fbpx

Per från Lund

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 30 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Valutahandel har blivit den nya marknadsplatsen för investerare som vill dra nytta av kraftiga prisrörelser, efter att centralbankernas aggressiva svar på Covid-19 berövat dem möjligheter på obligationsmarknaderna. Många online traders byter till mobil valutahandel när obligationsmarknaderna ger nollränta och inte har så mycket att ge.

Sänkta räntor: Svårt att få avkastning

Räntorna på statsobligationer har sjunkit till rekordlåga nivåer i år, vilket återspeglas i stigande priser efter att centralbankerna i mars flyttade snabbt för att sänka räntorna och starta obligationsprogram för att motverka de ekonomiska effekterna av Coronavirus. Investerare möter nu inte bara utsikterna till nästan noll eller negativ avkastning från den säkraste skulden utan också en kollaps i volatiliteten som har frustrerat kortsiktiga satsningar. Kanske är det dags att titta på andra alternativ?

Index trading med 5 skärmar

Valutamarknaden fortsätter erbjuda möjligheter

Men medan obligationsmarknaderna rör sig i sidled förblir valutamarknaderna volatila. Även efter den mest intensiva fasen av Covid-19-krisen är volatiliteten långt över nivåerna för 12 månader sedan, baserat på breda mått på prisrörelser som JPMorgan Global FX Volatility Index.

Sterling har varit ett utmärkt exempel och förlorade 4 procent av sitt värde förra veckan efter att Brexit-rädslan kom tillbaka. Storbritanniens ränta var i stort sett stabil och även index traders kände morgonluft.Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla både aktieindex och valuta genom CFD'er hos Skilling. Prova nu!

Riskvarning: 89% av retail kunder förlorar pengar.


I denna lågavkastande värld kommer FX att bli viktigare och obligationsförvaltare måste gå in och handla valutor mer för att generera avkastning“, säger Jack McIntyre, en portföljförvaltare vid den globala räntefonden för Brandywine Global, en Philadelphia-baserad tillgång. chef.

Obligationsmarknaderna började smälta på höjden av rädslan över pandemin i mars, eftersom till och med den säkraste statsskulden gav upphov till en försäljning. Centralbankernas drastiska åtgärder återställde ordningen men fick också investerare att satsa på att beslutsfattare skulle försöka kontrollera obligationspriserna i många år framöver.

Amerikanska obligationer

Volatiliteten på den amerikanska obligationsmarknaden är rekordlåg

ICE BofA Move-indexet, som spårar den förväntade volatiliteten på den amerikanska finansmarknaden, har svängt nära rekordlåg sedan maj, efter att ha stigit till sin högsta nivå på mer än ett decennium i mars.

Sedan dess har valutor blivit en tryckventil för makroekonomiska justeringar, säger investerare, liksom huvudmarknaden för handel med politiska händelser – två utan 50+ viktiga faktorer som påverkar valutakurser. För er som vill handla volatila valutapar, gå hit. För alla som föredrar enkel och mer stabil valutahandel, så finns många andra alternativ.

Dollarindexet (DXY) har tappat mer än 6 procent sedan början av april, och sjönk stadigt när förtroendet återvände till det globala finansiella systemet och investerare smälte inverkan av lägre räntor i USA samt drabbade ekonomin från Covid-19. Under den tiden har den tioåriga amerikanska statsräntan inte avvikit långt från den nuvarande nivån på knappt 0,7 procent.

Som ett resultat har de så kallade obligationsvakterna – investerare som skulle straffa fria utgiftsregeringar genom att satsa mot sin skuld – istället vänt sin eldkraft på valutamarknaderna.
Nomuera - röd
Dickie Hodges, en obligationsfondförvaltare på Nomura Asset Management, satsade tidigare på sommaren på att stora mängder obligationsemissioner från den amerikanska regeringen, tillsammans med Fed:s ökande tolerans för inflation, skulle leda till högre avkastning på amerikanska statsobligationer.

Men när det blev tydligt att Fed:s tunga obligationsinköp skulle hålla ett lock på avkastningen bytte han strategi, istället med valutainställningar för att positionera för en svagare dollar.

Valutahandel är mycket mer volatil än obligationsmarknaden: Fler möjligheter

“Räntemarknaderna kan egentligen inte gå någonstans för tillfället, för då skulle regeringar inte kunna finansiera sig själva, och Fed och andra centralbanker kommer inte att låta det hända” sade Hodges. “Det driver människor ned andra vägar, inklusive valutamarknaden.”

Obligationer tjänar inte längre sitt traditionella syfte

Vissa investerare oroar sig också för att statsskulden inte längre tjänar sitt traditionella syfte i en långsiktig investeringsportfölj som en motvikt till riskfyllda tillgångar, och tenderar att öka när aktierna sjunker och vice versa.

Obligationer är fortfarande trygga tillgångar men problemet är att du inte kan balansera aktieförluster med obligationsvinster längre på grund av de mycket låga avkastningarna“, säger Kaspar Hense, en placeringsförvaltningsobligationsförvaltare på BlueBay Asset Management.

Russell Silberston, investeringsstrateg på Ninety One, sa att kapitalförvaltaren i allt högre grad använde satsningar på en högre japansk yen eller schweizisk franc – valutor som vanligtvis stiger i tider av marknadsoro – som en alternativ hedge för sin exponering för aktier. “Valutamarknaden är mycket mer volatil än obligationer, därför finns det fler möjligheter“, tillade han.

Medan aktörer såsom centralbanker har satt tak för volatiliteten i ränteinkomsterna, sa Paul Robson, en valutastrateg vid NatWest Markets i London, att de skulle “kämpa för att göra detsamma i valutor”, delvis på grund av den politiska känsligheten: USA håller en bevakningslista på länder de anser att är ”valutamanipulatorer”.

Traders tror på ett stormigt slut till 2020. Alternativmarknaderna prissätter stora växlingar i valutakurser runt tiden för det amerikanska presidentvalet i november och när Brexit-övergången närmar sig sitt slut.

Exponering för valutaförändringar kommer inte alltid att vara välkommen i portföljer som är utformade för att erbjuda låg risk, säger Brandywines McIntyre.

Om en ränteförvaltare förlorar pengar på valutor tenderar missnöjet att vara mycket större än belöningen för att göra vinst”, sa han. “Ingen älskar volatilitet, men om du letar efter valutor som en källa till avkastning måste du tolerera det.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Gillar du mer volatilitet än obligationer? Prova global trading idag, med ett riskfritt demokonto.

Riskvarning: 89% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.