fbpx

Ludvig från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 26 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Vissa är fortfarande oroliga för att utföra trading, trots valutahandelns många fördelar. Anledningen är ganska enkel. Det finns en hel del oseriösa valutamäklare som läggs in på vår varningslista. Hos oss hittar du dock bara seriösa aktörer, som du kan lita på. Vi kommer redogöra för vad som behövs hos en seriös, licensierad valutamäklare vilket gör att du kan handla riskfritt, helt utan någon oro. Häng med när Valutahandel synar online trading sajter med EU-licens och presenterar anledningar varför detta är överlägset när Du vill kommer igång med trygg, säker och stabil trading.

Vad krävs från seriösa valutamäklare från EU?

Efter att Storbritannien gick ur EU, så finns det två typer av licensieringar som är godkända: Den från Cypern (CySec) och den från Malta (MFSA). Även om många regler från EU kan vara retliga, så innebär den hårda övervakningen numera bara fördelar för dig som kund. Inte minst efter MIFID II reglerna, så läggs allt större ansvar på att valutamäklarna ska föra journal och följa reglerna extra noga. Eftersom endast NS Broker (recension) har licens från Malta av våra valutamäklare, så kommer vår fokus ligga på Cypern licensierade valutamäklare i denna post.

Reglerade och icke-reglerade valutamäklare

För att skydda dig själv bör du välja en Cypern reglerad mäklare, eller en med Malta reglering. Varför dessa tips? Jo, det finns goda anledningar. En licensierad valutamäklare och alla aktiviteter övervakas av tillsynsmyndigheter, som ser till att förebygga bedrägerier. Alla firmor som är licensierade på EU-nivå har sedan 2010 rätt att få tillbaka pengar via ett ersättningssystem, upp till €50 000, ifall något går fel med företaget som hanterar dina valutainvesteringar. Reglerna kräver även att Du som kund behandlas rättvist, samt att dina pengar och data hanteras säkert. Det är därför som vi alltid rekommenderar licensierade aktörer.

Cypern licensierade tradingbolag, eller CySEC som det kallas, är det bästa alternativet för svenskar som snabbt vill börja med valutahandel. Allt som behövs för att komma igång med säker, trygg och rolig valutahandel från EU är ett demokonto, vilket är helt gratis hos aktörer som Skilling. Du får 100 000 kr i fiktiva pengar att upptäcka trading med. När du praktiserat och känner dig redo, så går det smidigt att byta till riktiga pengar.

Sover gott i sängen

Varför CySEC och EU?

+Du har skydd som investerare, upp till €50 000.

+CySEC reformerar ständigt sina regler och tillsynen för att säkerställa att alla CySEC-reglerade valutamäklare följer lagarna mot investerare.

+Även om du inte får någon bonus, vilket är förbjudet hos Cypern reglerade firmor, så kan du sova tryggt på natten och vara säker på att ha ett investerarskydd.

4 seriösa bolag som fått licens mellan 2015-20

Här är fem stycken riktigt seriösa företag med CySEC licens som passar riktigt bra för svenskar.

Skilling logo med EU flagga

Skilling: Grundat av skandinaver

Investmentbolaget Optimizer Invest tillsammans med Google's förre Sverige VD fick igång vad som är på väg att bli Sveriges bästa sajt för valutahandel. Skilling Ltd har haft licens på Cypern i snart 3 år och deras förre grupp VD blev intervjuad av valutahandel.se under 2020. De sista åren så har Skilling jobbat på funktioner som förenklar trading. Enkelheten är det som troligen sticker ut mest. Även nybörjare som aldrig ens handlat aktier, kan snabbt komma igång och förstå hur valutahandel och online trading med CFD'er eller ETF'er fungerar.
Licensnummer: 357/18.
Licensdatum: 07/05/2018.
Demo: Prova registrera dig på Skilling nu.

FXCM: Enastående plattform från Jefferies

FXCM EU logo
FXCM EU LTD är en av de nyaste valutamäklarna i EU. Tidigare hade de nämligen endast licens i Storbritannien. Ägarna bakom FXCM är ett ytterst seriöst investmentbolag och kapitalförvaltare från USA som heter Jefferies Financial Group. Deras plattform för valutahandel är som skapad för proffs och verkligen värd att prova. Läs recensionen av FXCM, eller börja själv trading med FXCM idag!
Licensnummer: 392/20.
Licensdatum: 23/11/2020.
Demokonto? Testa FXCM nu.

Capital logo

Capital: 1 klicks trading

Capital Com SV Investments Ltd fick licens på Cypern för drygt 4 år sedan. Bolaget sticker verkligen ut med deras fantastiska design, som är en fröjd för ögat – åtminstone om du gillar skandinavisk design. Sajten finns på svenska och har ett enormt utbud av instrument. För exotiska valutor, så kan du t. ex handla rubel, sek, nok eller mexikanska peso. Valet är ditt. Plattformen känns väldigt snabb och proffsig, med alla funktioner som kan önskar. Deras 1-klicks trading gör det snabbt att komma till avslut. Men det är samtidigt väldigt roligt och inspirerande att handla här och kostnaden är lägre än för de flesta andra valutamäklarna. Samtidigt så har du hjälp av Artificiell Intelligens i din trading, då Capital automatiskt ger dig tips hur du kan ta din trading till nästa nivå.
Kom igång med Capital nu.
Licensnummer: 319/17
Licensdatum: 07/04/2017
Demokonto? Prova Capital här.

Pepperstone: Aussie sajt som fått CySEC licens

pepperstone logo med eu flagga
Ett av de senaste bolagen som fått licensiering i EU är Pepperstone EU Limited. Australiens kanske bästa valutamäklare är numera alltså även tillgänglig för svenskar. Sajten är skapad av en trader, som ville ha bättre system själv. Därför kan du alltid vara säker på att få det bästa möjliga systemet för en daytrader genom Pepperstone. Prova själv idag!
Licensnummer: 388/20
Licensdatum: 03/08/2020
Demokonto Öppna Pepperstone demokonto här.

Risker med oreglerade valutamäklare

Icke-reglerade mäklare inga kontroller. Ingen att rapportera till. Det saknas regler som måste följas. När det kommer till finansiella bolag, så är detta en väldigt farlig modell, då det ofta leder till att en eller flera regler som licensierade valutamäklare måste följa helt undviks. Olicensierade mäklares aktiviteter involverar ofta olagliga marknadsaktiviteter, kurser som skiljer sig avsevärt mot verkligheten, dolda villkor som skapar problem för dig eller orimliga begränsningar vid uttag.

Som kund har du heller inget skydd. Ifall de går i konkurs imorgon, eller försvinner med dina pengar, så står du lottlös vid sidan, utan att kunna rapportera det till någon vettig organisation som kan göra något åt saken.

Det allra bästa rådet vi kan ge dig är att helt och alltid undvika valutamäklare utan reglering. Risken att handla med genom sådana firmor är för hög. Prova istället en demokonto med ett seriöst företag, såsom Capital.com, Skilling eller FXCM. Då kan du sova gott på natten, har förmånliga villkor, utomordentlig service, låg spread samt snabba avslut.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.