fbpx

Tina från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 36 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
73% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Genom historia, ända sedan valutahandelssystemet inrättades för att underlätta ekonomisk tillväxt, så har bland annat inflation och räntor varit faktorer som man alltid tagit noga hänsyn till.

För att värdet på valutan inte skall ändras för snabbt försöker man alltid hitta en jämvikt inom ekonomin där utbudet av valutorna någonstans möter respektive efterfrågan. Men kursen för denna typ av monetär politik har precis ändrats för evigt och detta kan lägga fram en ny kurs för framtida ekonomier där man inte tar hänsyn till inflation lika mycket som tidigare. Idag ska Valutahandel ta upp ett land som nyligen ändra kurs, i sista sekund, allt på grund av en person som fick covid-19.

Nya Zeeland bestämmer sig för att inte höja räntorna

Landet var det första landet inom gruppen “highly developed economies” som skulle höja räntorna efter Corona krisen, men nu har de bestämt sig för att hålla räntorna nere. Varför? Jo, eftersom en person fick Corona i landet. Du läste den meningen rätt, en person i ett land på strax under 5 miljoner människor blev sjuk och hela landet bestämde sig för att inte göra det man bör göra för att undvika hyperinflation. Genom att läsa detta verkar det mer som att landet istället letar efter en anledning till att inte höja räntorna, men problemet är att tidigare monetär policy har lärt oss att man ej kan ha för hög inflation alldeles för länge.

Nya Zeeland är dock ett special fall. Det är nämligen så att de har haft en otroligt hög ökning i inflation under Corona pandemin men deras penningutbud har inte ökat så mycket som i de flesta länderna som påverkats mer av viruset. Därför är inte heller deras beslut om att inte öka räntorna så överraskande, med tanke på att deras ökning i inflation till 3.3% under Q2 främst beror på en ökning i efterfrågan. Kanske så kommer priserna av sig själva att reglera sig så fort man lyckas möta efterfrågan? För att förstå när det faktiskt är dags att höja räntorna är det viktigt att jämföra penningutbuden. Idag finns det 3 stycken och just i det här fallet så har Nya Zeeland ökat främst i det så kallade penningutbudet (M2), som består utav fysiska pengar som resultat av att efterfrågan för valutan har ökat och flera konverterar sina respektive valutor mot NZD. När “M2” penningutbudet ökar för snabbt då är det dags att höja räntorna då “M2” innehåller kontanter samt obligationer, genom att höja räntorna lockar man tillbaka investerare till obligationsmarknaden och sänker inflationen.

Rätt så nyligen rapporterades det att Nya Zeeland fått ett nytt fall av Covid-19 inom landet, vilket sedan utökats ännu mer de sista dagarna. Detta kan vara en bidragande faktor till varför de väljer att inte höja räntorna? Medans vi inte har ett officiellt svar på varför de väljer att inte höja räntorna kan det vara av säkerhetsskäl, ifall landet skulle gå in i karantän så hade räntehöjningar gjort det betydligt svårare för folk att konsumera.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck en ledande, skandinavisk valutasajt där trading är ett nöje. Säkert genom BankID och tryggt med svensk support. Testa Skilling riskfritt med ett demokonto, du med!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Liknande drag från övriga länder i väst

Vi ser att valet av att inte höja räntorna sker inte bara i Nya Zeeland, men även i flera länder i väst. USA, exempel landet för världsekonomin har även valt att hålla räntorna nere. Idag kommer även federal reserve chefen Jerome Powell meddela marknaden ifall man väljer att höja räntorna eller inte, däremot är det väldigt tydligt att federal reserve inte kommer att höja räntorna för tillfället tills landet uppnår full sysselsättning. Väldigt många är också väldigt rädda för att dollarn skall hamna i ett hyperinflationsläge, då krävs det mer än att höja räntorna för att rädda dollarn. Ifall du gör många affärer med dollarn, kan det vara bra ifall du läser vår artikel om vart vi tror handel med dollarn är på väg.

