5 bästa tradingböckerna 2018

Om ert nyårslöfte är att bli en bättre trader så kan detta vara något för er. Vi tänkte nämligen börja året med ett inlägg om de bästa böckerna för traders 2018. Många sätter höga mål för året men glömmer att utbilda sig. När det gäller trading så blir man aldrig fullärd och det gäller hela tiden att hålla sig uppdaterad med vad som händer i branschen. Det här är vår lista på läsvärda böcker för att bli en bättre trader 2018.

Market Wizards

BokDen här boken har fått legend status bland traders. Det är en samling intervjuer gjorda av Jack Schwager. Han intervjuar några av de största namnen inom branschen. Det finns ett flertal traders med och även en del fondförvaltare. Att få tips av kanske världens bästa traders är något man inte vill missa. Har du inte läst Marker Wizards så kan det vara dags att göra det nu. Boken passar både för nybörjade och lite mer avancerade traders.

Trading in the Zone

Det här är en klassisk bok som säkert många av er redan har läst. Skulle ni ha missat den så är det bara att sätta igång. Mark Douglas går på djupet och analyserar hur traders tänker. Vad är det som styr en trader och hur fattas besluten? Psykologi är viktigt när man håller på med trading och det är viktigt att fatta rätt beslut i pressade situationer.

Trend Following

Trender är något som de flesta traders använder sig av och genom att kunna förutspå en trend så har man fältet öppet. Den här boken går igenom den kanske mest lönsamma metoden när det kommer till trading. Det spelar ingen roll om man sysslar med forex trading eller någon annan form av trading. En intressant sak med Trend Following är att man får se hur det har gått för olika hedge fonder som har använt denna strategi. Det ger en känsla av vilken avkastning som är rimlig om man använder sig av strategin på rätt sätt.

Black Swan

Det här är en bok för lite mer avancerade traders. Den är skriven av Nassim Taleb som är en filosof med kärlek för statistik. Boken går igenom historiska händelser och svårigheten att förutsäga dem. Boken är intressant om man vill veta mer vad som orsakar stora händelser i ekonomin. För er som inte vet vad en svart svan är så är det en händelse som kommer utan förväntning och påverkar marknaden negativt.

Trade your way to Financial Freedom

Vårt sista boktips blir Trade your way to Financial Freedom. Här går författaren igenom 14 steg för att sätta upp ett lönsamt trading system. Det finns inga specifika strategier i boken, utan det är mer tips för att göra upp en plan och hålla sig till den. Boken handlar mycket om psykologi och hur man hanterar olika situationer. Man tar ofta dåliga beslut när man utsetts för psykologisk press och därför är det viktigt att veta hur man ska hantera situationer som kan dyka upp.

Där är våra topp 5 trading böcker för 2018. En del av dessa finns att låna på biblioteken och alla går att köpa online. Det beror så klart på vilken typ av trader man är och hur mycket man redan kan. De flesta av dessa böcker är underhållande och även om man inte lär sig så mycket så är det intressant att få en inblick i hur andra traders tänker.

Copyright © 2016-2018 www.Valutahandel.se
All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital du är beredd att förlora. Tidigare resultat garanterar inte framtida resultat. Informationen på denna sajt är av utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning.