fbpx

Magnus från Eskilstuna

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 33 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
80% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Efter gårdagens tillståndsöversyn från CySEC så har FXGM hamnat i rejält blåsväder. Faktum är att FXCM inte längre kan erbjuda sina tjänster inom valutahandel och online trading till några nuvarande eller nya kunder inom EU.

Genom vår oberoende recension av FXGM så har vi hela tiden haft som varning: “Handla vad som helst, men INTE här“! Detta trots att ett flertal “besökare” klagat hos oss, över att vi har rekommenderat folk att undvika FXGM. Ifall det varit riktiga, nöjda kunder som klagat eller representanter eller konsulter från själva är fortfarande oklart.

Efter dagens avstängning så blir det dock avsevärt tydligare att FXGM bör undvikas, till varje pris. I denna post så kommer vi att förklara varför Depaho LTD och dotterbolag såsom FXGM och GTCM är på svarta listan, både av oss och utav Finansinspektionen som igår återkallade deras tillstånd. Här kommer Valutahandel.se gå igenom exakt vad som har hänt och vilka som är de bästa alternativ till FXGM efter att företaget förlorat sin EU-licens.

Vad är det som har hänt med FXGM?

I slutet av september 2020 så fick FXGM böter på 2 766 257 kr (270 000 EUR). Det är framför allt intressekonflikt, brist på korrekt organisering av bolaget och opassande orderutförande som CySEC klagat på. Som market maker ser vi avsevärt fler problem än med så kallade direktmäklare (STP). Inga varningar eller problem har delats ut till AvaTrade, Capital eller Skilling – som allt är av den typen.

Den europeiska tillsynsmyndigheten CySEC förklarar att det finns misstankar om Depahos påstådda brott mot ett flertal lagartiklar från EU's finanstillsyn, däribland:

Lagartikel 5.1: Bolaget verkar tillhandahålla investeringstjänster och aktiviteter för investeringsrådgivning, som en vanlig tjänst, utan att CySEC har beviljat godkännande för detta.

Lagartikel 22.1: Depahos LTD tycks inte följa reglerna alla gånger gällande villkoren för auktorisation, vilket fastställs i artikel 17.2 och 6.6 i lagen om organisatoriska krav.

Lagartikel 24.1: FXGM och dess systerbolag ser inte ut att arbeta med alla rimliga åtgärder för att identifiera, förhindra och hantera intressekonflikter mellan sig själv, inklusive dess chefer, anställda och agenter, eller någon person som direkt eller indirekt är kopplad till dem, eller deras kunder.

Lagartikel 25.1: Företaget tycks inte agera ärligt, rättvist och professionellt när de tillhandahåller investeringstjänster till kunder, i enlighet med sina kunders bästa.

Lagartikel 25.2.b: CySEC skriver att FXGM verkar inte förstå de finansiella instrument som det erbjuder eller rekommenderar. Samtidigt finns en brist på bedömning över instrument som i förenlighet med behoven hos kunderna. Ofta verkar FXGM erbjuda tjänster och instrument som inte är i kundens intresse.

Lagartikel 25.3.a: Av allt att bedöma så ger inte FXGM information, inklusive marknadsföringskommunikation, till sina kunder eller potentiella kunder som är rättvis eller tydlig. Den verkar snarast vara vilseledande, vilket är ett allvarligt brott.

Lagartikel 25.4.a och 25.5: Dessutom så verkar gruppen inte ge lämplig information till kunder eller potentiella kunder i god tid. Det har också varit ett flertal problem med riskvarningar och brist på förklaringar om potentiella risker till kunder.

Lagartikel 25.6.1: Personerna på FXGM som ger information om finansiella instrument, investeringar och tjänster, till kunder för bolagets räkning, har av allt att bedöma inte tillräckligt kunskap, förståelse eller kompetens för att fullfölja deras skyldigheter under lag 25 och 26.

Lagartikel 26.3.a: Det ges intryck av att FXGM aldrig frågar något om sina kunders kunskap eller erfarenhet, för att kunna bedöma om en viss investeringstjänst eller produkt är lämplig för kunden.

Lagartikel 36.10: Både Depaho och FXGM har struntat i att ge något skriftligt meddelande om ändringar av relevant information för gruppens filial i Spanien, som ligger strax utanför Malaga.

Som ett resultat av bland annat ovanstående misstänkta brott, så har varumärkena FXGM, Depaho, GTCM och TradeApp.com förlorat sin EU-licens.

Dock så har FXCM fortfarande kvar sin Sydafrikanska licens från FSP med auktorisations nummer 47709. Detta hjälper dock inte dig som vill tradea från Europa.