Något som inte får så mycket uppmärksamhet kring räntorna är faktiskt den svenska ekonomin, rent generellt sätt så brukar man kalla de nordiska länderna “safe heaven” för att driva företag och utföra affärer rent generellt. Detta är eftersom Sverige bland annat inte riktigt haft en kris som andra länder, 2008 påverkades inte Sverige så himla mycket utav finanskrisen som exempelvis USA. Däremot, så finns det några intressanta siffror man bör titta på som får en att ifrågasätta ifall en räntehöjning faktiskt behövs eller inte. Enligt SBAB menar Riksbanken att en räntehöjning kan ske vid årsskiftet 2022/2023, med tanke på utveckling av utbudet för kronans M2 penningutbud är det väldigt förvånande att riksbanken väntar så länge med att höja räntorna för att behålla penningvärdet.

Med tanke på att svenskar även är bland de mest skuldsatta medborgarna i Europa idag skulle en räntehöjning vara en bra dämpning för att få inhemska priser att växa lite långsammare. Skuldsättningen i Sverige berodde till störst del av de höga bostadspriserna i landet enligt Statistiska Centralbyrån. Vi har en artikel som går djupare i kronans utsikter framöver.

Vad bör du som valutahandlare tänka på för att fortsätta tjäna pengar?

Fördelen med att handla med valutor är ju självfallet flexibiliteten, oavsett om ränteläget är oklart eller inte finns det alltid möjligheter för dig att tjäna pengar. Favoriten för valutaaffärer när läget är oklart är ju självfallet den Schweiziska franc men även andra valutor som klassa inom “safe heaven”. Dessa valutor har hållit sig bra i olika marknadslägen. Men du kan även börja titta på andra finansiella marknader, det finns exempelvis aktiemarknaden där man kan försäkra sig mot inflation på alternativa sätt men även kryptovalutor som erbjuder ett stort utbud av möjligheter du kan utnyttja. Valutor som Bitcoin påverkas inte i lika stor grad av oklara räntelägen eller hög inflation med tanke på dess begränsade utbud.

Vart kan du handlar ett stort utbud av finansiella instrument?

Skilling logotyp

Skilling (recension) är en av våra favoriter när det kommer till en kvalitativ tradingmiljö. Förutom det är möjligheten till att göra affärerna väldigt fördelaktiga med tanke på de låga kostnaderna och låga spreads som de erbjuder, så är de ensamma med BankID för att göra tradingen säker och smidig för svenskar. Det finns fullt utav valutapar mot SEK och NOK, men också gott om kryptovalutor samt andra finansiella instrument för dig som föredrar ETF framför CFD. Men bäst av allt är kanske att du kan vara igång på 10 sekunder med Skilling. Klicka här för att registrera dig som en Skilling Trader!

Iron Fx Logo
IronFX (omdöme) – Plattform som erbjuder ett bra utbud av premium tillgångar, kostar ingenting att sätta in pengar på ditt konto och börja handla. Man kan även handla guld och olja emot euron istället för dollarn som de flesta mäklarna erbjuder, fördelaktigt för dig som vill skydda dig mot dollarn men ändå handla råvaror. Börja handla på IronFX idag!


CMC Markets (recension) – Har fått en bra recension av oss på valutahandel.se. Med tanke på att företaget funnits länge har de mycket erfarenheter för att maximera nyttan för dig som trader. De har även ett stort utbud som du kan utnyttja för att handla andra instrument än råvaror. Plattformen från CMC Markets heter Next Generation och är som namnet beskriver, väldigt bra anpassad för nästa generations traders med blixtsnabba avslut, enormt utbud och maximal flexibilitet. Besök CMC Markets hemsida här!


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Handla med fler än 50 råvaror, 1000 tals aktie CFD och fullt utav valutor. Testa Capital nu!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.



Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.