fbpx

Albert från Torekov

Registrerade sig hos valutamäklaren Capital för 24 minuter sedan.

» Prova Capital du med.
79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Valutamarknaden är den största finansiella marknaden som vi har idag. I genomsnitt handlas det för ungefär 6.6 biljoner dollar varje dag över hela världen. Eftersom volymerna är så stora finns det både för och nackdelar, du som day trader skall fokusera främst på fördelarna då det finns mycket pengar att tjäna på marknaden. Däremot så tenderar många traders att följa samma mönster innan man faktiskt hittar en metod som fungerar och dessa är de vanligaste utmaningarna valutahandlare har idag, menar vi på Valutahandel.se.

Tradea utan en plan

Detta är ett vanligt nybörjar misstag, de flesta som börjar med valutahandel brukar oftast ha ett starkt fokus på grafen med ett kortsiktigt perspektiv där man spekulerar på upp/nedgångar baserat på vart grafen står. Alla har självklart sin egna strategi, varesig man hellre tar ytterst små vinster genom många affärer eller en större vinst baserat på en affär som kanske tar lite längre tid. Oavsett måste du planera för vad som passar dig bäst för att kunna tjäna så mycket pengar som möjligt och det finns även ett stort utbud av strategier du kan använda oavsett om du är erfaren eller nybörjare. Kolla in vår artikel om bra strategier och vilken du bör använda.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck den ledande, skandinavisk valuta- och råvarusajten för trading hemifrån. Testa Skilling, du med!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


Glömt bort riskhanteringen?

Att hantera risk måste vara en väsentlig del av din plan, riskhantering är det sättet vi använder för att mäta hur långt vi kan spekulera på en viss trade och därav skulle det inte vara smart att tänka på risken. Trading handlar om att tjäna pengar på kortsiktiga spekulationer, därav finns det inga garantier på att du kommer tjäna eller förlora pengar. Däremot, med en bra plan som tar hänsyn till risk kommer sannolikheten att du tjänar pengar öka. Ett bra exempel på detta är kollapsen av Archegos Capital, hedgefonden som var belånad på margin calls 10x deras tillgångar på balansräkningen. När du handlar optioner finns det alltid en löptid på den underliggande tillgången där du måste köpa den för avtalade priset, ifall din spekulation är fel kan du faktiskt förlora pengar. Därför är riskhantering otroligt viktigt, när du förstår hur mycket pengar du kan förlora blir det enklare att optimera en bra strategi. Kolla in vår artikel om hur mycket risk du bör ta på dig.

Du kan också optimera din trading plan på ett sätt så att den faktiskt bara tar hänsyn till att minska risken, en väldigt populär strategi för detta kallas för den amerikanska benämningen “buy the dip”. Precis som namnet låter, köper du den underliggande tillgången när den kraftig rasar i pris och du kan köpa fler enheter för ett lägre pris. Ifall du vill läsa mer om strategin att köpa dippen i vår artikel.

Barclays, en internationell bank har även offentlig gjort en rapport de gjort på hur retail traders påverkar marknaden i samband med att fler börjat tradea under Corona pandemin. Här är deras rapport ifall du vill läsa den!

Dålig positionering mot marknaden

Ett stort misstag som många gör när de väl har en plan är att hålla sig till den i alla situationer, valutahandels marknaden är öppen varje tid på dygnet men innan du sätter dig ner för att börja göra affärer bör du studera marknaden och skapa en anpassad plan. Eftersom marknaden ständigt går upp och ner presenteras det möjligheter hela tiden, därför är det viktigt att du kan anpassa din plan till marknadens tillstånd. Det finns inget system eller en metod som alltid fungerar, däremot så är din personliga anpassning det avgörande. Om du exempelvis är bra på att programmera algoritmer kan du använda det till din fördel och skapa en ProReal Time trading plan kring det, eller så kanske du istället är intresserad av makroekonomi och gör swing trades på en längre tidshorisont.

Kontrollerandet av känslor

När marknaden går upp och du tjänar pengar, då mår man som bäst. När marknaden går nedåt och du förlorar pengar istället, då är det vanligt att ta beslut. Detta skall du absolut inte göra, oavsett om du tjänar pengar eller inte skall du inte göra affärer baserat på ditt humör. När du tradear är det viktigt att du kan skilja på vad som känns rätt och vad som är rätt, i slutändan så kommer dina resultat från hur väl du kan utnyttja fundamental och teknisk analys. Det är även därför artificiell intelligens är så effektiv vid valutahandel. Ifall du även vill lära dig mer om fundamental och teknisk analys har vi en artikel här du kan kika på.

Vilka sidor är bäst för att göra affärer med valutor?

AvaTrade (omdömde) – AvaTrade är en väldigt seriös mäklare med stort utbud av produkter. Handelsplattformen har fått bra omdömen gällande deras kundservice, många tycker att deras hjälp är smidig och snabb. De är även konkurrenskraftiga för nybörjare på det sättet att de har en bra copytrading plattform du kan utnyttja, även en mobilapplikation för dig som har en smartphone. Registrera dig idag på AvaTrade och kom igång med valutahandeln!


Plus500 (omdöme) – Väldigt stort utbud av diverse instrument du kan använda, bolaget anses vara en av de mest säkra trading plattformarna du kan använda bland annat på grund utav att de är börsnoterade vilket innebär att insynen från regeringen ökar. Därav är risken låg för att något skulle hända dina pengar. Förutom säkerheten har Plus500 rankats som en av de bästa hemsidorna för CFD handel. Klicka här för att registrera idag!
Riskvarning: 77% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

IG ProRealTime plattform
IG Markets (omdöme) – Har fått en bra recension av oss på valutahandel.se. Med tanke på att företaget funnits länge har de mycket erfarenheter, men även det faktum att de erbjuder ett så stort utbud av verktyg som du kan använda för att maximera dina vinster gör att du nästan bara kan hålla dig till plattformen för att göra dina tekniska analyser. Denna plattform fungerar utmärkt för både nya och professionella traders då de även erbjuder så många olika produkter som du kan tjäna pengar på. Registrera dig idag på 20 sekunder!
Notera: 74% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Fler än 50 råvaror att handla med CFD. Prova Capital!

Riskvarning: 79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.