fbpx

Alvin från Lund

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 2 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Finanskrisen 2008 var en av de värsta ekonomiska kriserna i historien, även nu 13 år senare finns det mycket vi fortfarande kan lära från den historiska händelsen. Amerikanska Federal reserve estimerar att den totala skadan i aktievärde uppgick till närmare 7.4 triljoner amerikanska dollar, alltså ungefär 66 tusen dollar per hushåll i USA. Skadan var astronomisk, även om du inte kände det då för att du kanske bodde i Sverige hände det väldigt mycket som fortfarande påverkar oss idag. Det är därför du som trader måste hålla ögonen öppna för hur regeringen reagerar med marknaden

Ekonomin har inte återhämtat sig efter krisen

Även om folk har jobb, börsen går uppåt och allt verkar som vanligt är det viktigt att förstå en sak; vi har definitivt inte helt återhämtat oss sedan finanskrisen; ekonomin har faktiskt blivit värre. Det man måste förstå är vad skillnaden mellan en hälsosam ekonomi är och en ekonomi som ser hälsosam ut är. Den typen av ekonomi som vi har idag är den typen som bara ser bra ut men egentligen inte är det. Men även en ohälsosam ekonomi skapar bra trading möjligheter. Ett exempel är med automatiserad trading, såsom Skilling Copy (recension), där du kan härma eller kopiera marknadens bästa traders utifrån dina egna preferenser. Prova själv registrera dig för Skilling Copy idag!

Under finanskrisen fick många stora banker och finansinstitut finansiering eller så kallade “bail outs” även om de kollapsade; detta för att hålla företagen vid liv. För att finansiera denna bail out printade federal reserven flera triljoner dollar för att rädda alla företag, som exempelvis American International Group skriver Reuters, som föll över 95% respektive år

Det finns faktiskt en väldigt bra anledning till varför vi har lågkonjunkturer. De finns nämligen för att döda “zombie företag”. Det vill säga, företag som inte sköter sig eller spelar efter kapitalismens regler. Väldigt många banker och finansinstitut var nära på att kollapsa under 2008 eftersom de misskötte sig, men då valde Federal Reserve att rädda dessa företag genom att printa ut pengar. Förutom att man håller företag kvar som egentligen inte skall finnas, så ökar man även inflationen vilket innebär att efter finanskrisen kommer ekonomin tillbaka med högre priser. Detta är ett problem då en ökning i konsumentpriser inte nödvändigtvis leder till högre löner och en minskad köpkraft hos konsumenter i samband med det. Höjning av skatt är en direkt beskattning på dina pengar, men inflation är en indirekt skatt som du känner över tid och den brukar kosta mer än en direkt skatt. Ifall du vill lära dig mer om inflation kan du läsa denna artikeln.

Innan finanskrisen hade även USA ett växande handelsunderskott och det är väldigt svårt att lösa detta problem då det beror på outsourcing. Det vill säga, att amerikanska företag flyttar produktionen utomlands för att det skall vara billigare att producera för att sedan sälja det i hemlandet. I teorin är detta faktiskt en bra sak då konsumenterna vinner på att företag kan producera och sälja produkter billigt samtidigt som de gör vinst. Problemet uppstår när man bestämmer sig för att artificiellt höja efterfrågan inom ekonomin, det vill säga printa ut mer pengar. Detta skapar en artificiell ökning av handelsunderskottet då folk konsumerar mer, även om högre konsumtion är bra för en ekonomi finns det även en alternativ kostnad vilket i detta fall är minskat värde och minskad trovärdighet på dollarn.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck en av de främsta, skandinaviska valuta- och råvarusajterna för trading hemifrån. Testa Skilling, Du med!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Banker blev giriga och tog inte hänsyn till risk

