fbpx

Albert från Gärdet

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 27 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Hos välkända onlinemäklaren IG kan du bland annat trada med det populära diagramprogrammet ProRealTime, i vilken du exempelvis finner drygt 100 inbyggda indikatorer och dessutom får tillgång till fantastiska möjligheter för autotrading. Här följer en komplett introduktion till mjukvaran ProRealTime – med detaljer om såväl funktioner som villkor, grafik och tillgängliga tjänster.

Globala valuta- och CFD-mäklaren IG är en världens främsta aktörer för online trading med finansiella instrument. Hundratusentals kunder världen över använder IG för trading med alltifrån valutor och aktie-CFD'er till krypto och råvaror – och uppskattar plattformen för dess flexibilitet, bredd, transparens och höga nivå av säkerhet.

Vad gäller mjukvara för själva handeln erbjuder IG dels den klassiska MT4, men även webtradern ProRealTime – vilken är den plattform vi ska ägna oss åt i den här guiden.

Är du nyfiken på IG som valutamäklare – eller om du kanske redan är kund men hittills endast har testat trading med MetaTrader4 – följer nedan all information du behöver veta om ProRealTime och vad den har att erbjuda.

IG Pro RealTime Logo

Vad är ProRealTime?

ProRealTime är ett fristående diagramprogram utvecklat för webbaserad trading med finansiella tillgångar och derivatinstrument. Programvaran är helt integrerad med IG:s egen tradingplattform, och trots att det inte är IG som utvecklat eller äger ProRealTime är de den enda mäklaren som i dagsläget erbjuder programmet till fullo integrerat med den egna plattformen.

Med ProRealTime kan du som nybörjare eller mer erfaren handlare förfina din trading med vassa ritprogram, diagram som kan skräddarsys, över 100 olika indikatorer för teknisk analys samt ytterligare smarta funktioner och finesser. ProRealTime passar dessutom särskilt bra för autotrading – här kan du både skapa egna algoritmer, importera strategier till och från andra plattformar samt ställa in automatiska exekveringar dygnet runt. För dig som önskar ta din handel ett snäpp längre erbjuder IG och ProRealTime nästintill obegränsade möjligheter.

Grundläggande är ProRealTime 100% webbaserad – vilket innebär att du inte behöver tanka hem någon programvara eller frigöra något utrymme på din hårddisk. Plattformen nås direkt på webben via ditt livekonto hos IG.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Störst utbud – fantastisk plattform. Testa ProRealTime hos IG nu!

Riskvarning: 70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.


Hur ser ProRealTime ut?

ProRealTime har en ljus färgsättning och ett gränssnitt som känns både modernt och klassiskt. För absoluta nybörjare kan en kortare inlärningsperiod krävas, men överlag är programvaran enkel att såväl komma igång med som att använda.

I ProRealTime finns flera olika diagramtyper och grafer som kan ändras om och anpassas efter hur du själv vill ha dem. Bland annat får du tillgång till candlestick, stapeldiagram och flera andra avancerade graftyper. Du bjuds också på en riktigt bra översikt när du först kommer in på startsidan, på vilken du kan se såväl historik och aktuella positioner som saldo, bevakningslistor, populäraste tillgångarna samt andra bra detaljer.

En kul finess är även att du kan ändra färg på såväl diagram som själva plattformen för att passa dina tradingtider till de tider då börsen och andra marknader håller öppet. ett verktyg för tydlig visualisering som hjälper till att förenkla och effektivisera din trading.

Vilka är de 10 mest grundläggande funktionerna?

+ Över 100 inbyggda indikatorer för teknisk analys
+ Möjlighet att importera strategier till och från andra plattformar
+ Skapa egna algoritmer för automatisk handel
+ Automatisk orderexekvering dygnet runt
+ Tillgång till IG's generösa utbud av tillgångar
+ Trading med låga spreads låter dig behålla mer av vinsten
+ Snabbt och enkelt att komma igång med ett konto hos IG
+ Ingen nedladdning av mjukvara krävs – programmet är 100% webbaserat
+ Riktigt bra funktioner för optioner – däribland optionskalkylator och optionskedja
+ Smarta verktyg som ProRealTrend (ritar trendlinjer som uppdateras var 5:e minut) samt ProScreener (larmar när en viss marknad rör sig enligt kriterier du uppgett)

Sagt om ProRealTime

“ProRealTime bjuder på ledande grafer och automatiserad trading” – Markus på Valutahandel.

Kan jag få lägre spread med ProRealTime hos IG?

Handlar du på ProRealTime innebär det att du handlar via IG som mäklare. IG ligger i det lägre spannet på marknaden vad gäller spreads – om än inte absolut lägst av alla. Med IG och ProRealTime tradar du med spreads som startar på 0,6 punkter för majorpar som EUR/USD och GBP/USD. Större börsindex finns att handla med spreads från 1,2 punkter och 2,8 punkter för olja.

Stort plus för riktigt snabba orderexekveringar – i genomsnitt slutförs alla ordrar på endast någon eller ett par tiondels sekund. Detta innebär också att eventuellt slippage är reducerat till minimala nivåer.

Vad gäller kostnader ska också nämnas att ProRealTime är gratis att använda under din första månad som kund hos IG (tre månader för professionella användare). Därefter debiteras du en kostnad om 330 kr per månad.

Vad krävs för automatisk trading med ProRealTime?

ProRealTime passar synnerligen bra för automatisk handel och det krävs inte mycket för att komma igång. För tillgång till autotrading via ProRealTime måste du egentligen bara ha ett livekonto hos IG. Väl registrerad och med ett konto igång kan du i ProRealTime börja bygga egna algoritmer med hjälp av praktiska verktyg, alternativt importera färdiga strategier från andra plattformar. De strategier och algoritmer du skapar i ProRealTime kan du även exportera till andra plattformar om du så skulle önska.

För automatisk handel i ProRealTime finns även möjlighet att lägga in automatisk orderexekvering under dygnets alla timmar, använda dynamiska verktyg för riskhantering samt att backtesta strategier innan du kör skarpt läge. Backtesting kan göras mot upp till 30 år av historiska data.

Testa automatiserad trading på ProRealTime du med – bli kund hos IG idag!

Hur är ProRealTime en bättre plattform?

Trots att konkurrensen på marknaden är stenhård och utbudet av tradingplattformar hela tiden växer stadigt, har ProRealTime flera kvaliteter som lockar och sticker ut. Det är trots allt inte för intet som IG är en av världens mest populära och högst ansedda mäklare för online trading – exklusiv tillgång till ProRealTime kan antas ha en del i det.

För ProRealTime är det framförallt möjligheterna för autotrading, de många inbyggda indikatorerna och spännande verktygen för optionshandel som utmärker sig. Ritprogrammet och alla de avancerade diagramtyper som står till buds imponerar också. ProRealTime är kanske särskilt attraktiv för dig som kommit lite längre i din handel och som önskar trada på en plattform som erbjuder mer avancerade möjligheter. Programvaran fungerar givetvis för nybörjare också, men vi på Valutahandel anser att det är på en något högre nivå som den gör sig allra bäst.

Slutligen måste även bredden av instrument uppmärksammas. Som kund hos IG får du tillgång till över 17 000 instrument på en mängd olika marknader när du tradar via ProRealTime. Detta är ett synnerligen generöst sortiment som givetvis innebär nästintill obegränsade valmöjligheter för dig som kund.

Vad är skillnaden mellan ProRealTime & andra egenutvecklade?

ProRealTime är egentligen inte en egenutvecklad plattform då den inte har skapats av IG. Däremot är IG den enda onlinemäklaren som erbjuder ProRealTime som integrerad programvara för trading.

ProRealTime utmärker sig som nämnts främst vad gäller automatisk handel, men även de många olika graftyperna som finns att välja bland. Att det finns över 100 inbyggda tekniska indikatorer är även det positivt då de flesta konkurrerande plattformarna har väsentligt färre än så. Med ProRealTime kan du även använda dig av enkel orderläggning genom att lägga en order direkt i en graf, samt bygga dina egna tekniska verktyg med hjälp av plattformens unika programmeringsspråk ProBuilder.

För att sammanfatta kan sägas att det är helheten som gör att ProRealTime skiljer sig från andra plattformar. Här är kvaliteten genomgående hög och det märks att man har byggt en programvara där syftet är noll begränsningar och 100% möjligheter. ProRealTime är en plattform du kan utvecklas och ta dig till toppen med – här finns ingen risk att du växer ur programmet i takt med att du blir en allt bättre trader och börjar handla på högre nivåer.

Finns det demokonton för ProRealTime?

Ja, öppnar du ett demokonto hos IG får du även möjlighet att testa ProRealTime med en fiktiv portfölj – helt utan risk eller kostnad.

Öppna ett demokonto hos IG.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Prova handel på en av marknadens mest populära plattformar – kom igång med ProRealTime hos IG redan idag!

Riskvarning: 70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.


ProRealTime för MAC: Finns det och går det?

ProRealTime fungerar att använda på såväl MAC som PC. Programvaran är helt onlinebaserad och kan nås genom olika webbläsare.

ProRealTime insättningar på IG: Hur fungerar det?

Insättningar görs på ditt IG-konto. Några olika, kostnadsfria insättningsmetoder finns tillgängliga; banköverföring, bank- eller kreditkort samt PayPal. Inga depositionsavgifter tas ut från IG.

De 3 bästa instrumenten på IG och ProRealTime

Vilka instrument man föredrar är förstås en subjektiv fråga. Dessutom varierar det vilka instrument som är bäst då marknaderna hela tiden förändras. För att ändå ge några tips på bra tillgångar att handla via IG och ProRealTime vill Valutahandel i skrivande stund framhålla följande tre:

+ Volatilitetsinstrument: IG och ProRealTime erbjuder tre olika sätt att handla på volatilitet; optionskontrakt, volatilitetsindex samt volatilitet på vanliga marknader – exempelvis råvarumarknaden. Handlar du volatilitet försöker du dra nytta av snabba prisrörelser på en viss marknad, vilket kan bli lönsamt då det är oroligt i världsekonomin.

+ Instrument på helgmarknader: IG erbjuder unika möjligheter till helghandel på ett flertal marknader, vilket med andra ord innebär att du kan trada även under lördagar och söndagar. I nuläget finns helghandel tillgängligt för börsindex, valutor och ett flertal spännande kryptovalutor.

+ Kryptoindex: Mjukstarta din kryptohandel genom att bredda din exponering med ett index innehållande 10 olika coins. Perfekt för dig som är sugen på krypto, men inte vet vilken valuta du ska satsa på.

Hur loggar jag in för trading genom ProRealTime?

ProRealTime är integrerad med IG:s egen plattform, varför du således når programvaran när du loggar in på IG. Inloggningsknappen för IG är placerad högst upp i högra hörnet på sajtens startsida.

Vilka språk finns ProRealTime på?

IG:s hemsida finns på nästan 20 olika språk – däribland svenska, engelska samt flera andra europeiska språk – men i ProRealTime kan du välja mellan engelska, tyska, spanska, franska, italienska och nederländska.

Finns det någon manual för ProRealTime?

I dagsläget tycks det inte finnas någon manual tillgänglig på IG, men guider och information om ProRealTime finns tillgängligt. Önskar du en komplett användarmanual finns den att hämta på ProRealTimes egna hemsida.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.