fbpx

Lars från Bromma

Registrerade sig hos valutamäklaren CMC Markets för 17 minuter sedan.

» Prova CMC Markets du med.
73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos denna valutamäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Du behöver inte en universitetsexamen, men det behövs definitivt en plan som Du håller fast vid. Att besluta om dina vinstnivåer och stoppförlustnivåer är ett viktigt första steg via valutahandel på nätet. Nästa fas är att undvika frestelsen att gå utöver dessa nivåer, menar Erik på Valutahandel.se.

När aktier som Tesla nådde nya toppar – trots Covid-pandemin började allt fler människor ägna sig åt online trading som ett sätt att komplettera sina inkomster. Nasdaq handlar på rekordhöga nivåer och Dow Jones Industrial Index är nära rekordhöga toppar. Detta kan tyckas irrationellt med tanke på den förödelse som globala nedstängningarna har gjort, men investerare satsar på att världsekonomin kommer att göra en aggressiv återhämtning.

Traders är ständigt på jakt efter volatilitet och det är kanske därför som VIX-index är så omtalat. Under många år använde de sitt hantverk på den gigantiska valutamarknaden och sedan dog volatiliteten i världen efter Brexit – även om den sedan dessa har återvänt. För riktigt lyckad trading så är det även bra att ha koll på aktörerna på valutamarknaden, som är allt från större banker till hedgefonder och privatpersoner.

Regler att beakta för att bli bra på valutahandel

Nedan, samt på vår sajt, Valutahandel.se, har vi samlat en hel del matnyttig information för den som vill bli en framgångsrik trader. Genom att följa dessa och övriga regler som vi ställt samman kommer du att öka dina förutsättningar att bli en bättre trader, och minska dina förluster. Du lär dig hur hantera nedgångar, och hur du skall undvika att ta hem dina vinster för tidigt.

Faktum är att det är minst lika viktigt att kunna låta bli att ta hem en vinst för tidigt som det är att snabbt lära sig att stänga en affär som inte har förutsättningarna att ge vinst.

Sätt ett vinst och förlust förhållande

Du måste titta på ett förhållande 2:1 mellan vinster och förluster. Med andra ord, se till att tjäna dubbelt så mycket i vinst som du är villig att förlora. Det betyder att du måste bestämma vilken vinstnivå du är villig att ta. Detta kallas en ”take profit” -nivå, som kan förprogrammeras till ditt handelskonto. Samtidigt bör du ställa in en ”stop loss” -nivå – vilken är den nivå som du avslutar en trade om den skulle gå emot dig.

Fuska inte med vinsthämtning & stop loss

Varför traders förlorar: De börjar fuska med sina vinstnivåer och stoppförlustnivåer. Detta gäller särskilt för affärer som går mot tradern. De tenderar att förlänga stop-loss-nivån i hopp om att en förlorande handel så småningom kommer att vända och bli lönsam. Problemet med detta är att förlorade affärer, kvar för att gå sin kurs, så småningom kan utplåna ditt konto. Det är bättre att erkänna förlusten och avsluta när den når dina stopp-lossnivåer.

Utbildning genom Valutahandel.se

Utbilda dig genom valutahandel's skola

Valutahandel.se finns ett stort antal hjälpsamma artiklar, såsom vad är en pip, vilka faktorer påverkar valutakurserna och olika verktyg att använda, t. ex Bollinger Bands, RSI och Pitchfork indikatorn. Givetvis är det också bra att känna till olika typer av grafer som kan ge ytterligare information. Ett förslag är att lära dig hur man läser candlestick. Vår favorit när det kommer till ett brett utbud av trading verktyg och oslagbar transparent samt supertydliga och låga avgifter är Skilling (recension). Prova själv trading med en svensk valutamäklare idag!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Träna på valuta- och aktiehandel hos Skilling. Över 700 CFD aktier, 50+ valutor och ett 10-tal råvaror. Prova Skilling idag!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


Följ experterna med copy trading

Copy trading: För dem som inte har tid och lust att studera handel så är “copy trading” ett utmärkt alternativ. eToro's startsidaDetta gör att du kan efterlikna affärer från framgångsrika och erfarna handlare. Detta är en tjänst som erbjuds av till exempel eToro (recension). Du kan granska historiken och meritlistan för en mängd olika handlare och deras strategier, och sedan bestämma om detta är för dig. När du väl har bestämt dig för att hoppa in kan valutahandeln vara helt automatiserad.

Vilket är bättre – forex trading, trading med aktieindex, aktiehandel, råvaror, kryptovalutor? Det finns inget enkelt svar på detta. Varje marknad har olika dynamik. Guld och ädelmetaller har brusat framåt 2019, olja har dämpats (men med perioder av volatilitet, som handlare älskar) och aktier har återhämtat sig kraftigt sedan Covid-kraschen i mars. Det har funnits en exceptionell möjlighet till vinst i var och en av dessa tillgångsslag. Bitcoin och andra kryptor har också varit på en magnifik resa och ses nu som säkra tillflyktstillgångar i en tid med hänsynslöst statligt ekonomiskt beteende.

Öppna ett konto hos en reglerad mäklare: En av fördelarna med att välja en reglerad mäklare är att den faller under tillsyn som ger en nivå av komfort och reglerande tillsyn för sydafrikaner.

Tillhör Du vinnarna i valutahandel?

Är det sant att de flesta handlare förlorar? Det finns viss europeisk forskning som tyder på att många traders förlorar pengar på grund av retliga fallgropar. Vad som är mer intressant är att undersöka orsakerna till detta. De som förlorar tenderar att avvika från sin egen handelsplan (genom att till exempel låta sina förluster gå och ta vinster för snabbt). Många struntar i att använda stop-loss, vilket är väldigt farligt vid valutahandel.

Det här är mer brist på erfarenhet. Å andra sidan finns det handlare som har varit omkring 20 och till och med 30 år, som lärde sig av sina misstag och ganska konsekvent tjänade. Ingen kommer att få rätt hela tiden. Håll dig till din handelsplan, avsluta dina förlorade affärer i tid (på din förutbestämda stop-loss-nivå) och sikta på att göra dubbelt så mycket som du är villig att förlora i varje affär. En bra start är att välja den enastående online trading sajten eToro, som är betrodd av 100 000-tals traders. Testa själv eToro helt riskfritt!


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Upplev eToro's egna plattform som erbjuder variabel hävstång efter eget tycke. Prova nu!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.