fbpx

Frida från Umeå

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 22 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
82% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
ECN-mäklare med låg spread och snabba avslut
Klicka för större bilder

En framstående ECN-mäklare med samma transparens för individuella traders, som för institutionella proffshandlare, 20+ likviditetsleverantörer, en konstant fyllnadsgrad av ordrar på 90% eller mer samt en algoritmisk tradingstruktur med låg latens som garanterar några av marknadens snabbaste exekveringar. Global Primes vision grundar sig i att vara en A-book onlinemäklare vars egna ekonomiska intressen aldrig hamnar i konflikt med sajtens registrerade traders. Global Prime är skapad av traders, för traders med ambitionen att möjliggöra handel närsomhelst, varsomhelst och hursomhelst - med vilka finansiella produkter du än önskar.

Global Prime

Global Prime logo

Totalt betyg

9/10

Betyg-detaljer

9
9
10
10
7
9
10

 • Min. insättning

  $200

 • Plattformar

  1

 • Grundat

  2011

 • Licenser

  2

 • Land

  Australien

 • Råvaror/Krypto

  Ja, Ja

 • Aktiehandel

  Nej

 • Svenskt språk

  Nej

 • Support

  Ja, 24/5

 • Valuta insättning

  USD EUR GBP AUD

 
År 2011 ombads två av dåvarande Global Primes främsta traders att ta plats i ledningen med uppdraget att utveckla plattformen till det den är idag - en av marknadens mest framåttänkande, innovativa och transparenta ECN-mäklare. Knappt tio år senare har de två medgrundarna Elan Bension och Jeremy Kinstlinger tagit Global Prime till helt nya nivåer, med en genomsnittlig tradingvolym på över 30 miljarder AUD per månad och tiotusentals användare världen över. Sajten ägs och drivs av det australiensiska företaget Global Prime Pty Ltd och det Vanuatu-registrerade Gleneagle Securities Pty Ltd, vilka är reglerade och står under tillsyn av Australian Securities & Investment Commission (ASIC) respektive Vanuatu Financial Services Commission (VFSC). Någon EU-licens finns inte, men med många andra fördelar som väger upp blir helhetsbetyget ändå mycket bra.

Global Primes vision är tydlig; att minska klyftorna mellan privata och professionella handlare, i syfte att göra högkvalitativ, prisvärd trading tillgängligt för alla. Sajten erbjuder CFD-handel med närmare ett 50-tal valutor, utvalda råvaror som olja och guld, 10 av de största globala indexen och ett antal populära kryptovalutor. Det generösa antalet likviditetsleverantörer och samarbete med 3 egna prime brokers garanterar rekordsnabba och bästa möjliga orderfyllningar oavsett volym. Sajten är tydlig och lättnavigerad och den alltid lika populära handelsplattformen MT4 möjliggör högteknologisk, modern och intuitiv onlinetrading på alla nivåer. Öppna ett ECN-kontohos Global Prime och börja investera eller spekulera i valutor, råvaror, index eller krypto med CFD'er redan idag!
 
Global Prime erbjuder en standardhävstång på 1:100 med marginalkrav på 1%, men möjlighet finns också att efter individuell bedömning öka upp till 1:200 med ett marginalkrav på 0,5% (endast professionella konton). För cross currency pairs med TRY eller HKD ligger marginalkravet istället på 5%, men hävstången är densamma. I egenskap av en pålitlig ECN-mäklare, har Global Prime valt att lägga sin maximala hävstång på en något lägre nivå i syfte att hjälpa traders till ett mer balanserat risktagande.
 
Transparens är ledordet efter vilket Global Prime arbetar - inte minst när det kommer till avgifter och kostnader. Sajten debiterar inga avgifter för vare sig insättningar eller uttag - oberoende av om du har ett ECN-traderkonto för privata handlare eller ett professionellt konto för institutionella investerare. Lägsta insättning är $200, med förmånliga swapavgifter, låga kommissioner samt en genomsnittlig spread för majors på 0,0-0,7 pips, 0,0-1,1 pips för mindre valutapar, 0,4 pips och uppåt för index, från 0,5 pips för råvaror och 0,12 pips som lägst för kryptovalutor.

