar, detta skulle göra ECB: s jobb lättare som vi tror det skulle syfta till att undvika intryck av att det motverkar prissättningen av politisk risk.

Priserstrategi: BTP-Bund-spridning mot 100bp

BTP:er har varit oroliga under den senaste tidens politiska osäkerhet som färska val har ansetts vara en svansrisk. Om Draghi finner nödvändigt stöd till leda regeringen, kommer BTP-Bund-spridningar sannolikt att fortsätta strama under 100bp. Om han finner inte tillräckligt stöd, oddsen för ett allmänt val kommer att öka meningsfullt, att trycka på spridningen bredare till ett 150-200 bp-intervall och platta BTP kurva. Vi ser begränsad spridning från billigare i BTP till andra periferimarknader.

Skilling aktiehandel utan kommission, hela februari, 2021

Aktier och krediter

En teknokratisk regering representerar det uppåtriktade scenariot. Vi förväntar oss potentiell volatilitet tills den politiska situationen klargörs och förväntar sig en potential rättelse vid tidiga val.

Minskad valrisk är en medelfristig positiv men taktisk värderingar är dyra. Den potentiella utnämningen av Mario Draghi som ledare för Italiens regering kan minska nackdelar för EU-kredit i 2H'21, enligt UBS. Som diskuterades i deras 2021 utsikterna är de kritiska faktorerna för spännande åtdragning i år:

1) En framgångsrik utrullning av vaccin; och 2) tillmötesgående penning- och finanspolitik. Italienska valet skulle vara en motvind för den senare, nämligen den potentiella EU-återvinningsfonden stimulans för den italienska ekonomin kan försenas till 2022. Därför avlägsnandet av valrisken bör begränsa storleken på taktisk spridning som utvidgas. Men UBS förbli orolig taktiskt att spreadarna vidgas för hårt inför:

1) Stigande amerikansk ränterisk; och

2) Nya COVID-19-varianter som påverkar EU: s ekonomi samtidigt med utgången av betalningsperioder för lån på 937 miljarder euro i EU-banken lån. I synnerhet är italienska banker utsatta med tanke på stora investerares övervikt och 10% av de italienska banklånen som har betalningsfrister löper ut i år.

UBS tror att IG- och HY-spridningar kommer att öka till 100bps (+ 9bps) och 400bps (+ 69bps) under de kommande tre månaderna. De föredrar 3-7 års obligationer, BB över BS och har hellre Storbritannien än Italien risk. Sugen på trading? Prova Skilling som har en februari kampanj med 0% courtage, 0% avgifter.

Fond för italienska statsobligationer

BlackRocks italienska statsobligation ETF har bokfört ett starkt inflöde då investerarnas förtroende återställdes i Italiens ledarskaps stabilitet och ekonomiska insyn. Enligt uppgifter från Ultumus såg iShares Italy Govt Bond UCITS ETF (IITB) på 1,4 miljarder dollar en ökning av tillgångarna under förvaltning (AUM) med 4,5%, tack vare inflöden på 90,7 miljoner dollar under veckan till 5 februari.

Detta följde på nyheterna om att den tidigare Europeiska centralbankens (ECB) president, Mario Draghi, gick med på att bli den italienska premiärministern, eftersom de största partierna i landets parlament båda mildrade sitt ursprungliga motstånd mot flytten.

Det återstår att se om de två anti-euro-partierna, League and Five Star Movement, kommer att föras in i Draghis nya regering. Men efter att ha blivit ombedd att bilda en regering förra onsdagen av president Sergio Mattarella, tror man att Draghi kan vara vid rodret före veckans slut.

På nyheterna minskade spreaden mellan italienska och tyska 10-åriga obligationsräntor med 0,94 procentenheter till den lägsta nivån sedan början av 2016. Italiens 10-åriga handel handlar med cirka 0,54%.

Förhoppningen är att efter att ha byggt upp sitt rykte som ECB:s president som ledde EU-blocket från den globala finansiella kraschen (GFC) 2008, kommer Draghi att vara rätt person att marschera Italien ur koronaviruspandemin och inspirera till en ekonomisk återhämtning.

Med en positiv prognos för Draghi-administrationen sa Gilles Moëc, chefsekonom vid AXA Investment Management, att han förväntar sig att den tidigare ECB-presidentens ledning kommer att ådra sig ”bra skulder” – den typ som finansierar framtida produktivitet och hållbarhet inom Italiens offentliga finanser.

Moëc tillade att Draghi i kampen mot sekulär stagnation också kunde se på att utnyttja EU: s återhämtnings- och motståndskraftsfacilitet samt ECB: s försäkring mot marknadspress.

Hur kan ett europeiskt centralbanks köpprogram se ut?

Mohammed Kazmi, portföljförvaltare för fast ränta vid UBP, tillade: ”Nyheten har inte bara potential att minska den politiska osäkerheten, som om han lyckas kommer den att upphöra med rädslan för tidiga val, men det ger också hopp för det framtida ledarskapet i Italien efter Draghis imponerande meritlista vid ECB.

“Marknader kan ta förtroende för Draghis tidigare handlingar, där han tydligt förstod marknadsdynamiken, vilket kommer att hjälpa till att hålla BTP-spreadarna kvar.”

Vart är Euron på väg?

Europa har hittills varit väldigt försiktiga med stimulanspaketet och inte urholkat värdet på valutan lika mycket som USD, där 20% av alla dollar som finns i världen har tryckts under de sista 12 månaderna. Idag så handlas EUR/USD runt 1.212, medan brittiska analytiker på Aberdeen Standard tror att Euron troligen kommer falla till 1.17 det närmaste månaderna. En stigande inflationsförväntningar kan sänka dollarn, medan tillväxtsförväntningar i Europa det närmaste året är avsevärt under USA's. Ifall EUR/USD faller under 1.21 så är 1.2005 den första stödnivån, följt utav 1.1952. Därefter ligger det tredje stödet på 1.1835. Motståndet ligger på 1.2339 i första hand. Den mest positiva analytikern är Brown Brothers Harriman som tror att EUR/USD kan nå 1.26 på en månads sikt. De näst mest positiva analytikerna är Dmitry Lukashov, Scotiabank och Nomura FX Research & Strategy som alla har 1.23 som målkurs på 1 månad.

Britter såsom Brad Alexander på Fx Large, Royal Bank of Scotland (RBC) och Barclays är alla negativa, med 1.1800 för de två förstnämnda respektive 1.19 för den sistnämnda som 1 månads riktkurs för EUR/USD. Riktkursen från TradingView är positiv både för dagsgrafen, timmesgrafen och veckografen i skrivande stund.

Bästa ställena att handla Euron på två sidor som finns på svenska: Skilling eller Capital. Båda har riskfria demokonton så du kan prova på för att känna dig för.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Handla EUR/USD med snläv spread och fantastiskt grlänssnitt. Prova Capital idag!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.