fbpx

Niklas från Sundsvall

Registrerade sig hos valutamäklaren CEX för 31 minuter sedan.

» Prova CEX du med.
Som vanligt ska man aldrig riskera pengar man inte har råd att förlora.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Metaverse är utan tvekan en av årets hetaste trender inom tech och ett fenomen som enligt experter kommer förändra hela vårt användande av Internet inom 15-20 år. För den som tror på Metaverse och dess utveckling framgent är det ett utmärkt läge att hoppa på framgångståget redan nu – i ett tidigt skede. Nedan listas 5 sätt på vilka du kan investera i Metaverse crypto tokens och därmed få in en fot på marknaden.

Innovativ teknologi och tjänster som flyttar gränserna för världen som vi hittills har känt till den är inte längre bara något som kan ses i SciFi-rullar på bio. Den tekniska utvecklingen går framåt i en rasande fart och sådant som för ett tjugotal år knappt existerade ens som en idé, har idag blivit högst verkligt. Däribland artificiell intelligens – och nu senast ett helt virtuellt universum.

Metaverse sägs inom ett decennium eller två komma att förändra såväl sättet vi nyttjar webben på, som hur vi lever vårt vardagliga liv med jobb, fritid och skola. Men vad är det egentligen och varför har det blivit så uppmärksammat? Hur kommer kryptovalutor in i bilden – och vilka Metaverse tokens finns att köpa och var?

Vad är Metaverse och varför är det så hett?

Metaverse kan bäst beskrivas som ett digitalt universum, i vilket flera olika virtuella 3D-världar finns. Världarna är integrerade med varandra och bildar på så vis ett gigantiskt nätverk, genom vilket användare kan interagera med varandra på en mängd olika sätt.

Fenomenet är ännu ett projekt under uppbyggnad, initierat av techbolaget Meta (tidigare Facebook) men med flera olika samarbetspartners involverade. Globala techjättar som Apple, Microsoft och Alphabet (Google) har alla intressen i Metaverse, varför aktier i dessa bolag också ger en finansiell exponering mot projektet.

Social interaktion är det huvudsakliga syftet med Metaverse. Genom att skapa ett virtuellt universum i vilket användare kan jobba, umgås, studera, investera samt köpa och sälja tillgångar oberoende av var i världen de befinner sig, hoppas utvecklarna sudda ut nationella och regionala gränser och istället skapa en mer global community.

Med en redan långt framskriden utveckling inom AI och annan innovativ teknologi, tycks Metaverse vara nästa naturliga steg att gå. De lockdowns och begränsningar som pandemin fört med sig de senaste två åren gör också att en digital, platsoberoende produkt som Metaverse ligger helt rätt i tiden. I en virtuell värld är allt möjligt – även när det inte är det i den fysiska. Metaverse eliminerar gränser och skapar fler möjligheter för fler människor.

Rent praktiskt får man access till Metaverse och den värld man vistas i med speciella VR-glasögon. Du skapar en avatar, med vilken du kan såväl arbeta som investera på börsen, socialisera dig med andra människor samt köpa och sälja olika typer av tillgångar.

Metaverse-portfölj från eToro

Låts oss då kika på möjliga sätt att investera i Metaverse. Trots att produkten ännu är under utveckling finns redan flera kryptovalutor med koppling till Metaverse. Aktier likaså. Är du sugen på att investera med en så bred riskspridning som möjligt, är eToros Metaverse-portfölj ett utmärkt alternativ att kika närmare på. Portföljen är i dagsläget den enda i sitt slag.

eToros Metaverse-portfölj – MetaverseLife – innehåller ett 40-tal olika tillgångar relaterade till Metaverse. Här finns såväl aktier i Facebook, Apple, Roblox och Microsoft (bland andra) som ett flertal kryptovalutor skapade för Metaverse' nätverk – till exempel Decentraland, Sandbox, Enjin och Axie för att nämna några.