Efter varje genomförd trade erhåller du ett tradingkvitto med full redovisning av ordern, inklusive exekveringstid och vilken likviditetsleverantör som fyllde positionen. Global Prime erbjuder enbart rörliga spreads, vilka vidarebefordras direkt från likviditetsleverantören till Global Primes traders - helt utan påslag.
 


 
+ Seriös ECN-mäklare,  non-dealing desk d v s ingen risk för intressekonflikt
+ Specificerade tradingkvitton ger bra transparens
+ Mycket proffsig support - snabba och hjälpsamma svar
+ Erbjuder FIX API för professionella användare
+ Scalping och hedging är tillåtet
+ Rekordsnabba exekveringar från 0,1 ms och snäva spreads
+ Bra utbildningsmaterial av hög kvalitet
 
- Utbudet kunde ha varit större
- Hemsidan är i dagsläget inte tillgänglig på svenska, men det ska eventuellt vara på gång
- Ej EU-reglerad

- Swap-fritt konto ej möjligt
 
Hos Global Prime sker all trading via desktop-, webb- eller mobilplattformen för MetaTrader 4. Desktopversionen finns att ladda ned på hemsidan, medan webbplattformen och den smidiga mobilappen för iOS respektive Android tillåter flexibel handel var du än är. MetaTrader 4 är världens mest använda och tekniskt avancerade plattform för online trading, med ett flertal olika tidsenheter, mängder av analysverktyg, anpassningsbara grafer och diagram, innovativ autotrading och mycket mer.

 
Engelsktalande telefonsupport finns tillgänglig söndag-fredag kl 22:00-22:00 GMT. För teknisk support och frågor om utbud, plattform eller dylikt kan man också maila eller använda livechatten på hemsidan. Mailfunktionen är mycket hjälpsam med hänvisningar till olika avdelningar beroende på ärendets karaktär, och i livechatten får man proffsiga och trevliga svar nästan omedelbart. Livechatten är öppen 24/5. 
 
Global Prime är licenserade enligt nedanstående jurisdiktion(er). Dock verkar det som licens inom EU saknas, vilket kan tyda på att bolaget inte behöver följa lika strikta kundfrämjande processer och/eller på vissa sätt ökar risken för dig som kund.

Licens i Australien: Ja, Global Prime Pty Ltd (385620)
Annan Licens: Ja, Global Prime FX (40256)
 
 

Erbjuder Global Prime demokonto?

Ja. Hos Global Prime kan du testa såväl plattformen, som dina egna färdigheter med ett kostnadsfritt och riskfritt demokonto. Registreringen tar endast någon minut, och sedan är det fritt fram att köra igång.

Vilka insättningsmetoder stöds av Global Prime?

Depositioner till ditt tradingkonto kan göras med konto- och eller kreditkort, banköverföring samt ett flertal digitala betallösningar såsom DragonPay, Neteller, B-Pay m fl. Insättningar kan göras i USD, AUD, EUR, GBP, SGD och CAD. Observera att Global Prime inte tar ut några depositionsavgifter, men betaltjänsten du väljer kan eventuellt ha egna påslag. 

Passar Global Prime även för nybörjare?

Absolut. Hemsidan är användarvänlig, lätt att förstå och med utmärkt utbildningsmaterial för att hjälpa även oerfarna traders att avancera och komma igång med valutahandel och annan online trading. Vill du finns även möjligheten att ha kvar ditt demokonto parallellt med ditt ECN-konto. På så sätt kan du experimentera och testa dig fram utan risk på demokontot, och samtidigt köra skarpt läge på ditt handelskonto.

Vad innebär det att Global Prime är en ”A-book broker”?

ECN- och STP-mäklare är alltid s k A-book brokers, alternativt en hybrid mellan A-book och motsvarigheten B-book. Benämningen A-book innebär kort förklarat att Global Prime alltid skickar ordrar direkt till sina likviditetsleverantörer med uppgiften att fylla positionerna, snarare än att sjäva agera en likviditetsgarant som annars är typiskt för market makers. A-book brokers garanterar att ingen ekonomisk intressekonflikt föreligger mellan mäklaren och användarna.
Bolaget bakom Global Prime har tidigare hetat eller kallas ibland fortfarande för Global Prime Pty Limited, Global Prime FX (Gleneagle Securities Pty Ltd)
Inga nyheter om Global Prime tillgängliga.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.