fbpx

Greg från Östermalm

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 25 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Trump senaste utspel på de finansiella marknaderna riskerar förhöjda exportskatter och ökar osäkerheten. Det är Handelskriget i Stilla Havet som åter hamnar i strålkastarljuset på valutamarknaden. Har den globala finansiella marknaden agerat sömngångare och vandrat rätt in i vad som kan bli flertalet event som skapar problem för alla större valutapar (“majors”)?

Veckan började skakigt på världens finansiella marknader. Världens förhoppningar på ett avslut på handelskriget har fått ännu en törn. På söndag natt skickade President Trump ut två Tweets som som satte en helt annan ton när marknaderna öppnade igen på måndag morgon.

Redan ganska tidigt på måndagen var CSI300 ner med 5.81%, Hang Seng Index sjönk med 3.18% medan Dow Futures tappade 471 poäng (enligt CNBC) – ett tapp som kan verka relativt litet, men det hade kunnat gå fort efter det.

Trump snackade om att trissa upp befintliga exportskatter på gods från 10% till 25%. Pratet hade inte en jättestor effekt ur ett direkt ekonomiskt perspektiv, utan det negativa hör ihop med de lägre chanserna att nu komma fram till en överenskommelse med Kina under den kommande vecka.handelskriget mellan USA och Kina

Även om den första Tweeten kanske inte var tillräckligt för att sända marknaden i en nedåtspiral så var den andra en “rak höger”. Den andra Tweeten hotade med att lägga på ytterligare 325 miljarder dollar i skatter på alla varor från Kina. Men kommer Kina bara acceptera? Troligen så blir det ytterligare förhandlingar och förhoppningsvis så nås ett positivt besked innan månaden är slut, även om osäkerheten är ovanligt hög just nu.

Tomma ord från Trump?

Det återstår att se om Trumps senaste hot bara är ord för att får Kina att falla i led eller om det är ett omen för vad som komma skall. Om det är på riktigt så vet vi vad vi i Europa kan förvänta oss när Trump snart vänder blickarna hitåt. Att engagera världens största ekonomier i ett handelskrig är aldrig bra för världens ekonomi.

Geopolitisk risk är återigen på stigande med Nordkorea som testar missiler och USA som sänder fler trupper till Mellanöstern. Världens femte största ekonomi, Storbritannien, är mer delade än någonsin med Brexit-kaoset. Indien och Pakistan är nära brinken på kärnvapenkrig. Venezuela… ja, listan kan göras väldigt lång och i värsta fall kan det bli en dominoeffekt.

Hur skulle en dominoeffekt påverka världens ekonomier och valutahandeln?

Det finns verkligen mycket som händer just nu och de geopolitiska riskerna är betänkliga. Globala marknader befinner sig på falska nivåer och raset skulle i så fall bli enormt.

Om förhandlingarna mellan USA och Kina fallerar skulle trading med forex majors bli extremt volatilt. Ett mer troligt scenario är att det blir ett skifte i världens policy mot Nordkorea. Lägg till Iran/Pakistan-situationen så har vi tre oberäkneliga och potentiellt farliga nationer. Ytterligare ett lager på kakan skulle vara en oordnad Brexit, alltså en No-Deal Brexit, vilket skulle kunna förändra det ekonomiska världsherraväldet.

Men vi följer ett problem i taget och vi börjar med att blicka mot USA och Kina för att se hur den situationen slutar. Under veckan kommer vi få veta om samtalen kommer fortgå eller om Kina bestämmer sig för att lämna bordet helt då USA verkar orubbliga.

För den bästa tradingupplevelsen med Major-valutor, även under volatila tider, håller vi Plus500 som en av de bästa valutamäklarna på marknaden.

Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.

Sugen på att handla? Klicka dig vidare och öppna ett konto redan nu för att vara redo att slå till när fler detaljer kring handelskriget kommer ut.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.