Portföljen är ett enkelt, bekvämt och mindre riskfyllt sätt att exponera kapital mot Metaverse. Istället för att köpa enskilda crypto tokens eller aktier i något eller några av de bolagen som är med och utvecklar teknologin, får du med detta instrument en betydligt bättre diversifiering och en produkt som är mycket lättare att förvalta och hantera.

Registrera dig som kund hos eToro här!


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Testa en av marknadens största för krypto! Investera i en unik Metaverse-portfölj du med!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Köp de hetaste Metaverse tokens genom Skilling

Svenskgrundade valutammäklaren Skilling har också utökat sitt utbud av kryptovalutor med ett antal tokens för Metaverse. Här kan du bland annat handla Axie Infinity, Decentraland och Sandbox – vilka är tre av de största och mest hajpade – till låg spread och på några av marknadens bästa plattformar. Skilling erbjuder trading på såväl den egna Skilling Trader som klassikerna MetaTrader 4 och cTrader.

Valutorna handlas med CFD'er, vilket innebär att du inte köper de faktiska mynten utan endast spekulerar i prisutvecklingen på de underliggande tillgångarna. En metod som ger dig en helt annan flexibilitet och som möjliggör snabbare köp- och säljtransaktioner. Skilling är en EU-reglerad mäklare, varför maximal hävstång för crypto tokens är 1:2.

Prova en av Sveriges mest populära onlinemäklare du med – öppna konto hos Skilling!

Handla via Stormgain

Stormgain är en renodlad kryptoplattform och en av de största i sitt slag. Här finns mer eller mindre alla tokens som är värda att handla – däribland flera av de skapade för användning i Metaverse nätverk. Hos Stormgain kan du köpa, sälja, växla och staka kryptovalutor på en modern och användarvänlig plattform och med riktigt bra villkor.

Viktigt att vara medveten om är att Stormgain, liksom de flesta mäklare som endast är inriktade på krypto, inte är reglerade i EU. För dig som användare innebär detta dels möjligheter till trading med riktigt hög hävstång (upp till x300), dels ett försämrat konsumentskydd och mindre trygghet. Hög hävstång kan vara fördelaktigt eftersom det möjliggör större vinster. Samtidigt kan du också förlora betydligt mer, vilket är mycket viktigt att ha i åtanke.

Här kan du signa upp dig hos Stormgain och upptäcka marknadens bredaste utbud av krypto.

Handla Axie, Enjin och Mana mfl via Poloniex

Poloniex är en favorit bland många kryptoinvesterare. Många lockas av det breda utbudet – vilket bland annat inkluderar Metaverse tokens som Axie, Alice, Enjin och Mana – samt de låga avgifterna och de många verktyg och finesser som finns tillgängliga. Här finns även spännande kryptoterminer som kan handlas med 1:100 belåning.

Precis som Stormgain är Poloniex inte heller reglerad. Ingen licens finns, varför kontroll av tillsynsorgan saknas. Detta behöver inte nödvändigtvis innebära problem, så länge man är medveten om vad det innebär och är försiktig med risktagandet. Hög hävstång må vara möjligt, men inte tvunget att användas.

Testa Poloniex här!

Nvidia-aktien

Sist men inte minst kan Nvidia-aktien också vara ett investeringsalternativ med potential. Instrumentet är ingen crypto token, men ger likväl exponering mot ett techbolag som i allra högsta grad har mycket att göra med Metaverse. Företaget tillhandahåller bland annat mycket av den grafik som används för att bygga Metaverse, och är således en nyckelpart i såväl uppstarten som den framtida utvecklingen av produkten.

Nvidias aktie är en av de mest populära på techmarknaden överlag och finns att handla hos i stort sett alla de stora och välsorterade mäklarna. Vill du satsa på ett av de mest vitala företaget för Metaverse fortsatta utveckling är Nvidia definitivt en given kandidat.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Prova en crypto sajt som fått superlåg spread. Svensk support, bankID och drygt 50 crypto CFD att roa sig med!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.