fbpx

Christian från Gävle

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 5 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Nya kryptovalutor, handel med krypto, DeFi och stablecoins har blivit allt mer populärt under 2021. Ordet NFT (Non Fungible Token) har kommit in i ordlistan för Collins Dictionary som “årets ord” och kryptovalutor håller på att gå mainstream. Men var ska man hänga om man vill skaffa rätt kontakter, gå på många kryptoevents och få rejält med inspiration? Nedan listas 15 städer att hålla extra koll på framöver.

En del av tjusningen med digitala valutor är att de är platsoberoende. Transaktioner kan skötas närsomhelst, från varsomhelst i världen – oberoende av tredje part, regleringar och snåla öppettider. Vill du maximera dina förutsättningar till bra affärer, utöka dina kunskaper och socialisera med likasinnade är dock vissa platser i världen bättre än andra. Vi talar om städer som kommit ett snäpp längre än andra i hela adaptionen av kryptovalutor, och som därför bjuder på extra bra förutsättningar för de som är intresserade av virtuella investeringar och trading.

Nyfiken på vilka de är och varför just dessa städer är extra attraktiva för personer med intresse i krypto? Hela listan kommer här nedan.

Världens hetaste städer för kryptofolk

Städerna är listade i bokstavsordning och helt utan inbördes rangordning.

Amsterdam, Nederländerna

Nederländernas huvudstad har på senare år blivit en av Europas mest kryptovänliga städer. Amsterdam är bland annat hem för mining-företaget Bitfury samt det europeiska högkvarteret för betaltjänsten Bitpay. Utöver detta anordnas årligen ett flertal stora events och mässor i staden – däribland Blockchain Conference Amsterdam samt Bitcoin Foundation Summit – och ett fyrtiotal kryptorelaterade startups finns registrerade i stan. Det faktum att många butiker och serviceställen accepterar krypto som betalmedel samt att det finns ett flertal ATM's för krypto runtom i stan, vittnar också om vilken kryptovänlig stad Amsterdam är.

Berlin, Tyskland

Superhippa Berlin är ännu en europeisk hotspot för allt som rör kryptovalutor. I staden finns inte mindre än 180 verksamheter inom krypto och blockchain registrerade – såväl startups som väletablerade storbolag och till och med forskningsinstitut med specialitet på ämnet. Här äger också flera årligt återkommande events rum, som Berlin Blockchain Week, Blockchain Nights, Blockchain for Science Conference och Blockchain Meetups Berlin.

Hongkong, Kina

Fastlands-Kina må ha dragit åt svångremmen rejält när det kommer till krypto – men i Hongkong blomstrar marknaden desto mer. Denna asiatiska mångmiljonstad är en metropol för såväl traditionella finansiella verksamheter, som exchanges och holdingbolag som är inriktade på kryptovalutor. Bland annat har bjässar som Crypto.com, Binance och CEX.io sina respektive säten i Hongkong.

Bli kund hos CEX.io här!

Betyg: 9.43/10
Minsta insättning: 200 kr
Beskrivning: Den bästa crypto exchangen för att växla, handla eller trada Bitcoin som du kan lita på!

Riskvarning: Som vanligt ska man aldrig riskera pengar man inte har råd att förlora.


Kiev, Ukraina

Ukraina och huvudstaden Kiev är på stark frammarsch vad gäller krypto och har siktet inställt på att bli Europas krypto-huvudstad nummer ett. Trading med Bitcoin och andra kryptovalutor har i flera år ökat allt mer i popularitet och marknaden har blivit betydligt mer mainstream än tidigare. Med dessa framgångar i ryggen siktar nu regeringen på att förbättra förutsättningarna ytterligare (och att bättra på landets image på köpet) genom att godkänna en lag som både reglerar och legaliserar Bitcoin som betalmedel. Målet är att inom några år bli en av världens främsta jurisdiktioner för kryptoföretag.

Lissabon, Portugal

En solsäker stad full av digitala nomader och på senare år även kryptoentusiaster. Portugals huvudstad Lissabon är på god väg att göra Berlin sällskap som ett av Europas självklara centrum för kryptovalutor. Landet är hem för många expats och investerare i krypto, vilka många lockas av de mycket förmånliga skatteregler som utlänningar med vissa kvalifikationer kan få turen att omfattas av. I takt med att allt fler kryptohandlare hittat till staden har fler och fler events, konferenser och andra sociala tillställningar kopplade till krypto börjat dyka upp. Bland annat hölls nyligen en av Solanas största konferenser någonsin i staden, direkt efter WebSummit som är Europas största techkonferens och drar till sig många extra kryptoevents. Varje fråga går så kan man normalt närvara på Crypto Fridays at The Block, som tycks bli allt mer populär för varje vecka som går.

Ljubljana, Slovenien

Trots en blygsam invånarskara på knappt 290 000 människor ligger Sloveniens huvudstad Ljubljana i täten när det kommer till kryptovalutor. Staden var bland annat hemvist för den framgångsrika exchangesajten Bitstamp innan kontoret flyttades. Här finns också BTC City – en av Europas största shoppinggallerior som förutom hundratals butiker, restauranger och caféer (av vilka många accepterar digital valuta som betalmedel) också erbjuder ett flertal ATM's för krypto. I hela staden uppges ett tiotal sådana ATM's finnas tillgängliga.

London, Storbritannien

Europas kanske främsta finansiella epicentrum ligger även långt fram med adaptionen av virtuella valutor. Flera krytpto-exchanges har grundats här – däribland Coinfloor (numera Coincorner) som sägs vara den första någonsin – och många tech- och finansbolag verksamma inom krypto finns i staden. Shopping och uttag är smidigt och lättillgängligt för den med en BTC-plånbok. Ett femtiotal butiker accepterar krypto som betalmedel och runt om i stan finns lika många uttagsautomater. Sugen på ett event eller två? I London arrangeras årligen ett flertal olika happenings och konferenser för alla med intresse i krypto.

Miami, USA

Soliga Miami är förmodligen kryptobranschens största centrum. Inte bara i USA utan globalt. Stadens borgmästare med administration jobbar flitigt för att skapa en attraktiv miljö för kryptoentreprenörer och lockar löpande allt fler investerare och kryptoföretagare. Stora events och kryptokonferenser anordnas årligen – av vilka Miami Bitcoin Conference är en av de största och äldsta i hela industrin. För uttag och shopping finns över 650 ATM's och dussintals butiker som accepterar krypto.

New York, USA

New York är med sina många krypto-ATM's, butiker och serviceställen som accepterar virtuell valuta, berömda Bitcoin Store och CryptoART en given hotspot för kryptotraders och investerare. Stora kryptoföretag som CoinDesk, CoinTelegrapgh och Decrypt har sin hemvist på Manhattan och varje år hålls ett av industrins största events för blockchainteknologi och krypto – Consensus.

San Fransisco, USA

Som USA's tech-huvudstad nummer 1 har San Fransisco en given plats på listan. Till skillnad från Miami och New York har staden en relativt liten befolkning på knappt 900 000 invånare – men är likväl extremt framåt i sin adaption av virtuella valutor ute i samhället. Närmare 450 butiker, restauranger och caféer accepterar Bitcoin och över hundra uttagsautomater finns till förfogande. Att staden erbjuder en synnerligen kryptovänlig miljö med många likasinnade är också tydligt då stora tradingplattformar som Kraken och Coinbase är baserade här.

Kryptotrading på svenska? Registrera dig hos Skilling du med.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. Upptäck en svensk valuta- och kryptomäklare som har BankID. Testa Skilling nu!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Singapore, Singapore

Singapore har som uttalat mål att bli ett av världens främsta nation för kryptorelaterade affärer. Landets regering säger sig vilja fördjupa sina kunskaper i blockchainteknologi, handel med kryptovalutor samt smarta kontrakt för att på bästa sätt kunna förbereda sig för vad man kallar “Web 3.0 World”. Till skillnad från Kina vill Singapore satsa på reglering av krypto snarare än förbud och avstånd, eftersom man anser att adaption är nödvändigt för att inte framgent riskera ekonomiska nedgångar. En spännande utveckling är sannolikt att vänta.

Sliema, Malta

Malta har kommit att bli en nyckelspelare när det kommer till europeisk reglering av kryptovalutor, såväl som en attraktiv plats för investerare och traders. Vill du åka till Malta och residera i öns mest kryptovänliga stad är det Sliema du ska sikta in dig på. Här finns flera handlare som accepterar betalningar med BTC och för inte så länge sedan levererades öns första kryptoanpassade ATM hit. Många likasinnade på plats skapar en perfekt miljö för att knyta kontakter och få inspiration.

Tel Aviv, Israel

Israles huvudstad tillika en av Centralasiens viktigaste finansiella centrum är en av regionens främsta platser för den som vill kunna shoppa med krypto och/eller starta företag i branschen. Flera spännande startups inom blockchain har poppat upp de senaste åren och runt om i staden finns närmare 20 butiker där olika tokens kan användas samt ett knappt tiotal uttagsmaskiner.

Tokyo, Japan

Japan var ett av de första länderna i världen att erkänna kryptovalutor som legala tillgångar av riktigt värde. Landet har i flera år varit en pionjär gällande öppenheten och acceptansen av krypto, och har varit hem för stora plattformar som bitFlyer, Liquid, Binance och Coincheck. Några krypto-ATM's finns ännu inte tillgängliga, men ett antal butiker ska acceptera ETH och andra coins som betalmedel. Under 2022 kommer Tokyo stå värd för TEAMZ Blockchain Summit och Blockchain and Internet of Things Conference.

Vancouver, Kanada

Vancouver lockar med storslagen natur, het citypuls, grym skidåkning och – en riktigt kryptovänlig miljö. Kanada är generellt ett mycket kryptovänligt land, där stora framsteg gjorts för att hitta sätt att reglera kryptovalutor och göra dem mainstream. I stan finns ett flertal uttagsautomater för digitala valutor samt ett femtiotal handlare där krypto är gångbart som betalmedel.

Någon vi har missat?
Ovanstående femton städer kan tack vare den kryptovänliga miljö de erbjuder och sitt innovativa förhållningssätt anses vara extra attraktiva för dig som gillar digitala valutor. Med hela kryptomarknaden på stark frammarsch är de emellertid långt ifrån ensamma. Flera spännande bubblare som El Zonte i El Salvador och hela Venezuela som nation. Kanske sitter du på ytterligare en hotspot vi borde lägga till?


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Marknadens bästa sajt för att köpa och äga kryptovalutor. Testa eToro nu!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.