fbpx

John från Djurgården

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 41 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Deklarationstider närmar sig och med det börjar det bli dags att redovisa investeringsåret 2021.

För kunder hos Skilling släpps på ämnet en välkommen nyhet – plattformen automatiserar hela deklarationsförfarandet och gör därmed processen betydligt enklare för sina användare. Valutahandel är glada att kunna presentera denna nyhet och förklarar i denna nyhetspost hur det fungerar i praktiken.

Få hjälp med något tråkigt

Lika spännande som det är att trada och investera i olika typer av tillgångar – lika tråkigt är det att redovisa sina affärer i deklarationen året därpå. Använder du en vanlig svensk aktiemäklare eller bank – exempelvis Avanza eller Nordnet – sker allt per automatik om du handlar via ett ISK eller genom en kapitalförsäkring. Vad gäller mer renodlad trading väljer många kunder emellertid utländska plattformar på vilka utbudet (speciellt inom kryptovalutor och valutahandel), spreaden och tillgängligheten är bättre – men där endast vanliga depåkonton finns att tillgå. Schablonbeskattning likt den för innehav på investeringssparkonto och kapitalförsäkring är uteslutet, varför alla köp och försäljningar måste deklareras manuellt.

Känner du igen dig? Då kan vi glädja dig med att en förenklad och mer automatiserad deklarationsprocess nu även blir tillgänglig för dig som tradar instrument på en global plattform. Lagom till det nya året introducerar svenskgrundade online trading mäklaren Skilling – hos vilken du kan trada valutor, kryptovalutor, aktier, index, råvaror och ETF'er som CFD till marknadens bästa spread – en rad nya och efterlängtade tjänster. Däribland kryptohandel utan hävstång, kraftigt sänkta handelskostnader och sist men inte minst – mer deklarationshjälp till dig som kund.

Deklaration för trading: Skilling sammanställer – du skickar till Skatteverket

Bakom Skillings nya möjligheter för deklaration ligger ett godkännande av Skatteverket. För att en mäklare ska vara berättigad att sammanställa deklarationsunderlag för kunders räkning, måste denna var erkänd som marknadsnoterad av svenska Skatteverket. Endast ett fåtal (numera tre) aktörer har denna status, av vilka Skilling sedan nyligen är en av dem.

För dig som är kund hos Skilling är detta av stor praktiskt betydelse. Istället för att behöva sammanställa alla köp och försäljningar gjorda genom trading under föregående år, kan Skilling i och med godkännandet från Skatteverket sköta hela processen åt dig. Samtliga affärer där du köpt och/eller sålt tillgångar redovisas på en K4-blankett, precis som för vanliga aktier, vilken sedan skickas till dig för kontroll och eventuella rättelser. Det enda du själv behöver göra är att addera underlaget som en bilaga till deklarationen och skicka in. Antingen via vanlig postgång eller digitalt.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla krypto, valutor, aktier och andra instrument hos en skandinavisk toppmäklare. De sköter din deklaration, direkt till Skatteverket. Registrera ett demokonto hos Skilling idag!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Hur fungerade det tidigare?

Eftersom Skilling först nu blivit godkänd som en marknadsnoterad aktör, med de rättigheter och möjligheter som följer med det, har denna typ av automatiserade tjänst inte varit tillgänglig tidigare år. Istället har redovisningsbördan till fullo legat på kunden, vilken på egen hand fått fylla i K4-blanketten.

CFD'er betraktas (rent redovisningsmässigt) av Skatteverket tillhöra samma kategori av instrument som vanliga terminer. Samma kategori innebär samma form av redovisning av vinster och förluster, vilken för bägge alltså är en K4-blankett.

För den som enbart handlar sporadiskt kan arbetet med deklarationen vara ganska snabbt avklarat. För majoriteten av alla som tradar blir antalet transaktioner under ett år emellertid ganska många, vilket i sin tur blir en hel del att redovisa.

Tjänsten tillgänglig från och med nu

Funktionen med en automatiserad deklaration började gälla omedelbart efter det att godkännandet från Skatteverket gick igenom. Det innebär att samtliga svenska kunder som köpte och sålde tillgångar på Skilling under fjolåret kan glädja sig åt en väsentligt enklare deklaration nu i februari. Detta gäller oavsett instrument – funktionen är tillgänglig såväl om du handlat aktier som aktieindex, valutor eller gjort kryptoinvesteringar.

Hur ser skattereglerna ut för valutahandel?

Såvida du inte handlar via en av de få mäklare som erbjuder valutahandel med ISK (till exempel IG), fungerar beskattningen på samma sätt som om du köper och säljer aktier via ett depåkonto. Vinster och förluster ska redovisas och en vinstskatt på 30% gäller. Eventuella förluster kan också kvittas mot vinster för att lätta på skattebördan.

Så här långt är det ingen större skillnad vid beskattning på valutahandel jämfört med aktiehandel. Däremot kan trading med hävstång krångla till det litegrann, liksom det faktum att transaktionerna involverar kapital i olika valutor.

För att underlätta för dig som tradar valutor och vill veta mer om hur beskattningen fungerar, har Valutahandel en artikel som täcker in allt du behöver veta. Du hittar den här: Valutahandel och skatt

Skilling inleder 2022 med fler spännande nyheter

Utöver förbättringarna för deklarationer bjuder Skilling även på fler härliga nyheter för det nya året. Här har man verkligen tagit fasta på att ett nytt år betyder nya möjligheter.

Valutahandel har i veckan rapporterat om att plattformen dels reducerar sina månatliga handelskostnader riktigt rejält (90% lägre spread), dels lanserar handel med kryptovaluta CFD helt utan hävstång. Bägge nysatsningarna innebär en förbättring av de förmånliga villkor man redan hade, och gör Skilling till en vass konkurrent för stora giganter som eToro, Capital och Plus500 bland andra.

Är du inte kund hos Skilling men letar en ny seriös mäklare att fortsätta din handel via, kan du enkelt registrera dig för ett kostnadsfritt demokonto på plattformen. Prova på-konto ger dig möjlighet att lära känna Skilling med de handelsplattformar, instrument och verktyg som finns tillgängliga, helt utan risk eller investering av riktiga pengar. Med demokontot kan du testhandla med en fiktiv portfölj i en autentisk tradingmiljö.

Skilling erbjuder ett generöst utbud av tillgångar inkluderande såväl valutor och aktier som råvaror, index, ETF'er och krypto-CFD'er. Här finns också världens första Bitcoin-ETF tillgänglig (BITO). Registrering sker enkelt, snabbt och säkert med BankID och hela sajten, såväl på webben som i mobilen, finns på svenska.

Vill du veta mer om plattformen? Här hittar du vår oberoende recension av Skilling. Alternativt, kom igång med Skilling genom ett demokonto på en gång!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Börja handla krypto utan hävstång och med marknadens lägsta spread. Allt genom marknadens smidigaste deklarationshjälp, då Skilling skickar in allt till Skatteverket automatiskt. Registrera ett demokonto hos Skilling idag!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.