fbpx

Algot från Gärdet

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 38 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
76% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Söktrender på Google avslöjar en hel del om vad som är i ropet och vad folk intresserar sig för inom vissa valda områden. Vad gäller valutahandel och krypto tycks allmänna frågor om bland annat mäklare och kontotyper vara mest intressanta just nu, snarare än mer specifika ämnen som strategier och tools. Måhända går det hand i hand med den generella utvecklingen på såväl fiat- som kryptomarknaden?

Slutet på ett år och början på ett nytt är en utmärkt tid att checka av vad som varit hett hittills och vad som ser ut att bli de stora trenderna framöver. För handel med valutor och kryptovalutor ser spännande tider ut att vänta runt hörnet. Framförallt för kryptomarknaden, vilken genererade ett rekordstort intresse under fjolåret och som av allt att döma kommer fortsätta att öka i popularitet även 2022. Vi har sagt det förr – frågan är inte längre om krypto kommer att bli ett lika utbrett system för handel och investeringar som det traditionella, utan snarare när.

De digitala valutorna och de blockkedjetekniker de bygger på tar allt större kliv ut bland gemene man. Förbi techelitens finrum och vidare in i vanliga hus och hem. En utveckling som också avspeglar sig i vilka ord och fraser relaterade till krypto som googlas mest på.

Även för traditionell valutahandel googlas det en hel del. Söktrenderna är till viss del desamma som för krypto, men en del skillnader i inriktning finns. Så vad kan vi utläsa av dessa keywordtrender? Hur går snacket om krypto och vanlig valutahandel inför 2022? Låt oss ta en titt på statistiken och diskutera vidare.

Söktrender kryptovalutor: 10 mest googlade fraserna

Följande är de tio fraser som inkluderar ordet “kryptovalutor” och som söks på mest hos Google just nu (vilket dock alltid ska tas med en nypa salt):

1. Kryptovalutor Avanza
2. Kryptovalutor lista
3. Kryptovalutor på Avanza
4. Kryptovalutor att satsa på
5. Kryptovalutor handlas på börser som är reglerade och som står under statlig myndighets tillsyn
6. Kryptovalutor Skatteverket
7. Kryptovalutor framtid
8. Kryptovalutor Avanza certifikat
9. Kryptovalutor teknik
10. Kryptovalutor Sverige

Är Avanza passande för kryptoinvesteringar?

Efter en snabb titt på ovanstående sökningar skulle man kunna dra slutsatsen att fraserna ganska väl speglar den utveckling som sker på marknaden. Väldigt få, eller snarare inga, googlingar handlar om specifika strategier eller inkluderar avancerade kryptotermer. Snarare tycks allmänna frågor om mäklare – mer specifikt svenskfavoriten Avanza – samt säkerhet, utsikter och tekniken bakom krypto vara det som intresserar folk mest. En trend som kort och gott kanske bara visar att nybörjare är de som googlar mest eftersom erfarna handlare redan har kunskapen (eller söker upp den i andra forum) – men som också kan sägas avspeglar allmänhetens stigande intresse för krypto.

I verkligheten så är inte Avanza ett optimalt alternativ för att handla krypto.

Allt fler köper in sig i kryptovalutor

Under 2021 köpte fler privatsparare än någonsin in sig i någon kryptovaluta – antingen direkt eller via instrument som certifikat eller CFD'er. Allt eftersom såväl kunskapen som säkerheten kring blockkedjeteknik och virtuella coins ökar, blir folk generellt mindre skeptiska. Ett instabilt världsekonomiskt klimat och en växande misstro gentemot etablissemanget bidrar troligen också till att krypto inte längre bara intresserar inbitna traders, utan vanliga sparare.

Att efterfrågan på kryptohandel via Avanza är stor bekräftar också trenden om att krypto blir mer och mer mainstream. De tillkomna investerarna är i många fall sådana som sparar i aktier och fonder via trygga svenska mäklare som Avanza eller Nordnet, och som vill ge sig in i krypto genom en plattform de redan känner till. I dagsläget är varken renodlad valutahandel- eller kryptohandel möjligt hos Avanza, men de erbjuder alternativ i form av bland annat BTC-certifikat.

Vill du ha en svensk mäklare med hög säkerhet och där riktig kryptotrading är tillgängligt? Då är Skilling ett utmärkt alternativ. Här kan du signa upp dig för ett demokonto hos Skilling helt gratis.


Betyg: 9.14/10
Minsta insättning: 0 SEK
Beskrivning: Upptäck en svensk aktiemäklare som har allt utom valutahandel, som du kan önska. Registrera dig hos Avanza idag!

Riskvarning: Det finns en kapitalrisk vid trading genom Avanza, liksom alla andra sajter.


Söktrender valutahandel: 10 mest googlade fraserna

Valutahandel skulle kunna beskrivas som den brokiga kryptomarknadens storebror. Föregångaren och originalet. Men hur ser intresset och trenderna ut just nu? Följande är de hetaste sökningarna för valutahandel på Google i skrivande stund:

1. Valutahandel Avanza
2. Valutahandel ISK
3. Valutahandel skatt
4. Valutahandel robot
5. Valutahandel Nordnet
6. Valutahandel pyramid
7. Valutahandel utbildning
8. Valutahandel bok
9. Valutahandel synonym
10. Valutahandel SEB

Precis som för kryptovalutor är de mest frekventa sökningarna ganska generella. Många googlar på mäklare (och även här är svenska plattformar mest av intresse) samt kontotyp, skatt och möjligheter för automatisk forexhandel. Till mångas besvikelse finns inte ren valutahandel med CFD'er. Det har redan nämnts att vare sig Avanza eller Nordnet erbjuder seriös valutahandel än, men måhända bör de bägge stormäklarna överväga att inkludera det i sina respektive utbud. Efterfrågan är uppenbar, så affärsmöjligheter finns ju.

Beskattning vid handel med valutor tycks vara av intresse för såväl traditionella fiatvalutor som kryptovalutor. Detsamma gäller frågor om säkerhet och transparens, sett till sökningarna som involverar “pyramid” och plattformar under statlig tillsyn. En trend som ter sig naturlig när allt fler nybörjare hittar in på marknaden och många vill utmana sin tidigare osäkerhet inför instrument de aldrig tidigare provat.

Olika trender i olika forum

Ovanstående sökningar visar på ett ökande allmänt intresse för krypto, att tidigare kontroversiella instrument blir mer mainstream samt att efterfrågan på mer lättillgänglig valutahandel hos svenska mäklare är hög. Samtidigt är det förstås viktigt att vara nyanserad när man analyserar trender, och ta hänsyn till i vilka forum man hämtar sin data. I den här artikeln har vi valt att fokusera på populära ord och fraser på sökmotorer, vilka visar att hyfsat grundläggande spörsmål är det som drar mest trafik.

Tar man en titt i forum för redan aktiva investerare och traders är det förstås andra saker det snackas om. Strategier, ny coins med potential, globala plattformar och mäklare, avancerade analysmetoder och algoritmer. Rent trendmässigt är dock det ökande intresset bland vanliga småsparare det mest utmärkande just nu. Ska vi välja ett ord som sammanfattar utvecklingen för krypto- och valutahandel 2022 tycks just mainstream vara ett passande val.

På jakt efter en grym mäklare för både krypto och vanliga valutor? Upptäck populära CMC Markets. En EU-reglerad mäklare med sjyssta villkor, hög transparens och ett mycket generöst utbud.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla kryptovalutor med marknadens troligen lägsta spread. Med eller utan hävstång, du väljer. Testa själv handla kryptovalutor idag!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.