Tillkännagivandet från FXGM att man snabbt kommer att betala ut pengar till kunder som numera inte kan handla hos dem och att de gör allt i sin makt för att få tillbaka licensen, är åtminstone betryggande. Letar Du efter en ny & mer seriös valutamäklare? Prova då svenska Skilling istället. De är transparenta, följer reglerna och gör allt väldigt enkelt, tydligt och säkert för dig som kund. Prova med ett riskfritt Skilling demokonto idag!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Aldrig provat trading online? Upptäck då Skilling, med ett demokonto idag!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Tre galet mycket bättre alternativ för trading

Ifall du tidigare har använt någon av ovanstående varumärken (t. ex GTCM eller FXGM), så är det dags att ta ut pengarna. Det är otroligt mycket tryggare och bättre tradingvillkor genom dessa tre sajter:
Skilling: En av Skandinaviens mest transparenta trading bolag gör det lätt att se hur allt fungerar och det går blixtsnabbt att komma igång, med demokonto eller riktiga pengar. Upptäck själv Skilling!
Capital: Marknadens största utbud återfinns hos den internationella giganten, som har flexibel hävstång och ett mästerligt utbud. Prova själv på Capital idag!
eToro: Ifall du helst vill ta det lite lugnt och ändå ha möjlighet att tjäna pengar, så kan kopieringstrading kanske vara något för dig? Du kan själv välja vilken typ av instrument, vilken risknivå och vilka specifika personer som du följer. Med några knapptryckningar så kan du handla precis som dem. Testa själv eToro, utan kostnad!


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Gör din trading lite enklare. Följ proffsen, som du själv väljer ut. Testa eToro idag, för både krypto, aktier och valutahandel

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Finansinspektionens & CySECs logotyper

Hur har Finansinspektionen återkallat tillståndet för FXGM?

Cyperns tillsynsmyndighet, CySEC, har dragit tillbaka tillståndet för FXGM samt moderbolaget Depaho Ltd. FXGM jobbar för närvarande på att göra drastiska förändringar för att tillgodose EU's krav. Efter beslutet från CySEC så tillåts företagsgruppen inte utföra några tjänster relaterat till investeringar för kunder. Det går inte heller att handla på FXGM eftersom tillståndet återkallats.

Depaho Ltd har för några år sedan anmält att de bedriver gränsöverskridande valutahandel och investeringstjänster till kunder över hela Sverige. Men när någon tappar sitt tillstånd från EU, så innebär det att bolaget inte längre får bedriva någon form av verksamhet till konsumenter, åtminstone tills alla problem är åtgärdade. Det som har hänt att är Finansinspektionen tvingats dra tillbaka tillståndet för FXGM. Under nästa rubrik så återfinns mer fakta från bolaget själv och hur du kan kontakta deras kundtjänst för att ta ut dina pengar.

FXGM varningsmeddelande på svenska

Vad säger Depaho själva?

På gruppens webbplats finns följande att läsa:

“Avstängning av tjänster tills vidare”, lyder rubriken.
Givetvis så försöker bolaget tona ner problemen med licensieringen, men de är ändå tydliga över vad som gäller:

Depaho Ltd genomgår för närvarande en granskning gällande regleringen och inför en uppsättning förbättringar som krävs av vår myndighet. (CySEC, Valutahandel's anmärkning).

Medan vi implementerar ovanstående, så bör det vänligen noteras att vi inte kommer att tillhandahålla nya investeringstjänster och/eller ingå några affärstransaktioner med någon person, eller acceptera någon ny kund.

Vi arbetar för närvarande strikt i linje med direktiven från vår tillsynsmyndighet och våra befintliga kunders instruktioner om avslut av transaktioner, finansiella instrument och pengar som kan hänföras till dem.

Kontakta kundtjänst eller mäklaravdelningen på +357 22300542 för att få hjälp. Valutahandel.se lägger till: Det går även att få hjälp genom e-post ifall du kontaktar bolaget på: [email protected] eller [email protected] Snabbast svar erhålles dock genom telefonnumret ovan.

Kan man stänga positioner hos FXGM?

Ja, det är möjligt att avsluta dina pågående transaktioner, men du kan inte gå in i några nya transaktioner. Det enda som bolaget rekommenderas göra för närvarande är att börja följa reglerna som har brutits förut och återbetala kunder som önskar det.

Vilka organisationer skyddar konsumenter inom trading?

Konsumentskydd diskuteras på FI (Finansinspektionen). Men ifall du har drabbats av investeringsbedrägeri kan Polisen vara det bästa stället att vända sig till. Dessutom går det att få mer information från “Ditt Europa” som ger EU-medborgare tips och råd om investeringsprodukter.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.