fbpx

Markus från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 14 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Tillhör du en av många som tjänat rejäla pengar på kryptovalutor, men tycker det är krångligt med redovisningen? Det brittiska företaget Koinly erbjuder en unik och synnerligen smidig tjänst med vilken du som kryptohandlare på ett knapptryck kan sammanställa alla dina affärer och skapa korrekta underlag till deklarationen. Valutahandel ger dig en komplett guide till hur tjänsten fungerar, med allt du behöver veta för att komma igång.

Att deklarera och skatta för vinster i samband med valutahandel och försäljningar av andra finansiella tillgångar fungerar i de flesta fall relativt smidigt i Sverige – så länge du handlar via en svensk plattform med svenska kontotyper som depåkonto, ISK eller kapitalförsäkring.

Stöd för ett 300-tals kryptomäklare

Trading via ett stort antal utländska kryptomäklare och med instrument som kryptovalutor kan däremot bli desto krångligare rent redovisningsmässigt. Dels råder fortfarande en del oklarheter kring hur och om vinster förvärvade genom krypto ska beskattas, varför olika länder tillämpar olika regler. På somliga håll gäller numera vinstskatt och förlustavdrag för kryptovalutor precis som för andra tillgångar, men i vissa länder är vinster fortfarande skattefria.

Vid sidan av skillnader i regelverk försvåras också tracking och beskattning av krypto till följd av att många har flera olika wallets hos flera olika plattformar och mäklare. En bra, samlad överblick har hittills varit svår att få. Med Koinly blir läget helt annorlunda. Här får du stöd för över 300 olika kryptomäklare, såsom Stormgain, Capital och CEX.io som är populära i Sverige, men även plus fullt av andra som t. ex Crypto.com, Coinbase, Binance och Metamask kan tänkas kopplas samman med Koinly.

Plattformen Koinly erbjuder en synnerligen innovativ tjänst där du som trader och/eller investerare i krypto får hjälp att på ett smidigt och enkelt sätt koppla samman alla dina wallets och innehav hos olika kryptomäklare och tradingplattformar, för att sedan kunna sammanställa alltsammans på en K4-blankett till deklarationen. Vid sidan av hjälp med skatteuträkning och deklarationsunderlag fungerar Koinly även som en trackingtjänst för kryptovalutor, genom vilken du kan följa utvecklingen för alla dina innehav på olika plattformar via ett och samma verktyg.

Trackingtjänsten och verktyget för skatteuträkning är bägge godkända och accepterade av svenska Skatteverket, och går att använda för en kostnad om blott 500 svenska kronor per år. Låter det intressant? Låt oss kika närmare på hur det hela fungerar.

Först i Norden med tracking för krypto

Koinly är Nordens första trackingtjänst för kryptovalutor – men helt ny är den egentligen inte. Plattformen grundades redan 2011 i Storbritannien och har vid det här laget redan hunnit vara aktiv i snart tio år. För nordiska kryptohandlare är verktyget emellertid fortfarande relativt nytt och okänt.

Trackingtjänsten syftar till att förenkla och förbättra handeln för kryptohandlare genom att erbjuda möjligheten att samla information om alla innehav på ett och samma ställe. Flera wallets och konton hos olika mäklare och plattformar är inget ovanligt inom kryptohandeln, men det gör det både svårt och tidskrävande att följa upp och hålla koll på utvecklingen.

Med Koinlys innovativa och faktiskt smått revolutionerande tjänst kan du följa utvecklingen i samtliga innehav, se hur mycket dina totala kryptoinvesteringar motsvarar i fiat samt få koll på hur mycket du tjänat och på vilka sätt (lending, staking, mining etc).

Få bättre koll på din kryptohandel – registrera dig hos Koinly du också.

Dataimport

Dataimport: Så fungerar det

Koinlys verktyg för tracking fungerar genom en enkel dataimport, med vilken du importerar och synkroniserar alla dina innehav och får dem synliga i ditt användarkonto hos Koinly. Dataimporten sker genom att du kopplar ihop dina kryptokonton och wallets med API via din publika adress (fler importalternativ finns också). Tjänsten har stöd för 339 kryptobörser, över 6000 kryptovalutor, närmare 75 plånböcker samt åtta blockkedjor, och all synkronisering sköts automatiskt av Koinly. Det enda du som användare behöver göra är den initiala ihopkopplingen. Inga privata nycklar behövs – allt sker med hjälp av x/y/zpub-nycklar.

Koinly's trackingtjänst används av såväl kryptofonder som privata och professionella investerare – upptäck verktyget du med. Registrera dig hos Koinly här – från endast 500 kronor för en fullständig version.

Betyg: 9.43/10
Minsta insättning: 200 kr
Beskrivning: Svensk kryptowallet hos CEX. Enkelt. Smidigt. Testa CEX nu!

Riskvarning: Som vanligt ska man aldrig riskera pengar man inte har råd att förlora.


Tracking för krypto-trading
Klicka för större storlek av skärmdumpen.

Automatisk skatteuträkning och färdig K4-blankett – Koinlys bästa funktion?

Vid sidan av den smidiga trackingtjänsten är funktionen för skatteuträkning väldigt uppskattad. Faktum är att Koinlys skatteuträkningstjänst för krypto är den mest använda bland såväl investerare som revisorer världen över.

Verktyget sammanställer alla vinster och förluster gjorda under ett år – inklusive marginalhandel, terminer och optioner – och skapar den K4-blankett du behöver för att kunna deklarera dina kryptoaffärer på ett korrekt sätt. AI-teknik används för att identifiera överföringar mellan olika plånböcker så att dessa kan plockas bort från deklarationsunderlaget. Vidare erhåller du också rapporter om avyttringar och kapitalvinster, inkomstrapporter, valutarapporter samt rapporter över eventuella gåvor – det vill säga om du gett bort krypto till en vän eller donerat – samt över förluster.

Med hjälp av Koinly blir det tveklöst enklare än någonsin att deklarera inkomst och förluster av kapital kopplat till krypto. Sett till vad man som användare får tillgång till – trackingtjänsten och skatteuträkningen – känns priset på 500 kronor per år högst rimligt. Vill man finns även möjlighet att teckna dyrare abonnemang, med vilka främst antalet integrerade transaktioner skiljer sig, men för nybörjare eller handlare på medelnivå skulle vi säga att Newbiekontot duger gott och väl.

Koinly erbjuder även ett helt gratis konto, men i det ingår inga skatteuträkningar eller rapporter för deklaration.

Betyg: 9.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: Kryptotrading i toppklass. Registrera sig hos Stormgain redan idag!

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.


Så kommer du igång

Att registrera sig hos Koinly är lika enkelt som själva tjänsten som sådan. Oavsett vilken kontotyp du väljer; Newbie, Hodler eller Trader/Pro. Efter slutförd registrering synkroniserar du dina wallets enligt instruktionerna på hemsidan, varpå trackingtjänsten kan börja användas omgående. Behöver du hjälp att komma igång finns en mycket bra supporttjänst samt mängder av hjälpsamma artiklar och guider att ta del av på Koinlys hemsida.

Önskar du förbättra och förenkla din kryptohandel för endast 500 kronor per år? Öppna ett konto hos Koinly nu.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.