Inteckningsmarknaden för bolån var väldigt högt värderat i USA då banker kunde utfärda något som kallas för “Ninja lån” vilket är ett samlingsnamn för lån där låntagaren inte har någon inkomst eller några likvida tillgångar. Dessa lån kunde vem som helst få men var av ytterst låg kvalité då låntagarna oftast inte hade möjlighet att betala, anledningen till varför banker utfärdade dessa var att man hade en annan struktur på inteckningsmarknaden förut. Bankerna brukade oftast inte hålla lånen själva utan det man gjorde var att man paketera flera bolån till en säkerhet som då kallas för “collateralized debt obligation” och sedan sålde vidare dessa till diverse finansinstitut som köpte upp dessa för höga priser. Detta var såklart en väldigt lukrativ verksamhet då bankerna kunde utfärda lån till vem som helst och sedan lägga risken på finansinstitut och försäkringsbolag.

Banker tjänade skyhöga vinster på denna affärsidé vilket då gjorde att flera bolag som idag inte existerar hoppade på detta, denna affärsidé fungerade väldigt bra tills obligationerna fallerar eftersom folk inte kunde betala sina lån. Risken var otroligt hög för dessa lån, men bankerna höll en väldigt låg risk för att utfärda dessa samtidigt som de tjänade mycket pengar. Men när tillräckligt många inte kunde betala samtidigt, då kollapsa hela ekonomin. Flera bolag som Lehman Brothers, Bear Sterns och American International Group var finansjättarna på Wall Street innan kollapsen. Idag existerar inte två av dessa och AIG har knappt återhämtat sig efter att deras aktiekurs rasa med 99%. Bolaget klassades som “too big to fail”.

Fundament och teknisk analys kommer alltid att vara vitalt

En snabb växande marknad är alltid attraktiv att hoppa in på, trots allt så är målet alltid att tjäna pengar. Däremot så kommer också risk alltid att vara en faktor att ta hänsyn till därför kommer det alltid att vara viktigt att titta tillbaka på fundament när du tradear eller investerar, banker tog inte hänsyn till det faktum att när tillräckligt många av dessa ninja lån hamnar i samma paketerade bunt kommer obligationen fallera då många inte hade betalningsmöjligheter. Ett väldigt bra citat från en av världens bästa investerare lyder som följande; “Be greedy when others are fearful, be fearful when others are greedy” – Warren Buffet. Ifall du vill lära dig mer om fundamental analys kan du läsa vår artikel om just detta.

Vilka sidor på svenska är bäst för trading med valutor?

Skilling grön logo 100x100 pixlar

Skilling (omdöme) – Fördelen med Skilling är först och främst att det är ett svenskt företag som ägs av offentliga personer. Därför tycker jag att det är mycket säkrare att använda deras framstående plattform som heter Skilling Trader. Den är även utformad för att maximera användarvänlighet, med syfte att göra allt tydligt och enkelt för dig som trader. Du kan vara igång på 15 sekunder och börjar med ett demokonto direkt. Klicka här för att registrerar dig hos Skilling!

Capital - vit logo med svart text
Capital (omdöme) – Väldigt stort utbud av diverse instrument du kan använda. Du kan även ladda ner deras app till mobilen för iOS eller för Android och handla via en av de bästa apparna! Fördelen med Capital är också deras flexibla hävstång, så du kan välja ifall du vill ha ingen hävstång alls, eller en rejäl hävstång för dig trading. På så sätt får du maximal kontroll över dina positioner. Otroligt smidigt och bekvämt. Klicka här för att börja med Capital idag!

CMC Markets: Vit blå logo
CMC Markets (recension) – Har fått en bra recension av oss på valutahandel.se. Med tanke på att företaget funnits länge har de mycket erfarenheter för att maximera nyttan för dig som trader. De har även ett stort utbud som du kan utnyttja för att handla andra instrument än valutor. Plattformen från CMC Markets heter Next Generation och är som namnet beskriver, väldigt bra anpassad för nästa generations traders med blixtsnabba avslut, enormt utbud och maximal flexibilitet. Besök CMC Markets hemsida här!


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Gör det enkelt att komma igång. Härma marknadens bästa traders automatiskt – med några knapptryckningar. Prova eToro med demokonto idag!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.